Ονειρικό ταξίδι στα Νορβηγικά φιόρδ

Iδανικές για εναλλακτική διαμονή στην καρδιά της σκανδιναβικής φύσης, οι καμπίνες Birdbox σου δίνουν ένα μοναδικό πλεονέκτημα.

Στην άγρια φύση της Νορβηγίας, με τα φιόρδ και τις απέραντες βουνοκορφές, το αρχιτεκτονικό γραφείο Livit από το Μπέργκεν δημιούργησε κάτι διαφορετικό για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες που ψάχνουν μία ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία, μία νέα αίσθηση ελευθερίας, ηρεμίας, ίσως και περιπέτειας.

Οι προκατασκευασμένες καμπίνες Birdbox («σπίτια για πουλιά», σε ελεύθερη μετάφραση) έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να σε φέρνουν κοντά στη φύση, με το μινιμαλιστικό design να σου προσφέρει άνεση και να αναδεικνύει το περιβάλλον γύρω σου.

Με φυσική φόρμα, σχήμα και χρώματα εμπνευσμένα από τα βουνά της Νορβηγίας, οι καμπίνες Birdbox «γίνονται ένα» με το φυσικό περιβάλλον.

Σχεδιαστής των Birdbox και συν-ιδρυτής της Livit, είναι ο Νορβηγός Torstein Aa, γνωστός και για τον σχεδιασμό του πολυβραβευμένου τουριστικού καταμαράν «Vision of the Fjords» που επιτρέπει στον επισκέπτη-επιβάτη να έχει την καλύτερη δυνατή θέα, ενώ παράλληλα είναι άκρως φιλικό προς το περιβάλλον.

«Στην Livit θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που σου προσφέρει ένα νέο είδος εμπειριών, με την ελάχιστη επιβάρυνση ως προς το περιβάλλον.

Αυτό το timelapse θα σε στείλει κατευθείαν Νορβηγία.

 

Οι καμπίνες είναι κατασκευασμένες από σύνθετα υλικά που μπορούν να αντέξουν σε κάθε περιβάλλον, χωρίς την ανάγκη συντήρησης.

Μπορούν να πάνε από μέρος σε μέρος και να ανυψωθούν-μετακινηθούν εύκολα με ελικόπτερο, όπως και να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη, πάλι για να μην υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος» τονίζει ο σχεδιαστής των Birdbox, Torstein Aa.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις φωτογραφίες από τις καμπίνες Birdbox:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved