Νιώθουμε λίγο καλύτερα με την πρώτη πόλη που θα έχει μόνο δέντρα

Η πρώτη πόλη-δάσος που θα είναι 100% ενεργειακά και διατροφικά αυτόνομη, ετοιμάζεται στο Κανκούν.

Η εταιρεία αρχιτεκτονικής Stefano Boeri Architetti, διάσημη για το σχεδιασμό κατακόρυφων δασών στην Ελβετία και την Κίνα, επιστρέφει με άλλο ένα έργο που θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για ανθεκτικό και βιώσιμο πολεοδομικό σχεδιασμό.

Η Smart Forest City είναι στα σκαριά και θα βρίσκεται στο Κανκούν του Μεξικού. Πρόκειται να κατασκευαστεί σε έναν χώρο που σήμερα λειτουργεί ως λατομείο για ξενοδοχεία.

Η πόλη αυτή θα είναι 100% ενεργειακά και διατροφικά αυτόνομη, ικανή να φιλοξενήσει 130.000 κατοίκους σε ένα οικόπεδο 557 στρεμμάτων, καθώς και 7.500.000 φυτά 400 διαφορετικών ειδών τα οποία θα επιλέξει ο βοτανολόγος και αρχιτέκτονας τοπίου Lauri Gatti.

Είναι σέξι να είσαι trabel blogger.

 

Εδώ θα φυτευτούν περισσότερα από 200.000 δέντρα με σκοπό να δημιουργήσουν μια αναλογία 2,3 δένδρων ανά κάτοικο, ενώ το υπόλοιπο της βλάστησης θα είναι κυρίως θάμνοι, πράσινες στέγες και κάθετοι κήποι.

Η οικολογική αυτή πόλη θα έχει ισχυρά θετικό αποτύπωμα στον πλανήτη καθώς έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει 116.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο.

Θα περιβάλλεται από ηλιακούς συλλέκτες, ικανούς να παρέχουν αρκετή ανανεώσιμη ενέργεια για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων.

Επίσης θα περιλαμβάνει κι ένα πρωτοποριακό σύστημα μεταφοράς με εσωτερικά ηλεκτρικά και ημιαυτόματα οχήματα που θα λειτουργούν με αυτή την ενέργεια.

life concept1 courtesy of stefano boeri architetti resize md

Η αστική περιοχή θα περιβάλλεται από μια αγροτική ζώνη.

Δημόσια πάρκα, ιδιωτικοί κήποι, πράσινες στέγες και πράσινες προσόψεις θα συμβάλουν στην επίτευξη μιας τέλειας ισορροπίας μεταξύ της φύσης και του οικοδομικού αποτυπώματος.

Η πρόταση της Smart Forest City – Cancun περιλαμβάνει κι ένα κέντρο προηγμένης έρευνας αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς οργανισμούς, πανεπιστημιακά τμήματα και εταιρείες. Σε αυτό περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης αφιερωμένες – φυσικά- σε ζητήματα βιωσιμότητας και πράσινες υποδομές.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις την πόλη δάσος στο Κανκούν:5 SHARES