Χριστούγεννα στην Ελλάδα: Τα γιορτινά χωριά που αξίζει να επισκεφτείς

Αν ψάχνεις εορταστικούς προορισμούς, μπορείς να εξερευνήσεις την Βόρεια Ελλάδα.

Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι η περίοδος που διχάζει τον κόσμο. Άλλοι δεν βλέπουν την ώρα για το χιόνι, τα γιορτινά φωτάκια, τα έλατα και τη σπιτική γαλοπούλα, άλλοι πάλι αισθάνονται ότι βιώνουν την πιο καταθλιπτική γιορτή του χρόνου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι τι να κάνουμε.

Όσοι λοιπόν ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, είναι βέβαιο πως εκτός από χριστουγεννιάτικες ταινίες, φαγητό και τα κάλαντα, θα πάνε και μια βολτίτσα προς πιο… γιορτινές συνοικίες. Για όσους λοιπόν επιθυμούν να ζήσουν τα φετινά Χριστούγεννα με άκρως γιορτινό πνεύμα, δεν χρειάζεται να τρέχουν στο εξωτερικό, αλλά προς τη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί που τα γιορτινά χωριά περιμένουν φίλους όλων των ηλικιών για να περάσουν τις φετινές γιορτές.

 

Μύλος των Ξωτικών (Τρίκαλα, 29/11-6/1)

Μέχρι το 2011 λεγόταν Μύλος Ματσόπουλου. Έκτοτε επισκέφτηκε τα Τρίκαλα ο Άη Βασίλης και όλα άλλαξαν. Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή με σκοπό να φέρουν τη χαρά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε μικρούς και μεγάλους. Ο Μύλος των Ξωτικών είναι κάθε χρόνο το απόλυτο highlight της πόλης, όπου κάθε επισκέπτης μπορεί να δει από κοντά το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών και να ζήσει με μεγαλύτερη ζωντάνια τον μύθο του Άη Βασίλη.

 

Ονειρούπολη (Δράμα, 4/12-2/1)

Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην πόλη της Δράμας, κλείνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας και υπόσχεται σπουδαίες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους φίλους των Χριστουγέννων. Πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα και δράσεις, ένα παραμυθένιο fun park σε συνδυασμό με το σπίτι του Άη Βασίλη πλάι στη λίμνη δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Άδικα την αποκαλούν νομίζεις «Ονειρούπολη»;

 

Ονειροχωριό (Βέροια, 22/11-7/1)

Από την Ονειρούπολη στο... Ονειροχωριό. Ένα θέαμα με πολλές εκπλήξεις και δώρα (παιχνίδια, γλυκά, στολίδια, ροφήματα) μέχρι και ειδικά θεάματα όπως το τεράστιο ιγκλού με αρκούδες και ελάφια, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόλυτη ατραξιόν που αποτελεί το μαγεμένο δάσος και το δέντρο που μιλάει. Από το σκηνικό δεν γίνεται να λείπει το σπίτι του Άη Βασίλη ενώ κάθε Πέμπτη βράδυ στη σκηνή του χωριού ανεβαίνουν καλλιτέχνες με σκοπό να δώσουν παραστάσεις και συναυλίες. Τι θα σκαρώσουν άραγε φέτος;

 

«Σαν Παραμύθι» (Σουφλί, 22-26/12) 

Να και ένα θέαμα που δεν περιλαμβάνει μόνο τον Άη Βασίλη και τα ξωτικά του. Αυτό το χωριό έχει στα θεμέλιά του βαριά ριζωμένα τα αγαπημένα μας παραμύθια, από τον τη Χιονάτη και τους 7 Νάνους, στην Πεντάμορφη και το Τέρας έως και την Σταχτοπούτα και την Ωραία Κοιμωμένη. Ένα υπερθέαμα 5 ημερών, γεμάτο δωρεάν προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών, χορούς σε θερμαινόμενες αίθουσες αλλά και τα πάρτι στην «Pub του Μεθυσμένου Καλικάντζαρου».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved