Πώς το Τόκιο μας θυμίζει το Bladerunner

Ο φωτογράφος Tom Blachford εμπνέεται από τη διάσημη ταινία του Ridley Scott καθώς δημιουργεί το λεύκωμα Nihon Noir.

H συλλογή φωτογραφιών Nihon Noir αντικατοπτρίζει τις φουτουριστικές νύχτες του Τόκυο, ο φωτογράφος Tom Blachford έπρεπε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια και κακοτοπιές για να καταφέρει να τραβήξει από τη σωστή γωνία αυτά τα κτίρια. Σε μία περίπτωση μάλιστα, όπως μα λέει ο ίδιος, «έπρεπε να ξεφύγω από προσωπικό security για να καταφέρω να φτάσω στην ταράτσα που ήθελα».

Το Τόκυο από πάντα είχε την ικανότητα να κάνει τους επισκέπτες του να νομίζουν πως έχουν μπει σε κάποια εκδοχή του μέλλοντος. Τουλάχιστον έτσι ένιωσε ο Tom Blachford όταν ταξίδεψε εκεί πριν από πέντε χρόνια από την Αυστραλία.

Τα πάντα τον έκαναν να θέλει να φτιάξει ένα αφιέρωμα για την πόλη. Τα τρένα, τα φώτα, τα κτίρια. Όλα σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό.

Δες το σπίτι που φλερτάρει με το μεταφυσικό. 

 

«Νομίζω πως δεν κατάφερα να κλείσω το σαγόνι μου ποτέ, σε ολόκληρο το ταξίδι» μας λέει ο ίδιος αστειευόμενος.

Nihon σημαίνει Ιαπωνία. Εμπνέεται από τις ταινίες Noir και φτιάχνει ένα καταπληκτικό λεύκωμα για τις νύχτες της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας.

«Μπορεί κάποιος να ξέρει που είναι αυτά τα κτίρια αλλά δεν ξέρει το πότε» λέει ο ίδιος.

Η metabolist αρχιτεκτονική μας αφήνει άφωνους, με κτίρια κατασκευασμένα στη μέση του 2ου αιώνα, μοιάζουν να έχουν ξεπεταχτεί από το μέλλον με την βοήθεια του τρομερού φακού του φωτογράφου.

Συχνά, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ, ο φωτογράφος άκουγε το soundtrack του Βladerunner στα ακουστικά του.

Εμείς μένουμε να θαυμάζουμε τις τρομερές του εικόνες.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις φωτογραφίες από το άλμπουμ του Tom Blachford, Nihon Noir:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved