Τι περιμένεις για να πας στη Σέριφο;

Το πραγματικό στολίδι των Κυκλάδων που σε περιμένει να το ανακαλύψεις.

Τα νιάτα σου τα πέρασες στην Πάρο και λίγο αργότερα έκανες και το πέρασμά σου από την Αντίπαρο. Εκείνα τα τριήμερα στη Μύκονο επί εποχή πανεπιστημίου τα αφήνουμε στην άκρη καθώς δεν είναι ένα tb που μας συμφέρει.

Τώρα ψάχνεις ένα νησί που δεν έχει την ησυχία της Πάτμου αλλά ούτε και τον πανικό της Πάρου. Θες να κάνεις το πέσιμο, το τίμιο στο μπαράκι κρατώντας μια μπύρα στο χέρι και το πρωί να ξέρεις σε ποια παραλία να την πετύχεις. Και μεταξύ μας, στη Σέριφο όλοι γίνονται μια παρέα.

Θες να πας για μπάνιο και να μην είσαι σε αναμονή για ξαπλώστρα; Να αράξεις με την παρέα σε όποιο σημείο θες της παραλίας με ηχειάκι, ψυγειάκι και συμπράγκαλα; Πάρε το καράβι για Σέριφο.

 

 

Σε ποιες παραλίες να απλώσεις την πετσέτα σου

 

 

Η Βάγια, το Γάνεμα, ο Άγιος Σώστης, το Καλό Αμπέλι, η ψιλή Άμμος, το Καράβι, το Μαλλιάδικο, η Συκαμιά και ο Πλατύς Γιαλός πρέπει να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας σου. Και μην πατήσεις το πόδι σου στην άμμο αν δε σιγουρευτείς πως μέσα στην τσάντα σου έχεις όλα τα απαραίτητα. Νερά, φαγητά, καφέ κτλ. Οι περισσότερες, βασικά σχεδόν όλες, δεν έχουν κάποια καντίνα για προμήθειες αλλά ούτε και ξαπλώστρες με ομπρέλες.

 

Πού να πας και τι να κάνεις

churches 1

Στην χώρα της Σερίφου θα βρεις μια αρκετά παραδοσιακή γωνιά μπροστά από το Δημαρχείο στην οποία εκτείνονται διάφορα τραπεζάκια με χρωματιστές καρέκλες (το καφενείο στην πιο εκσυγχρονισμένη του εκδοχή) και το βράδυ θα πιείς τα ρακόμελά σου. Λίγο πιο πέρα υπάρχει το Κάστρο από το οποίο θα δεις από ψηλά το νησί .

Υπάρχει και η κάτω χώρα που με λίγο περπάτημα θα ανακαλύψεις όμορφα σοκάκια, λίγο πιο νησιώτικα. Κάπου εκεί θα θέλουν να φωτογραφηθούν οι social media fans. Για μια φωτογραφία στο Instagram, ρε παιδιά.

Στο Λιβάδι η ζωή ξεκινά από το πρωί με ελληνικό καφέ δίπλα στη θάλασσα και σταματά κάπου εκεί πριν την ανατολή του ηλίου. Ή και ταυτόχρονα. Στο γιοτ (το πιο ιστορικό μαγαζί του νησιού) είναι το σημείο κατατεθέν της κάθε παρέας που βρίσκεται εκεί.

Την ώρα του ηλιοβασιλέματος και ειδικά αν είσαι και κάπως ρομαντικός τύπος, να βρεθείς στα μεταλλεία. Σαν σημείο αξίζει να το δεις και από ιστορική πλευρά.

 

Να φας ή να μην φας;

 

 

Από προσωπικής άποψης, δεν επέστρεψα θεωρώντας πως έχω δοκιμάσει κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι αυτό που λέμε «έφαγα καλά». Aυτό και μόνο. Στα περισσότερα μενού θα συναντήσεις ως υλικό τον μάραθο. Μαραθοτηγανίτες, μαραθοπιτάκια αλλά και αρκετή  μυζήθρα. Στον ντάκο σου να ζητάς μυζήθρα αντί για φέτα, και θα μας θυμηθείς. Η μαραθόριζα είναι ένα από τα πιο must ταβερνάκια του νησιού και σε περιμένει σε μία άκρη ακριβώς με το που πατάς το πόδι σου στην Χώρα. Αν είσαι λάτρης του ψητού, τα κρέατα στο Μπακακάκι και στην Καμπιά θα σε βασανίζουν γευστικά μέχρι και τον χειμώνα. Τα καλύτερα κρεατικά του νησιού, φίλε! Όσο βρίσκεσαι εκεί, πέρνα τη βόλτα σου από το Αλώνι το οποίο έχει εξαίρετη θέα και ακόμα πιο εξαιρετικά παϊδάκια.  Τέλος, στης «Καλής» το μεζεδοπωλείο θα βρεις την πιο ωραία φάβα.

Υ.Γ.: Aν θες να ζήσεις τις διακοπές σου ως party animal τότε ψάξε άλλο νησί στο χάρτη. Η Σέριφος είναι χαλαρό νησί και οι ρυθμοί είναι αργοί. Όχι όμως βασανιστικοί.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved