Το ειδυλλιακό νησί των Αντικυθήρων πληρώνει κόσμο για να το επισκεφτεί

Στην πρόταση περιλαμβάνεται μέχρι και μηναίο εισόδημα.

Τα Αντικύθηρα βρίσκονται ανάμεσα στην Κρήτη και τα Κύθηρα και αποτελεί την πατρίδα μόλις 24 ανθρώπων, γεγονός που το τοπικό συμβούλιο του νησιού επιθυμεί να αλλάξει άμεσα. Παρά το μαγευτικό τοπίο και τις παραδεισένιες παραλίες που διαθέτει, το νησί βλέπει τον μόνιμο πληθυσμό του να μειώνεται χρόνο με το χρόνο και έτσι με τη βοήθεια της Εκκλησίας ξεκίνησε μια καμπάνια προκειμένου να προσελκύσει κόσμο να έρθει μόνιμα σε αυτό.

Αν και προτεραιότητα των ανθρώπων του νησιού αποτελούν οι Έλληνες πολίτες, όσοι καταθέσουν με επιτυχία την αίτησή τους για μόνιμη εγκατάσταση στο νησί θα λάβουν ένα έτοιμο σπίτι. ένα κομμάτι γης προκειμένου είτε να το καλλιεργήσουν είτε να φτιάξουν εκεί τη δική τους επιχείρηση, αλλά και μηνιαίο εισόδημα της τάξεως των 500 ευρώ για τα πρώτα τρία χρόνια τους στα Αντικύθηρα.

Το νησί έχει μόλις ένα χωριό, τον Ποταμό που απέχει 45’ από την Αθήνα με αεροπλάνο ή μπορεί κανείς να το επισκεφτεί παίρνοντας το πλοίο από την Κρήτη για ένα δίωρο ταξίδι.

12

Το συμβούλιο του νησιού αναζητά κυρίως νέες οικογένειες να κατοικήσουν, με το εγχείρημα αυτό να λειτουργεί τους τελευταίους 6 μήνες. Μάλιστα όπως ανέφεραν και οι Los Angeles Times ήδη τέσσερις οικογένειες πήραν την απόφαση βρίσκονται στη διαδικασία μόνιμης μετακόμισης στα Αντικύθηρα.

 

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

 

Για κάποιους ίσως αποτελέσει ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα, σε έναν τόπο μαγευτικό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved