Εσύ, θα έδινες 35,000 για να επισκεφτείς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Η Nasa σου προσφέρει τη δυνατότητα, όμως πρέπει να γνωριζεις πως το συνολικό κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Από ένας κανονικός τουρίστας που επισκέπτεται, ας πούμε, μια εξωτική χώρα, μπορείς πλέον να υπάρξεις ένας τουρίστας που επισκέπτεται ένα αποστειρωμένο, με μικρή βαρύτητα, περιβάλλον στα άστρα. Κυριολεκτούμε. Από το 2020, θα έχεις τη δυνατότητα να γίνεις ένας διαστημικός τουρίστας και είμαστε σίγουροι, πως η selfie που θα βγάλεις και θα μοιραστείς με τους φίλους σου στα social media, θα γίνει viral.

 

Πώς πήρε την απόφαση αυτή η Nasa; Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έχει ανακοινώσει πως τα δημόσια κεφάλαια προς τον διαστημικό σταθμό (ISS), σταδιακά θα σταματήσουν και έτσι, η Nasa, θέλοντας να απαλλαγεί από μελλοντικά χρέη και θέλοντας να δώσει βάρος στις έρευνες που διεξάγονται στον Άρη, ψάχνει για εμπορικές λύσεις. Υπενθυμίζεται, πως ο διαστημικός σταθμός δεν ανήκει αποκλειστικά στη Nasa αλλά ανήκεινκαι στη Ρωσία, αφού οι δύο δυνάμεις συνεργάστηκαν για την κατασκευή του το 1998.

 

 

Δεν ξέρουμε αν θα γίνεις ένας από τους τυχερούς, όμως, εμείς, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως θα πραγματοποιούνται δύο αποστολές το χρόνο. Το καλύτερο, στο κρατήσαμε για το τέλος. Το συνολικό κόστος της μεταφοράς σου στα… άστρα, δεν θα κοστίσει ακριβώς 35,000 δολάρια, αλλά αναμένεται να ξεπεράσει τα 58 εκατομμύρια. Το πρώτο ποσό που αναφέρεται, αφορά τη διαμονή, το φαγητό, το οξυγόνο, η χρήση τουαλέτας και την επικοινωνία με τη Γη. Αυτά τα χρήματα τα καρπώνεται η Nasa, τα υπόλοιπα εκατομμύρια και όχι χιλιάδες, οι δύο εταιρείες που θα αναλάβουν την αποστολή σου.

Σκέψου το, ίσως δώσεις απτές αποδείξεις σε φίλους σου που υποστηρίζουν πως ο πλανήτης μας είναι επίπεδος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved