Η Κρήτη είναι αυτό το κάτι διαφορετικό που σε περιμένει

Η Νικολέττα Ράλλη δίνει αξία στην μαγεία της Μεγαλονήσου.

Μια εισαγωγή

Η Νικολέττα Ράλλη είναι από τις γυναίκες που θέλουμε τριγύρω μας. Που θέλουμε να μοιράζεται μεταξύ μας πράγματα, εμπειρίες και -τις περισσότερες φορές- να είναι και σε θέση να μας συμβουλέψει μέσα από τις εμπειρίες αυτές. Γιατί την Νικολέττα; Γιατί είναι όμορφη, έχει χιούμορ και πολύ καλό γούστο. Οπότε το να αποκτήσει την δική της στήλη στο Ratpack αποτελούσε μονόδρομος.

Από σήμερα, η Νικολέττα θα μοιράζεται τις εμπειρίες αυτές με την ομάδα του Ratpack και με όλους εσάς. Μέσα από ταξίδια, ψαγμένα στέκια για φαγητό, αλλά και tips σχετικά με τους ομορφότερους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας.

Welcome Νικολέττα. Σε περιμέναμε!

 
 
 
Η πρώτη μου ανάμνηση από την Κρήτη είναι από τις διακοπές μου, μετά τις πανελλαδικές της πρώτης λυκείου - με είχε φιλοξενήσει τότε ένας καλός μου φίλος, ο Θοδωρής. Έχω εικόνες όπως το μεγαλύτερο πιτόγυρο που δοκίμασα ποτέ, τα όχι και τόσο γραφικά σοκάκια του Ηρακλείου, το ότι είχαμε δει για πρώτη φορά το Hellraiser και δεν κλείσαμε μάτι όλο το βράδυ, αλλά και την περηφάνεια της μανούλας του για τον Θοδωρη που θα γινόταν πολιτικός μηχανικός και εγω αρχιτέκτονας - μέχρι και γραφείο θα ανοίγαμε. Για το στόρι, ο Θοδωρής έγινε πράγματι πολιτικός μηχανικός, την δίκη μου εξέλιξη λίγο πολύ την ξέρετε και φτάνουμε στο σήμερα, στο 2019.
 
Καταρχάς να πούμε ότι η Κρήτη έχει ένα μαγικό που θα το βρεις σε λίγα νησιά: είναι παντός καιρού. Είναι για το καλοκαίρι σου, για το Πάσχα που πριν λίγο πέρασε (και είχα την τύχη να είμαι εκεί) και λίγο-πολύ για όποια εποχή και αν βάλει ο νους σου.  Είναι για όλο τον χρόνο και κάνει την κάθε εποχή μοναδική. Στην Κρήτη θα περάσει όμορφα το μάτι σου, το αυτί σου και κυρίως η κοιλιά σου - μιλάμε για σταθερή αξία στην Κρητική κουζίνα. Με πανέμορφες παραλίες κυρίως στα νότια. Πρέβελη, Ελαφονήσι -εκεί που είχε γυριστεί η διαφήμιση πολύ γνωστού καφέ σε έναν κόσμο μαγικό- παραδοσιακά χωριά όπως οι Αρμένοι, Αρχάνες κ.α. Προσωπικά αυτή τη φορά γύρισα ένα πολύ μικρό της μέρος, κυρίως το Ρέθυμνο και τα περίχωρα, αλλά αυτό δεν κάνει το νησί λιγότερο μαγικό. 
 

 
 
Θα έχετε την ευκαιρία πέρα από βόλτες με το αυτοκίνητο από χωριό σε χωριό να περπατήσετε και σε μαγικά μέρη όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, το Φοινικόδασος στην Πρέβελη, αλλά και αυτό του Βάι και οπωσδήποτε να κλείσετε το τουρ της Κρήτης με τα Χανια. Η ακόμα και να μην φύγετε ποτέ.
 
Στην Κρήτη θα πάτε με αεροπλάνο ή με καράβι και σίγουρα παρά πολύ αδύνατοι με περιθώριο για παραπανίσια κιλά ή ακόμα καλύτερα με την όρεξη σας που είναι και το πιο υγιές. Θα φάτε τα πάντα και σε τιμές που θα νομίζετε ότι σας κάνουν πλάκα.
Θα μπορούσα να γράψω ένα ολόκληρο άρθρο (και μάλλον θα το κάνω στο μέλλον) για τον Σηφη , τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Αλέκος, στους Αρμένιους, Ρεθύμνου, για την φιλοξενία του και για τα πιο νόστιμα του κόσμου όλου φαγητά του, α! και της πορτοκαλοπιτας της γυναίκας του της Στέλλας.
 

 
 
Νομίζω ότι μοιράστηκα αρκετά, μιας και πιστεύω ότι τα ταξίδια πρέπει να τα ανακαλύπτουμε κυρίως μόνοι μας. Αλλά αυτό δεν τα έκανε πάντα ξεχωριστά; Όσο για την Κρήτη, είναι ο νόμος που λέει ότι την μαγεία πρέπει να την γνωρίζεις πάντα από κοντά.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved