To πρόστιμο για σαγιονάρες πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα

Στο Cinque Terre National Park της Ιταλίας δεν αστειεύονται. 

Σύμφωνα με τον  υπεύθυνο του Cinque Terre National Park, Patricio Scarpellini, πλέον θα τιμωρούνται με πρόστιμο όσοι ορειβάτες εμφανίζονται στην περιοχή με σαγιονάρες και διασχίζουν τα πέντε χωριά για να φτάσουν στο Cinque Terre.

Για πολλά χρόνια, όσοι διαφήμιζαν την περιοχή στους τουρίστες, τους τόνιζαν πως θα ήταν καλό να μην ντύνονται όπως ντύνονται στις απλές καλοκαιρινές διακοπές τους. Με λίγα λόγια, βολικές σαγιονάρες, μεγάλα καπέλα και χαβανέζικα πουκάμισα, δεν βοηθούσαν στη διαδρομή από το ένα χωριό στο άλλο και πολλές φορές, μια απλή διαδρομή, μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

 

 

Το φετινό καλοκαίρι, ο γνωστός μεσογειακός προορισμός της Ιταλίας, περιμένει να υποδεχθεί τουλάχιστον 750.000 χιλιάδες τουρίστες και γιατί δεν θέλουν οι μισοί να βρεθούν στα τοπικά νοσοκομεία, προσέχουν για να έχουν. 

Το καλύτερο, στο κρατήσαμε για το τέλος. Αν λοιπόν φοράς σαγιονάρες και γίνει αντιληπτός, θα πληρώσεις 56 δολάρια. Μέχρι εδώ καλά. Αν όμως χτυπήσεις ή αναγκάσεις ειδική ομάδα να κινητοποιηθεί για να σε απεγκλωβίσει, θα πληρώσεις 2,806 δολάρια. Τι πρέπει να κάνεις εσύ; Να αφήσεις τις σαγιονάρες σου στο πλοίο και να φορέσεις τα ορειβατικά σου παπούτσια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved