Ήρθε η ώρα να αλλάξω «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο

Η νέα σειρά «Galaxy S10» της Samsung, έρχεται για να διαταράξει την ησυχία μου!

Δεν υπάρχουν πολλά κινητά τηλέφωνα που να με έχουν κάνει να θέλω να αλλάξω συσκευή. Βλέπεις είμαι από αυτούς που δένονται συναισθηματικά με τα πράγματά τους, πόσο μάλλον με ένα smartphone, στο οποίο αφιερώνω το 1/3 της ημέρας – αν όχι παραπάνω. Ζήτημα είναι να έχω αγοράσει και τρία κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των δέκα τελευταίων ετών.

Η νέα σειρά «Galaxy S10» της Samsung, όμως, έρχεται για να διαταράξει την ησυχία μου, υπενθυμίζοντάς μου, το πόσο πίσω έχω μείνει τεχνολογικά. Τουλάχιστον με αυτήν την αίσθηση με άφησε το λανσάρισμα των τεσσάρων νέων μοντέλων της νοτιοκορεάτικης εταιρίας, η οποία κλείνει μία 10ετία από την κυκλοφορία του πρώτου «Galaxy S». Τι ωραίες εποχές! Διαβάζοντας, όμως, για τις δυνατότητες των καινούριων εκδόσεων S10, S10+ και S10e, οι οποίες είναι διαθέσιμε στο ΠΛΑΙΣΙΟ, άρχισα να πιστεύω ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες και θα σου εξηγήσω αμέσως το γιατί.

 

Δεν θα κλείνω μάτι

Αρχικά το Galaxy S10 φοράει την καλύτερη οθόνη της Samsung μέχρι στιγμής: την πρώτη Dynamic AMOLED οθόνη στον κόσμο. Επομένως αντιλαμβάνεσαι την ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης που θα προσφέρει από το αναπαραγόμενο ψηφιακό περιεχόμενο. Θα βλέπεις φωτογραφίες και βίντεο με ρεαλιστική, λαμπερή, σχεδόν πραγματική, εικόνα. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, ο χρήστης θα απολαμβάνει τα ευκρινέστερα χρώματα που υπάρχουν σε κινητή συσκευή σήμερα, ακόμα και υπό το έντονο φως του ήλιου. Άσε που εγώ -που έχω και πρόβλημα με την πολύωρη χρήση- θα μπορώ να παίζω ακόμα περισσότερο, χάρη στην Dymanic AMOLED, η οποία μειώνει το μπλε φως μέσω της τεχνολογίας Eye Comfort (Άνεση Ματιού), χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα της εικόνας ή την προσθήκη φίλτρου.

www

 

Οι λόγοι που έχω ενθουσιαστεί δεν σταματούν φυσικά εκεί. Συνεχίζουν και στη μοναδική Infinity-O οθόνη, διαθέσιμων διαστάσεων 5,8, 6,1 και 6,4 ιντσών, που συνδυάζει μια σειρά από αισθητήρες και τεχνολογία κάμερας σε οθόνη με οπή για μεγιστοποίηση προβολής χωρίς περισπασμούς! Άσε που αν έχεις μανία με την ασφάλεια, η σειρά Galaxy S10 περιλαμβάνει και τον πρώτο ενσωματωμένο Υπερηχητικό Αισθητήρα Δακτυλικού Αποτυπώματος που αναγνωρίζει τα 3D περιγράμματα του δακτυλικού αποτυπώματος -και όχι μια 2D εικόνα αυτού- για μεγαλύτερη προστασία κατά της πλαστογράφησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με την εταιρία, οι νέες συσκευές αξιοποιούν την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση FIDO επαλήθευσης βιομετρικών στοιχείων επόμενης γενιάς «Alliance Biometric Component», η οποία εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια στην συσκευή, όμοια με εκείνη ενός θησαυροφυλακίου.

 

Η πανοραμική φωτογράφηση θα πάει σύννεφο

Παράλληλα, θα εξελίξω και το ταλέντο μου στη λήψη φωτογραφιών, αφού διαθέτει κάμερα επαγγελματικού επιπέδου, βασισμένη σε τεχνολογίες Dual Pixel και Διπλού Διαφράγματος. Με τους υπερ-ευρυγώνιους φακούς για πρώτη φορά σε σειρά S, με πεδίο προβολής 123 μοιρών, που προσομοιώνουν το ανθρώπινο μάτι, θα μπορώ να αποτυπώσω ακριβώς αυτό που βλέπω στην οθόνη μου. Οι φακοί αυτοί είναι ιδανικοί για εντυπωσιακές λήψεις τοπίων, πανοραμικές φωτογραφίες ακόμη και για μια μεγάλη οικογενειακή πόζα. Θα πετάξω και το σελφομπάστουνο μου φαίνεται.

dddd

 

Επίσης, δεν ήμουν ποτέ λάτρης της λήψης βίντεο, καθώς όλα έβγαιναν κουνημένα. Έλα, όμως, που θα μου λύσει και σε αυτό τα χέρια, αφού προσφέρει μαγνητοσκόπηση Super Steady με τεχνολογία ψηφιακής σταθεροποίησης. Έτσι, ακόμα και όταν είμαι στο ποδήλατο, θα μπορώ να τραβάω βίντεο χωρίς να τρεμοπαίζει όταν το δείχνω στη μάνα μου, που έχει και πρεσβυωπία. Την ίδια στιγμή η Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) στην Κάμερα μετατρέπει τις ήδη έξυπνες λειτουργίες του κινητού σε ακριβέστερες με την Μονάδα Νευρωνικής Επεξεργασίας (Neural Processing Unit -NPU) που διαθέτει, με αποτέλεσμα να μπορώ να τραβάω φωτογραφίες επαγγελματικού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να επιλέγω χειροκίνητα κάθε φορά κάποια από τις προηγμένες λειτουργίες της κάμερας. Ευτυχώς, γιατί ποτέ δεν έβγαλα άκρη με αυτές για να είμαι ειλικρινής.

 

Μάλλον θα… χωρίσω

Τέλος, δεν ξέρω αν εσύ είσαι φανατικός gamer, όπως εγώ, αλλά με αυτό το κινητό με βλέπω να χωρίζω. Η σειρά Galaxy S10 είναι κατασκευασμένη με premium hardware και software, που βασίζεται στην εκμάθηση μηχανής (machine learning), με δυνατότητες κατανομής ισχύος και ενίσχυσης της απόδοσης με τεχνολογία ΑΙ και Intelligent Wi-Fi. Για να μη στα πολυλογώ, αυτά σημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι θα μπορώ να αλλάξω, χωρίς να διακόψω το παιχνίδι και με ασφάλεια, τη σύνδεση ανάμεσα σε Wi-Fi και LTE δίκτυο, ενώ το ενσωματωμένο software που διαθέτει και ο 8πύρηνος επεξεργαστής Exynos βελτιστοποιούν την απόδοση gaming.

ddddddd

 

Ακόμα και αν δεν είσαι gamer, όμως, έχει πολλά ακόμα για με κάνει να μη το αφήσω από τα χέρια μου, όπως το Wireless PowerShare, που καθιστά δυνατή την εύκολη φόρτιση συσκευών. Επίσης, μπορεί να αυτοφορτίζεται και να φορτίζει, παράλληλα και μια δεύτερη συσκευή, μέσω της λειτουργίας Wireless Powershare, με τη χρήση ενός συνηθισμένου φορτιστή, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να αφήσω το δεύτερο φορτιστή στο σπίτι όταν ταξιδεύω. Ολοκληρώνοντας, η νέα σειρά είναι ανθεκτική στο νερό και στη σκόνη, διαθέτει υπηρεσίες της Samsung, όπως το Bixby και τα Samsung Health και Samsung DeX, ενώ προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο με ενσωματωμένη μνήμη 1ΤΒ, ο οποίος μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 1.5ΤΒ, προσθέτοντας 512GB microSD κάρτα.

Ξέρω πολύ καλά όλα αυτά για να είναι αληθινά. Από περιέργεια, λοιπόν, ήθελα να δω τις πρώτες εντυπώσεις των χρηστών που το έχουν πάρει στα χέρια τους και εντόπισα στο Youtube ένα βίντεο που μου έδωσε δύο ακόμα λόγους για να αλλάξω κινητό άμεσα. Είναι λεπτό και πολύ ελαφρύ, γεγονός που σε ενθουσιάζει αν σκεφθείς το μέγεθός του, ενώ οι δυνατότητες των καμερών φαίνονται τρομερά εντυπωσιακές ακόμα και μέσα από το βίντεο. Τσέκαρε και μόνος σου…

 

Αν και εσύ κάθεσαι σε… αναμμένα κάρβουνα για την απόκτησή κάποιου από τα S10, S10+ και S10e, μπορείς να τα βρεις στο ΠΛΑΙΣΙΟ σε διάφορα χρώματα, μεταξύ των οποίων σε Prism White, Prism Black, Prism Green και σε διαστάσεις οθονών 5,8, 6,1 και 6,4 ιντσών, καθώς σε δύο, ολοκαίνουρια premium Κεραμικά Μοντέλα: Ceramic Black and Ceramic White.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved