Πώς είναι να έχεις σχέση εξ αποστάσεως με… το σπίτι σου;

Το app που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι και να παρακολουθείς μέσω Wi-fi τις σύγχρονες οικιακές συσκευές.

Αν υπάρχει ένα είδος ανθρώπινης σχέσης που δεν θα ήθελα να εμπλακώ ξανά, είναι αυτή που πάει σετ με τη λέξη «απόσταση». Η πρώην μου βέβαια -μία που κάνει το μεταπτυχιακό της στο Μπράιτον, δεν την ξέρεις, είχε διαφορετική γνώμη, με επιχειρήματα που αποδείχθηκαν αρκετά ικανά να πείσουν ακόμη και εμένα τον ίδιο. Φυσικά και της είπα πως η λέξη «απόσταση» όταν ακολουθεί τη λέξη «σχέση» άμεσα την αναιρεί γιατί -μάντεψε Μαράκι, δεν γίνεται να έχεις ή να συντηρείς μία σχέση μόνο από το κινητό σου. Όχι, το θέμα δεν είναι χωροταξικό. Δεν υπάρχει κάποιο επιτρεπόμενο χιλιομετρικό όριο που σου επιτρέπει ή σου απαγορεύει να συνάψεις σχέση με κάποιον, αλλά πόσα να κάνεις πια με ένα smartphone; «Γιατί ρε Μαράκι, ειλικρινά, ποια συσκευή είναι αρκετά ικανή να φτιάξει κοτόπουλο με πατάτες σαν το δικό σου», είπα θέλοντας να κάνω μία αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα και συμπλήρωσα για να βγω από πάνω: «Ή μήπως σκοπεύεις να μου στέλνεις φιλιά και ταπεράκια αεροπορικώς απ’ το Μπράιτον»;

 

Κι όμως!

Αυτά θα ήταν τα τελευταία μας λόγια, μέχρι που το πάντα ετοιμόλογο Μαράκι αποφάσισε να δώσει ένα πιο επιθετικό φινάλε στην ιστορία, λέγοντάς μου: «Εσύ δεν ψάχνεις σύντροφο αγοράκι μου. Εσύ ψάχνεις για Hoover». Πήγα να της πω πως με παρεξήγησε αλλά η λέξη «χούβερ» με είχε αποστομώσει. Έφαγα ένα μερόνυχτο να προσπαθώ να βρω πώς γράφεται και τι εντέλει είναι το «χούβερ» που μου τσαμπούνησε γυρνώντας μία για πάντα την πλάτη της. Με την καρδιά χίλια κομμάτια και μετά από ένα στοχευμένο γκουγκλάρισμα, οφείλω να ομολογήσω πως καμία γυναίκα ποτέ δεν με κατάλαβε όπως το Μαράκι. Αυτό που χρειαζόμουν, ήταν όντως οι «έξυπνες» οικιακές συσκευές Hoover. Να ‘ναι καλά το κορίτσι!

 

ssssss

 

 

Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο καιρός που περάσαμε παρέα με το Μαράκι πριν εκείνη ανοίξει τα φτερά της για να διευρύνει τις γνώσεις της στην άλλη άκρη της Ευρώπης, ήταν αρκετός για να ανακαλύψει πόσο ελάχιστο ελεύθερο χρόνο διαθέτω και πόσο κατά συνέπεια ανοικοκύρευτος και άσχετος με τη μαγειρική είμαι. Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν και δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς αφού μπαίνοντας στο σπίτι, ξεκινούσε πεζοπορία σε ένα οροπέδιο από άπλυτα ρούχα και άδεια κουτιά πίτσας. Μόνο ένας μάγος θα μπορούσε να λύσει τα ξόρκια, η multitasking παντοδύναμη εφαρμογή… Hoover Wizard. Πρόκειται για ένα σύγχρονο app που εγκαθιστώντας το στο κινητό μου, μου επιτρέπει να χειρίζομαι και να παρακολουθώ μέσω Wi-fi τις σύγχρονες οικιακές συσκευές που έχω στο σπίτι, ακόμη και όταν δεν βρίσκομαι σε αυτό. Ναι, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις εξ αποστάσεως σχέσεις: Ξέρω που είσαι, ξέρω τι κάνεις, τι ώρα το κάνεις, τι ώρα θα σταματήσεις να το κάνεις, με ενημερώνεις μέσω του smartphone και ανάλογων app για όλα τα παραπάνω, απλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκομαι εκεί.


dddd

 

Από μακριά κι αγαπημένοι

Όσο αναλύω το θέμα, τόσο πιο έντονα πιστεύω ότι η πιο υγιής σχέση που είχα μέχρι σήμερα είναι η παράδοξη σχέση από απόσταση που έχω αποκτήσει με το σπίτι μου. Παράδειγμα, τοποθετώντας στο μπάνιο μου ένα πλυντήριο νέας γενιάς μπορώ και απολαμβάνω τις ελευθερίες ενός εργένη και τη νοικοκυροσύνη ενός σπιτόγατου, φορώντας λευκά ατσαλάκωτα t-shirt που μυρίζουν «μανούλα». Αυτό συμβαίνει γιατί η τεχνολογία ατμού, προσφέρει 80% λιγότερο ζάρωμα άρα, λιγότερο χρόνο και ταλαιπωρία πάνω από τη σιδερώστρα. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση χρόνου, φίλε μου…

Το καλύτερο όμως είναι η επιλογή του «προσωπικού βοηθού», που μου επιτρέπει να ρυθμίζω την ώρα έναρξης ή και ολοκλήρωσης του προγράμματος πλύσης, προτείνοντας μου ταυτόχρονα το καταλληλότερο ανάλογα με τα ρούχα που βρίσκονται στο καλάθι. Επιπλέον, τα «All in One» κόλπα του, καταργούν την ανάγκη διαχωρισμού των ρούχων, εξοικονομούν επιπλέον χρόνο και χρήμα, ταιριάζοντας στην ίδια πλύση το κόκκινο παντελόνι με το μπεζ πουκάμισο! Όλα αυτά ενώ είμαι ακόμη στο γραφείο και περιμένω στωικά να σχολάσω.

 

xxx

 

 

Επικίνδυνες μαγειρικές

 

Βλέποντας την καθημερινότητά μου να μπαίνει σε τάξη με τόση ευκολία, η επόμενη κίνησή μου ήταν να πάρω -υπεραστικό- τη Μαρία και να την ευχαριστήσω. Πρώτα, όμως, έπρεπε να διαμορφώσω την κουζίνα. Βρίσκοντας έναν εντοιχιζόμενο φούρνο με σούπερ tech προδιαγραφές παρόμοιες του πλυντηρίου ρούχων, θα γλίτωνα τα καθημερινά delivery και την γκρίνια της μάνας μου, ότι δεν τρώω σωστά. Το «εργαλείο», πέρα από μεγάλη χωρητικότητα και άψογη κυκλοφορία θερμότητας σε όλη του την καμπίνα, συνδέεται με το οικιακό router και μου επιτρέπει να το χειρίζομαι εξ ολοκλήρου και εξ αποστάσεως από το smartphone μου. Όχι, δεν ψιλοκόβει πατάτες ή κρεμμύδια, διαθέτει όμως έξι έτοιμες συνταγές που περιλαμβάνουν κρεατικά, ζυμαρικά ακόμη και ψάρι, εννιά λειτουργίες μαγειρέματος, «θυμάται» τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, με ενημερώνει όταν είναι έτοιμο το γεύμα και το φωνάζω χαϊδευτικά «Καίτη», όπως τη μαμά μου.

 

ccc

 

Μερικές φορές αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου, αν το Μαράκι δεν με είχε χωρίσει ξεφουρνίζοντας την ατάκα για τις εξελιγμένες τεχνολογίες της Hoover. Μόνο όταν έφτασα στο πλησιέστερο κατάστημα του Κωτσόβολου και έκανα όλες τις απαραίτητες ερωτήσεις στο εξιδεικευμένο προσωπικό του, επιβεβαίωσα πόσο δίκιο είχε. Ίσως οι σχέσεις εξ αποστάσεως να μην είναι τόσο ακατόρθωτες όσο νόμιζα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved