Η μέρα που άναψα θερμοσίφωνα από το... γραφείο

Όλα πλέον είναι πιθανά με το πάτημα ενός κουμπιού...

Ετοιμαζόμουν να αφήσω πίσω μου ένα πολύ δύσκολο 8ωρο στο γραφείο όταν η οθόνη του κινητού μου με ενημέρωσε πως έχω μήνυμα από την Αλίκη. Πάνω που πήγε να «σκάσει» το χειλάκι μου, διαβάζοντας το μήνυμά της που έλεγε αυτολεξεί: «Λέω να περάσω κατά τις 20.00» σκοτείνιασα, με έλουσε κρύος ιδρώτας ενώ μπροστά από τα μάτια μου περνούσαν εικόνες χάους από το σαλόνι, την κουζίνα και το υπνοδωμάτιο.

Υπέρογκες στοίβες ρούχων, προχθεσινά κουτάκια μπύρας, άπλυτα τάπερ της μαμάς, μου ήρθε ίλιγγος και έτρεξα μέχρι το μπάνιο να ρίξω λίγο νερό στο πρόσωπό μου. Δεν είμαι κανένας κολλημένος ή ανασφαλής, απλά η Αλίκη ήταν ό,τι πιο «τίμιο» είχα συναντήσει τον τελευταίο ένα χρόνο και έπρεπε το πρώτο ραντεβού, να της άφηνε μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις. Βάζω το κεφάλι μου κάτω από την ανοιχτή βρύση, το σηκώνω και βλέπω την αντανάκλασή μου στον καθρέφτη. «Έχω τα χάλια μου», μονολογώ και το άγχος μου κορυφώνεται, συνειδητοποιώντας πως έπρεπε μέχρι τις 20.00 να ανοίξω θερμοσίφωνα, να έχω προλάβει να μαζέψω το σπίτι, να έχει προλάβει να ζεσταθεί το νερό και να έχω κάνει μπάνιο. Πράγμα αδύνατο, αν σκεφτεί κανείς πως θα χάσω τουλάχιστον είκοσι λεπτά μέχρι να φτάσω και άλλα τριάντα μέχρι να ζεσταθεί το νερό. Κατευθύνομαι προς το γραφείο και αναρωτιέμαι ως πότε ένας ηλεκτρικός κουβάς με νερό θα ρυθμίζει το πρόγραμμά μου, αντί να ρυθμίζεται εκείνος με το δικό μου.

 

ddd

 

 

Και τώρα, τι; 

Γυρίζω στο γραφείο και μαζεύω τα πράγματα μου με ύφος ηττημένου, όταν -δεν ξέρω τι θεία επιφοίτηση μου ήρθε- θυμήθηκα τα σοφά λόγια του υδραυλικού λίγες εβδομάδες πριν που μου έκανε εγκατάσταση το νέο θερμοσίφωνα. Ναι, το θυμόμουν ξεκάθαρα, είχε πει ότι θα μπορώ να τον ενεργοποιώ ακόμη και όταν θα βρίσκομαι εκτός σπιτιού. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να μάθω το πώς. Έψαξα το τηλέφωνό του υδραυλικού στις επαφές μου και τζίφος. Ευτυχώς, βρήκα το μοντέλο που είχα στο σπίτι με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο και εμφανίστηκε μπροστά μου ένα βίντεο από την εκπομπή «Try me» με τη Μαντώ Γαστεράτου. Σύμφωνα με το βίντεο, τη Μαντώ και τον Δημήτρη Καρέτσο που το παρουσίαζαν, ο νέος ηλεκτρονικός θερμοσίφωνας που είχα εγκαταστήσει στο σπίτι μου μόλις πριν λίγες εβδομάδες, δεν είχε καμία σχέση με τον παλιό και γενικότερα με ό,τι ήξερα μέχρι τότε γύρω από τους θερμοσίφωνες. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μαμά μου που τον επέλεξε.

 

 

 

In Tesy we trust!

Η Tesy Modeco Cloud 80lt μπορεί να είναι… μικρή στο μάτι, αλλά παρέχει ζεστό νερό ίσο με έναν συμβατικό θερμοσίφωνα 150lt. Συγκεκριμένα, ο «έξυπνος» θερμοσίφωνας μου δίνει την επιλογή όπου κι αν βρίσκομαι να τον ενεργοποιώ και να τον απενεργοποιώ μέσω της εφαρμογής tesyCloud που εγκατέστησα στο κινητό μου. Βάζοντας σε λειτουργία το θερμοσίφωνα ενώ βρισκόμουν 19 χλμ μακριά από το σπίτι, ένιωσα ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο, φαντάσου κάτι σαν τον Jim Carrey στο «Θεός για μία εβδομάδα». Οι λειτουργίες του όμως δεν τελειώνουν εδώ! Εκτός από την εξ αποστάσεως ενεργοποίηση και απενεργοποίηση μέσω Wi-fi, η Tesy -δεν ξέρω πως αλλά- «θυμάται» τι κάνω. Μέσω της «αυτοεκπαίδευσης», ξέρει ποια μέρα της εβδομάδας και ποια ώρα της ημέρας θα μπω για μπάνιο, πόσο ζεστό απολαμβάνω το ντους και φροντίζει να έχει ζεστό νερό όταν το χρειάζομαι! Διαθέτει επίσης δύο προγράμματα ECO Smart με τα οποία μειώνει τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς όμως να μειώνει την ποσότητα του νερού που ζεσταίνει ενώ, η επιλογή «BOOST» επιταχύνει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία, για ζεστό νερό σε χρόνο… ντετέ. Ειλικρινά, εγώ το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να πατήσω ένα «οκ» στην οθόνη του κινητού μου.

 

lll

 

 

Γιατί να επιλέξεις την Tesy;

Γιατί η Tesy σε νοιάζεται και σε περιποιείται φίλε μου όπως κάποιος που σε ξέρει καλά! Γιατί ακόμη και τις πολύ δύσκολες στιγμές, όπως αυτό το -εντέλει πετυχημένο- ραντεβού, δεν πρόκειται να σε προδώσει και μπορείς να βασίζεις την υπόληψή σου στις αξιόπιστες καινοτομίες της. Γιατί σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο, χωρίς όμως να σε αφήνει «ξεκρέμαστο». Γιατί μπορείς να την αποκτήσεις από τον καναπέ σου, κάνοντας απλά «κλικ» στο ψηφιακό κατάστημα του Κωτσόβολου, όπου θα τους εντοπίσεις. Γιατί -στο φινάλε- πόσες φορές ακόμα πρέπει να ξεχάσεις ανοιχτό το θερμοσίφωνα, για να αρχίσεις να τον θυμάσαι φεύγοντας από το σπίτι; Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σε πείσουν, μακάρι να μπορούσα να σου περιγράψω το έκπληκτο βλέμμα της Αλίκης όταν το επόμενο πρωί μου ζήτησε να ανοίξω το θερμοσίφωνα για να κάνει ένα γρήγορο ντους και εγώ άνετος, απλά πάτησα μερικές επιλογές στο κινητό.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved