Σαν το πικ-απ δεν έχει!

Πέντε δυνατά εργαλεία για να απογειώσεις τον ήχο σου.

Καλά τα iPods και τα ηχεία που έχεις συνδέσει τον υπολογιστή (τα οποία μπορεί να έχεις χρυοπληρώσει και να είναι όντως αντάξια της τιμής τους, αλλά το πικ-απ είναι άλλο επίπεδο. Και δεν αναφερμαστε στις vintage προεκτάσεις του θέματος. Εδώ μιλάμε μόνο για μουσική.

Το πικ-απ παραδίδει τον πιο κρυσταλλένιο ήχο, δίνοντας αληθινή αξία στη μουσική. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι πως η τεχνολογία σήμερα στα νέα πικ-απ είναι πολύ ανώτερη από εκείνη της δεκαετίας του '70-80 όταν και βρίσκονταν στις δόξες τους. 

Και μία από τις 5 παρακάτω προτάσεις, σε περιμένει για να την πάρεις σπίτι. Έλα, γιορτές έρχονται.

Το μινιμαλιστικό

elemental 5

Το Pro-Ject Elemental είναι η επιτομή του minimal για όσους αγαπούν την διακριτικότητα. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, είναι ένα από τα πιο «ήσυχα» πικ-απ τόσο στα 33 όσο και στα 44 RPM. Το δυνατό του χαρτί κρύβεται στο σχεδιασμό του. Θα μπορούσε να είναι και το αγαπημένο μουσικό αξεσουάρ των εναπομεινάντων χίπστερ.

Το «σταθερή αξία»

RP1 Titanium

Το Rega RP1 είναι άλλη μία απόδειξη του ρητού ότι «τα απλά πράγματα είναι και τα πιο όμορφα». Πόσο μάλλον όταν δεν σκοτώνουν την τσέπη σου. Το RP1 μπορεί να μην είναι το πικ-απ που θα κουβαλούσες σε ένα house party, αλλά με το ειδικό σύστημα εκπομπής ήχου, υπόσχεται αυτό που λέμε «ήχο καμπάνα», χωρίς παράσιτα και πατιναρίσματα από τη βελόνα. Εκτός αυτού, χαίρεσαι και να το βλέπεις.  

 

Το μοδάτο

il fullxfull.721534060 mxf0

Η αλήθεια είναι πως ο «μπαμπάς» όλων των πικ-απ Audiowood, ο σχεδιαστής Joel Scilley, εκμεταλλεύτηκε το ξύλο με τον καλύτερο τρόπο: το χρησιμοποίησε αυτούσιο. Κάπως έτσι το Barky, το καμάρι της σειράς Audiowood, μπήκε στα περισσότερα σαλόνια έχοντας βαθιά ριζωμένες (#diplis) στην κατασκευή του τις υψηλές ακουστικές επιδόσεις που εγγυάται η Rega. Αν θέλεις ένα όμορφο πικ-απ να παίζει μουσική, ενώ έχεις το κορίτσι στο σπίτι, το Barky είναι αυτό που χρειάζεσαι -αρκεί αν μην το έχεις πολύ κοντά στο τζάκι (το πικ-απ, όχι το κορίτσι).

Το κλασικό

TEAC TN300 Image 1

Το καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά: πιο πιθανόν είναι να προκαλέσει περισσότερη συγκίνηση στον πατέρα σου παρά σε σένα. Εξάλλου, δεν χρειάζεται και πολύ: Κάτι το ματ ξύλο στο σώμα, κάτι η γυάλινη προστατευτική θήκη για τη σκόνη. Η διαχρονικοτητα κάνει πάρτι. Το TN-300 της Τeac, ωστόσο, κατάφερε να παντρέψει άρτια την προηγμένη τεχνολογία με το ρετρό design και να παραδώσει ένα από τα πιο περιζήτητα πικ-απ. Το USB output σου επιτρέπει να «περάσεις» τα τραγούδια από το βινύλιο στο desktop, το οποίο δεν είναι απλά ένα τεχνολογικό μπονουσάκι, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: μιλάμε ουσιαστικά για τη μεταφορά άριστου ήχου κατευθείαν στις μουσικές μας playlists.Σούπερ.

Το επαγγελματικό

at lp120usbc bk l 4 1024x801

Το Audio Technica ATLP120USB (σ.σ.: ναι οκ, είναι γλωσσοδέτης, αλλά έτσι κι άλλιως δεν θες να μάθεις πώς λέγεται, να το δουλέψεις θες) είναι ξεκάθαρα ο top player αυτής της λίστας, ειδικά για επαγγλεματίες DJ ή, τέλος πάντων, όσους παραπήραν σοβαρά στα σοβαρά τα όσα είδαν στο «The Get Down» (χμμμ, ναι ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτείς τότε). Παρέχει επιλογή σε 33/45/78 RBM, συνδέεται κατευθείαν με τον υπολογιστή και επιτρέπει την άμεση ψηφιοποίηση όλων των LP σου. Αναμφισβήτητα, το πιο  σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία του είναι το προηγμένο αυτόματο σύστημα anti-skating, το οποίο επιτρέπει στη βελόνα να μην «πατινάρει» και να «διαλέγει» την ποια είναι η καλύτερη δυνατή εφαρμογή για άριστη εκπομπή του ήχου. Ναι, θα βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη, ψέματα δεν θα σου πούμε αλλά θ’ αξίζει τον κόπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved