Τα 8 νοσταλγικά παιχνίδια που μάτωσαν τα δάχτυλα μας

Πόσο ξύλο είχες ρίξει παίζοντας Double Dragon;

 

Οι περισσότεροι από εμάς τα γνωρίσαμε ως arcades στα ουφάδικα. Τότε που χάναμε τα κέρματα το ένα μετά το άλλο. Τα πιο αλάνια, τα είχαν ήδη μυριστεί στο Nintendo και τα είχαν αγοράσει. Όμως όπως και αν τα γνώρισε, έχουν την δική τους νοσταλγία στην παιδική σου νιότη. Αγνά παιχνίδια ξύλου. Beat 'em ups που τα λένε στα εξωτερικά.

Θυμηθήκαμε τα 8 πιο δυναμικά και τα παρουσιάζουμε.

 

1. Street Gangs

 

 

Επική στιγμή για το Nintendo με ήρωες που θύμιζαν τους κωλοπαιδαράδες του Grease. Έσπαγες στο ξύλο τα μέλη της αντίπαλης συμμορίας, έκανες level up τον χαρακτήρα και του μάθαινες καινούργιες κινήσεις. Όλα αυτά το 1989.

 

2. Final Fight

 

 

Η αρχική ιδέα ήταν να λανσαριστεί το παιχνίδι ως σίκουελ του Street Fighter για το Super Nintendo. Έλεγχες τον Haggar ή τον Cody και αντιμετώπιζες τους αντιπάλους σου είτε σπάζοντας τους στο ξύλο, είτε μαχαιρώνοντας τους και πετάγοντας βόμβες. Έχουμε χαλάσει τόνους από 100αρικα στα ουφάδικα για αυτό το παιχνίδι.

 

3. Double Dragon

 

Που είναι εκείνες οι ημέρες που τα αδέρφια Lee έριχναν ξύλο; Τους γνωρίσαμε από τα arcade. Billy και Jimmy Lee χτυπιόντουσαν στους δρόμους με τους Black Warriors, σε ένα από τα πιο δύσκολα beat ‘em ups. Ωραίες εποχές.

 

4. Golden Axe

 

 

Στην πρώτη εντύπωση σου έμοιαζε με αντιγραφή του Conan the Barbarian. Οι ήρωες τα έβαζαν με ένα κακό πνεύμα ονόματι Death Adder και χλάτσωναν κάθε λογής δαιμόνιο που βρισκόταν στο διάβα τους. Σε έκανε λίγο να πιστεύεις ότι έπαιζες Hero Quest.

 

5. Streets of Rage 2

 

 

Κακός χαμός. Γροθιές, κατάνες, εκρηκτικά, ρόπαλα. Εκτός του ότι μας θυμίζει έντονα τα παιδικά μας χρόνια, θεωρείται και ένα από τα καλύτερα video games που έχουν σχεδιαστεί. Το δεύτερο μέρος περιελάμβανε τον Max και τον Skate να δίνουν πόνο. Κυριολεκτικά.

 

6. The Warriors

 

 

Ακόμη και αν το σύστημα μάχης δεν ήταν εντυπωσιακό, το ξεχωρίσαμε γιατί μας θύμισε την θρυλική ταινία του 1979. Ωραία όπλα, πολύ αίμα και gameplay που βασιζόταν στο rage meter σου που ολοένα και μεγάλωνε. Από τα καλύτερα παιχνίδια βασισμένα σε ταινία.

 

7. Dead Rising

 

 

Από τα νεότερα της σειράς, αλλά ξεκάθαρα διασκεδαστικό. Ο φωτογράφος Frank West χτυπούσε τα ζόμπι με ό,τι έβρισκε μπροστά του. Φτυάρια, τσεκούρια, πυροσβεστήρες και οθόνες τηλεόρασης. Και τα κατάφερνε. Είναι ξεκάθαρα  ο ήρωας που έχει ρίξει το περισσότερο ξύλο σε ζόμπι.

 

8. Scott Pilgrim vs The World: The Game

 

 

Το γνωρίσαμε από τα graphic novels του Bryan Lee O’ Malley. Στο παιχνίδι γινόταν περισσότερος χαμός απ’ ότι στη ταινία. Ξύλο από παντού και με κάθε τρόπο. Από εκείνα τα beat ‘em ups που ξεχύνεσαι και όποιον πάρει ο Χάρος. Αγαπημένο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved