Το ChatGPT αφαιρεί τη φωνή AI που παρομοιάζεται με τη Scarlett Johansson

Η OpenAI αφαίρεσε έναν από τους χαρακτήρες από το νέο μοντέλο ChatGPT 4 λόγω της ομοιότητας με την ηθοποιό του Χόλιγουντ Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ομοιότητα με την Johansson σχετίζεται με τη φωνή της Sky, η οποία έγινε διαθέσιμη για χρήση ως μέρος του νέου «Voice Mode» της υπηρεσίας. Η ομοιότητα προσελκύθηκε από τον χαρακτήρα στην ταινία Her του 2013, όπου η Johansson έχει δώσει τη φωνή της παίζει ένα λειτουργικό σύστημα smartphone που χρησιμοποιεί ο χαρακτήρας του Joaquin Phoenix. Οι Breeze, Cove, Ember και Juniper ήταν άλλες φωνές που είναι διαθέσιμες στο "Voice Mode". Κατά τη διάρκεια της επίδειξης για το «Voice Mode», ο ιδρυτής του OpenAI, Sam Altman, δημοσίευσε τη λέξη «her» στον λογαριασμό του X και είχε επίσης στο παρελθόν ονομάσει την ταινία του Spike Jonze ως την αγαπημένη του ταινία όλων των εποχών.

 

 

Ενώ το OpenAI αρνήθηκε ότι η Sky ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την ηθοποιό, αποκάλυψαν στις 20 Μαΐου: «Έχουμε ακούσει ερωτήσεις σχετικά με το πώς επιλέξαμε τις φωνές στο ChatGPT, ειδικά για τη Sky. Εργαζόμαστε για να διακόψουμε τη χρήση του και το αντιμετωπίζουμε».

Η εταιρεία τεχνολογίας εξήγησε για τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το «Voice Mode»: «Υποστηρίζουμε τη δημιουργική κοινότητα και συνεργαστήκαμε στενά με τον κλάδο της φωνητικής υποκριτικής για να διασφαλίσουμε ότι λάβαμε τα σωστά βήματα για να ρίξουμε τις φωνές του ChatGPT. Κάθε ηθοποιός λαμβάνει αποζημίωση πάνω από τα κορυφαία επιτόκια της αγοράς και αυτό θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρησιμοποιείται η φωνή του στα προϊόντα μας. Πιστεύουμε ότι οι φωνές AI δεν πρέπει να μιμούνται σκόπιμα τη χαρακτηριστική φωνή μιας διασημότητας - η φωνή του Sky δεν είναι μίμηση της Scarlett Johansson, αλλά ανήκει σε μια διαφορετική επαγγελματία ηθοποιό που χρησιμοποιεί τη δική της φυσική φωνή ομιλίας. Για να προστατεύσουμε το απόρρητό τους, δεν μπορούμε να μοιραστούμε τα ονόματα των φωνητικών μας ταλέντων».

 

 

Η OpenAI ισχυρίζεται ότι πέρασαν από μια μακρά διαδικασία κάστινγκ προτού επιλέξουν τα άτομα για φωνητικούς ηθοποιούς, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο Ιούνιο και Ιούλιο για να ηχογραφήσουν τους ρόλους τους. Λένε ότι έλαβαν «πάνω από 400 υποβολές από ηθοποιούς φωνής και οθόνης» πριν βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Κατέληξαν: «Κοιτάζοντας το μέλλον, μπορείτε να περιμένετε ακόμη περισσότερες επιλογές καθώς σχεδιάζουμε να εισαγάγουμε πρόσθετες φωνές στο ChatGPT για να ταιριάζουν καλύτερα με τα διαφορετικά ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των χρηστών».

Ενώ η Johansson δεν έχει αναγνωρίσει τις ομοιότητες με το τελευταίο εγχείρημα του OpenAI, πέρυσι η ηθοποιός έκανε αγωγή κατά των προγραμματιστών μιας εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποίησαν την ομοιότητα και το όνομά της σε μία από τις διαδικτυακές τους διαφημίσεις χωρίς άδεια.

Έτσι πάει. Αν δεν μπορείς να έχεις την Scarlett, λογικό να την ψάχνεις στο ChatGPT.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved