Σε άλλα νέα, στο Σικάγο σχεδιάζουν να φτιάξουν ξύλινους ουρανοξύστες

Το ακούει ο Νέρων και κλαίει από τα γέλια. 

Η σχέση του Σικάγο με τους ουρανοξύστες ενδεχομένως να είναι πιο έντονη ακόμη κι από την αντίστοιχη της Νέας Υόρκης. Μπορεί η τελευταία να έχει να επιδεικνύει ένα κάποιο Empire State, ένα Chrysler, ένα Rockefeller, αλλά και η πόλη των ανέμων δεν πάει πίσω. Με το Hancock Center, με το Sears Tower και με τα όλα του. 

Κι όμως. Το Σικάγο, που τόσο έχει εξυμνήσει την δυναμική του εξυψωμένου στον ουρανό ατσαλιού υπό τη μορφή οικοδομήματος, τείνει την ίδια στιγμή στο να το αποδομήσει. Εν μέρει και όχι εξ ολοκλήρου.

Τι εννοούμε;

Η εταιρεία αρχιτεκτονικού σχεδιασμού Perkins + Will η οποία εδρεύει στο Σικάγο, από κοινού με το πανεπιστήμιο του Cambridge και τους πολιτικούς μηχανικούς της νεοϋορκέζικης Thornton Tomasetti, έχουν στα σκαριά μια μελέτη για την ανέγερση ενός ξύλινου ουρανοξύστη 80 -παρακαλώ- ορόφων, ο οποίος θα έχει το όνομα River Beech Tower. Ξύλινος μεν, ουρανοξύστης δε, εξ ου και η αποδόμηση που σας λέγαμε.

Δεν γνωρίζουμε αν θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το εγχείρημα να πραγματώνεται σε μια μεγαλούπολη που το 1871 γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει γνωρίσει ποτέ πόλη σε καιρό ειρήνης. Αιτία; Μια τεράστια πυρκαγιά. 

Δεν θα κλείσουμε ψυχοπλακωτικά, οπότε βουρ για τις φωτογραφίες που ακολουθούν (με ολίγον τι από River Beech Tower και υποδέλοιπες ξύλινες ουρανοκατασκευές)

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved