Day in my life με το νέο Redmi Note 13 Pro+ 5G: Ένας συντάκτης μοιράζεται όσα έζησε

Ναι, εδώ στο Ratpack.gr αγαπάμε πολύ την τεχνολογία και αν μας διαβάζεις αρκετά, το γνωρίζεις ήδη. ‘Άλλωστε, γιατί να κρύψουμε ότι είμαστε οι gadgetάκηδες της παρέας!

Προσωπικά, έχω μια παραπάνω αδυναμία στα κινητά. Δηλαδή, για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς το smartphone μου, μιας και αποτελεί κάτι σαν προέκταση του χεριού μου. Σε αυτό φυσικά, οφείλεται λίγο η δουλειά -που με θέλει να μιλάω με πολλά άτομα μέσα στην ημέρα, αλλά και να γράφω πολύ, από email μέχρι σημειώσεις για μια ιδέα που μου ήρθε ξαφνικά- λίγο το καθημερινό, απαραίτητο σκρολάρισμα στα social media, λίγο οι φωτογραφίες που βγάζω.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, πως όταν έφτασε στα χέρια μου το νέο Redmi Note 13 Pro+ 5G, μόνο ρόδα που δεν έκανα, σαν άλλος Mads Mikkelsen στην ταινία «Άσπρος Πάτος», από τον ενθουσιασμό μου, που θα είχα την ευκαιρία να δω τι έχει να προσφέρει το νέο κινητό της Xiaomi. Και ξέρεις, αν και έχω το κινητό μόλις λίγες ημέρες, έχω ήδη καταλάβει τι μπορεί να προσφέρει σε κάθε γνήσιο tech enthusiast, είτε το επιλέξει σε μαύρο, είτε σε άσπρο ή και μωβ.

Every shot iconic -και όχι μόνο

Έγραψα και πιο πάνω ότι βγάζω πολλές φωτογραφίες, σωστά; Τώρα μάλιστα, με το νέο Redmi Note 13 Pro+ 5G, οι φωτογραφίες μου είναι καλύτερες και πιο «καθαρές» από ποτέ, ακόμα και το βράδυ, χάρη στη βασική κάμερα 200MP OIS, αλλά και την υπερευρυγώνια κάμερα 8ΜΡ ή τη macro κάμερα 2ΜΡ. Πώς το καταφέρνει αυτό;

 

xiaomi11

 

Η βασική κάμερα 200MP είναι επιπέδου flagship και υποστηρίζει Super QPD για να μπορώ να εστιάζω πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ ο ισχυρός συνδυασμός OIS και EIS μειώνει το κούνημα του χεριού μου και την κίνηση της φωτογραφικής μηχανής, όταν τραβάω φωτογραφίες και video. Άσε που έχει και Ultra-color απεικόνιση -περισσότερα χρώματα, πιο ρεαλιστικές λήψεις δηλαδή- 12 πολύ ωραία φίλτρα που δημιουργούν μια vintage ατμόσφαιρα και 11 frames που «παγώνουν» τον χρόνο. Τώρα, με κάθε κλικ, δεν βγάζω απλά φωτογραφίες αλλά μικρά αριστουργήματα. Every shot iconic, indeed.

Από εκεί και πέρα, έχω και άλλους λόγους που έχω ενθουσιαστεί με το Redmi Note 13 Pro+ 5G. Ένας από αυτούς, είναι το κομψό design του, με τον διπλό χρωματικό τόνο που έχει, καθώς και τη νέα οθόνη AMOLED 6,67", επιπέδου flagship. Ειδικά όσον αφορά στην οθόνη του, την πρώτη κυρτή της σειράς Redmi, να σου πω πως δεν έχει πλαίσιο, ενώ το κάτω πλαίσιο του κινητού είναι μόλις 2,37 χιλιοστά, με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ, τόσο στο χέρι όσο και στο μάτι.

Και επειδή, κάθε μέρα είμαι έξω στο τρέξιμο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- με χαρά βλέπω πως το Redmi Note 13 Pro+ 5G, όπως και όλη η σειρά, είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη σε επίπεδο flagship. Και κάπως έτσι, δεν ανησυχώ για τίποτα τώρα πια.

Πώς η Xiaomi φρόντισε για μια ολοκληρωμένη εμπειρία

Φυσικά, στη shopping list μου, δεν έβαλα απλώς το Redmi Note 13 Pro+ 5G. Διότι, για να μπορώ να ακούω καλύτερα -είτε πρόκειται για επαγγελματικά calls είτε για μουσική- χρειαζόμουν και τα ακουστικά Redmi Buds 5 Pro σε midnight black (βγαίνουν και σε moonlight white και σε aurora purple).

Πίστεψέ με, τώρα ακούω καλύτερα από ποτέ, γιατί έχουν ένα σύστημα μείωσης θορύβου διπλής τροφοδοσίας διπλού μικροφώνου, που μπορεί να υποστηρίξει έως και 52dB. Επίσης, έχουν IP54, γεγονός που σημαίνει ότι αντέχουν στον ιδρώτα και τη βροχή. Στο δε εσωτερικό τους, έχουν ένα driver 11mm και ένα «τουίτερ» 10mm για να φτάνει στα αυτιά μας ήχος HiFi υψηλής ανάλυσης. Άσε που είναι και λειτουργικά, καθώς μπορούμε να συνδέουμε εύκολα τα ακουστικά μας με δύο συσκευές χάρη στη λειτουργία dual-device connectivity.

 

xiaomi12

Last but not least, το minimal Redmi Watch 4 σε διακριτικό moonlight silver (βγαίνει και σε μαύρο χρώμα), χάρη στο οποίο έχω καλή εικόνα της φυσικής μου κατάστασης κάθε μέρα. Και αυτό, διότι έχει περισσότερες από 150 λειτουργίες άθλησης και -μεταξύ άλλων- μετράει τον καρδιακό ρυθμό μου και τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα και παρακολουθεί τον ύπνο και τα επίπεδα stress μου.

xiaomi13

Κι όμως, χάρη στο συγκεκριμένο smartwatch, μπορώ και βλέπω καλύτερα όλες τις λειτουργίες που προσφέρει, ακριβώς διότι έχει τη μεγαλύτερη οθόνη που έχω δει ποτέ σε Redmi Smartwatch, με 60Hz ρυθμό ανανέωσης και φωτεινότητα που φτάνει στα 600nits. Και έτσι, το χρησιμοποιώ κάθε μέρα άνετα, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού.

Και επειδή μας αρέσει να κάνουμε level up το στυλ μας και να το προσαρμόζουμε όπως θέλουμε, η Xiaomi έχει φροντίσει και για αυτό. Βλέπεις, το Redmi Watch 4 προσφέρει ατελείωτες επιλογές παραμετροποίησης και περισσότερες από 200 διαφορετικές προσόψεις. Όρεξη να έχεις για να τις εξερευνήσεις, δηλαδή.

 

xiaomi14

 

Προσωπικά, δεν μπορώ να φανταστώ πώς ήταν η καθημερινότητά μου χωρίς το Redmi Note 13 Pro+ 5G, τα Redmi Buds 5 Pro και το Redmi Watch 4. Πώς θα μπορούσα άλλωστε, όταν πρόκειται για αξεσουάρ που αποτελούν ένα πλήρες οικοσύστημα, το οποίο προσφέρει πολλές δυνατότητες και νέες εμπειρίες.

Αν θες να βρεις και εσύ τη σειρά Redmi, αρκεί να επισκεφτείς οποιοδήποτε από τα Xiaomi Store σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, το ηλεκτρονικό κατάστημα mistore-greece.gr ή και κάποιο από τα επίσημα σημεία πώλησης.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved