Assosiated Press Το ρολόι του Τζεφ Μπέζος θα ζει για πάντα

Και εμείς αν δίναμε 42 εκ. δολάρια, θα είχαμε υψηλές απαιτήσεις.

Ποιος είπε ότι ο Τζεφ Μπέζος κοιτάζει μόνο τις πωλήσεις της Amazon, το Prime, το πότε ξαναταξιδέψει στο διάστημα ή μην του κλέψει την αρραβωνιαστικιά ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο;

Ο άνθρωπος έχει πλάνο, είναι αυθεντικός supervillain και mastermind, και επενδύει συνεχώς σε νέους ορίζοντες και καινοτομίες. Το νέο του πρότζεκτ, λοιπόν, εστιάζει σε ένα εμβληματικό και μεγαλεπήβολο έργο, αξίας 42 εκατομμυρίων δολαρίων: ένα ρολόι που θα ζει 10.000 χρόνια.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Jeff Bezos;

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2018, έχει ύψος 152 μέτρα και σκοπός είναι να αντέξει στο πέρασμα χιλιάδων ετών, χρησιμοποιώντας θερμικούς κύκλους της Γης για να τροφοδοτείται με ενέργεια.

 

 

Το τεράστιο αυτό εγχείρημα που είναι όραμα του επιστήμονα Ντάνι Χιλς, έχει χτιστεί με τέτοιο τρόπο θα δημιουργήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια μοναδικές ακολουθίες κουδουνιών, διασφαλίζοντας ότι καμία μέρα δεν θα ακούγεται με τον ίδιο τρόπο. Για την ακρίβεια αποτελείται από τόσα πολλά εξαρτήματα, όπως έναν ηλιακό συγχρονιστή, ένα εκκρεμές, μια γεννήτρια ηχητικών σημάτων και μια σειρά από γρανάζια και καντράν.

Ο Jeff Bezos μαγειρεύει ο ίδιος το πρωινό της αρραβωνιαστικιάς του

Το ρολόι έχει χτιστεί μέσα σ’ ένα βουνό, και συγκεκριμένα στην οροσειρά Σιέρα Ντιάμπλο των ΗΠΑ,  όταν ολοκληρωθεί θα είναι ένα σημαντικό αξιοθέατο για όποιον επισκέπτεται το Νότιο Τέξας.

«Είναι ένα ιδιαίτερο όραμα, σχεδιασμένο να αποτελέσει ένα σύμβολο, ένα μνημείο για την ιστορία και το μέλλον» είχε πει ο Μπέζος για το μεγάλο του εγχείρημα.  Σύντομα θα έχουμε νέα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved