pexels Στο μέλλον θα μπορούμε να γευόμαστε φαγητό από την τηλεόραση

Πρωτοποριακή συσκευή φέρνει την επανάσταση στις εκπομπές μαγειρικής και στη διαφήμιση συνολικά.

Όλοι λατρεύουμε τις εκπομπές μαγειρικής. Θέλουμε να βλέπουμε νέες συνταγές, να τις υιοθετούμε στο τραπέζι μας, να φέρνουμε σε οργασμό τον ουρανίσκο μας. Ωστόσο ξέρεις τι λείπει από τις οθόνες μας; Εκτός από την αίσθηση της όρασης, απουσιάζει η γεύση. Να ξέρεις ρε παιδί μου τι βλέπεις και αν πραγματικά είναι τόσο γευστικό ή μας πουλάνε παπατζιλίκια. 

Αυτό θα λυθεί μια για πάντα με μία συσκευή που φέρνει την επανάσταση. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή εφεύρεση που μπορεί να αναλύσει το γευστικό προφίλ των τροφίμων και να το αναπαράγει σε υγρή μορφή. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο Warwick του Ηνωμένου Βασιλείου από τον καθηγητή Alan Chalmers και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό θα αλλάξει τον τρόπο που κατανοούμε τις εκπομπές μαγειρικής αλλά και συνολικά τη διαφήμιση. 

 

 

Ο μηχανισμός λειτουργεί συλλαμβάνοντας τα βασικά συστατικά της γεύσης του προβαλλόμενου τροφίμου και αναδημιουργώντας τα. Οι τηλεθεατές θα μπορούν στη συνέχεια να δοκιμάσουν αυτές τις γεύσεις σαν να βρίσκονταν στο στούντιο. Για τους λάτρεις του φαγητού και τους οπαδούς των διαγωνισμών μαγειρικής, η τεχνολογία αυτή αποτελεί ένα συναρπαστικό άλμα προς τα εμπρός. Δε βελτιώνει μόνο την εμπειρία θέασης, αλλά έχει επίσης πιθανές εφαρμογές στη μαγειρική εκπαίδευση και ακόμη και στη βιομηχανία τροφίμων, προσφέροντας έναν νέο τρόπο για να δοκιμάζουν πιάτα πριν από τη φυσική τους παρασκευή.

Από εμάς, είναι “ναι”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved