To Starlink υπόσχεται επικοινωνία από όπου και αν βρίσκεσαι στον πλανήτη

Θα το δούμε το 2024, αλλά για αρχή θα μπορούμε να τα λέμε μόνο με SMS.

Το ξέρουμε ότι μπορεί να πιάνετε την κοιλιά σας από τα γέλια ακούγοντας για sms, f αλλά σκεφτείτε λίγο τι πρόκειται να φέρει το Starlink στον πλανήτη Γη. Η κυκλοφορία της πολυαναμενόμενης δορυφορικής υπηρεσίας της Starlink, Direct-to-Cell, φέρεται να αρχίσει να κυκλοφορεί για SMS το 2024, ενώ το σύστημα θα "επιτρέψει την πανταχού παρούσα πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα, κλήσεις και περιήγηση όπου κι αν βρίσκεστε σε ξηρά, λίμνες ή παράκτια ύδατα" και θα συνδεθεί με συσκευές IoT μέσω του προτύπου LTE. Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

 

 

Η Starlink συνεργάστηκε με την T-Mobile για αυτό το project, το οποίο αρχικά ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην εκδήλωση "Coverage and Above and Beyond". Η συνεργασία βλέπει την T-Mobile να παραμερίζει ένα κομμάτι από το φάσμα 5G της για χρήση από τους δορυφόρους δεύτερης γενιάς του Starlink. Το Starlink με τη σειρά του θα επιτρέψει στα τηλέφωνα T-Mobile να έχουν πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο δίνοντας στον πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας "σχεδόν πλήρη κάλυψη" στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον περασμένο Αύγουστο, το μεγάλο κεφάλι της SpaceX, Elon Musk, έγραψε στο Twitter ότι το "Starlink V2" θα κυκλοφορήσει φέτος σε επιλεγμένα κινητά τηλέφωνα, καθώς και σε οχήματα Tesla. «Το σημαντικό με αυτό είναι ότι σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νεκρές ζώνες πουθενά στον κόσμο για το κινητό σας», είπε ο Musk σε δήλωση στα ΜΜΕ.

 

 

Ως δορυφορική υπηρεσία μόνο για ανταλλαγή μηνυμάτων, η Direct-to-Cell θα βρει αμέσως ανταγωνισμό από την Apple, με τη λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου στο iOS 14, καθώς και με τον ανταγωνιστικό Snapdragon Satellite της Qualcomm, που παραδίδει μηνύματα σε τηλέφωνα Android από τροχιά χρησιμοποιώντας το Iridium.

Αυτό όμως που μας νοιάζει εμάς είναι ότι σύντομα, γιατί αποκλείεται να μην το δούμε και στην Ευρώπη (έχει ανακοινωθεί επίσημα στην Ελλάδα), δεν θα έχουμε να ανησυχούμε για το σήμα του κινητού όπου και αν βρισκόμαστε και θα μπορούμε να επικοινωνούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Κανείς δεν ξέρει το κόστος της υπηρεσίας όταν αυτό θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πέρα από τα sms, αλλά είναι ξεκάθαρα η επόμενη γενιά στην επικοινωνία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved