Το Spotify θέλει να ακούς όλο και περισσότερα audiobooks

Η νέα υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους βιβλιοφάγους.

Το Spotify πρόσθεσε μια νέα δυνατότητα για συνδρομητές Premium που προορίζεται αυστηρά για τους βιβλιοφάγους. Από τις 4 Οκτωβρίου, οι συνδρομητές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία θα έχουν πρόσβαση σε μια επιλογή από περισσότερα από 150.000 audiobooks χωρίς επιπλέον χρέωση στη συνδρομή. Οι συνδρομητές στις ΗΠΑ θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν το νέο προνόμιο κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά και σειρά έχει η Ευρώπη. Εκτός του ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα βιβλίων και μπορούν να επιλέξουν να ακούσουν όσα θέλουν. Υπάρχει ωστόσο ένα θέμα. Ότι οι συνδρομητές θα έχουν μόνο 15 ώρες δωρεάν ακρόασης ηχητικού βιβλίου κάθε μήνα. Θα μπορούν ωστόσο με 10 επιπλέον δολάρια να προσθέσουν άλλες 10 ώρες δωρεάν ακρόαση.

 

 

Αυτό βέβαια καθιστά την υπηρεσία του Spotify πολύ πιο ακριβή από αυτή του Audible, η οποία κοστίζει 8 δολάρια το μήνα και δεν έχει όριο ακρόασης. Η εταιρεία έκανε για πρώτη φορά διαθέσιμα τα audiobooks στην πλατφόρμα της τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ξεκινώντας με 300.000 τίτλους στη βιβλιοθήκη του και οι χρήστες μπορούσαν να αγοράσουν οποιονδήποτε από αυτούς μέσα από την υπηρεσία.  «Πιστεύουμε ότι η προσφορά εξατομικευμένης μουσικής, podcasts και audiobooks σε μια ενιαία πλατφόρμα σάς προσφέρει έναν ανώτερο τρόπο να συνδεθείτε με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, podcasters, δημιουργούς και συγγραφείς — όλα σε ένα σημείο», εξήγησε το Spotify στην ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει και το Engadget, oι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να αγοράζουν οποιονδήποτε τίτλο θέλουν από τη βιβλιοθήκη audiobooks του Spotify, επομένως δεν χρειάζεται να πληρώσουν για επιπλέον ώρες εάν έχουν συγκεκριμένα βιβλία στο μυαλό τους. Η λειτουργία συνοδεύεται επίσης από αυτόματη προσθήκη σελιδοδεικτών, αποτρέποντας τους χρήστες από το να χρειάζεται να επαναλάβουν σελίδες και να χάσουν πολύτιμα λεπτά ακρόασης. Επιπλέον, αν ενεργοποιήσουν το Spotify Sleep Timer, μπορούν να αποκοιμηθούν ενώ ακούνε τα audiobooks τους, χωρίς να χρειάζεται να το γυρίσουν προς τα πίσω όταν ξυπνήσουν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συνδρομητές μπορούν να κατεβάσουν ηχητικά βιβλία για ακρόαση ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης.

Προς το παρόν, το νέο προνόμιο είναι διαθέσιμο μόνο για μεμονωμένους συνδρομητές Premium αλλά το Spotify λέει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του στο μέλλον.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved