Πώς να φτιάξεις το CV σου χρησιμοποιώντας το ChatGPT

Το τέλειο βιογραφικό γράφεται και μόνο του.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον κομμάτι της ζωής μας και αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εστιάσουμε στα θετικά της. Έτσι λοιπόν, το σημαντικότερο είναι να δούμε πώς μπορεί να μας βοηθήσει πρακτικά στη ζωή μας. Ας ξεκινήσουμε με ένα βιογραφικό, που είναι σημαντικό για την εύρεση εργασίας. Υπάρχουν πολλά μοντέλα βιογραφικών για να βασιστείς σε αυτά, γιατί να μην έχεις όμως την πιο σύγχρονη εκδοχή χρησιμοποιώντας το ChatGPT;

Πώς να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT;

Αρχικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να εξοικονομήσεις χρόνο στο να στήσεις ένα καλό βιογραφικό, αλλά και να προετοιμαστείς για μια επαγγελματική συνέντευξη. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι ένα βιογραφικό είναι σύντομο και όχι μακροσκελές. Σε αυτό το κομμάτι το ChatGPT μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα βιογραφικό, σύντομο, αλλά περιεκτικό. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις την προϋπηρεσία σου ρωτώντας το ChatGPT και έτσι να προκύψει η εργασιακή σου εμπειρία. Επίσης, πολλά αυτοματοποιημένα συστήματα από διάφορες εταιρείες αναζητούν λέξεις -κλειδιά που χρησιμοποιούνται ανά κλάδο. Έτσι, μπορείς να εντάξεις λέξεις-κλειδιά που θα σε βοηθήσουν στην αναζήτηση της δουλειάς σου.

 

 

Πολύ σημαντικό είναι ο τρόπος που αναφέρεσαι στην εργασιακή σου εμπειρία, για παράδειγμα μπορείς να βάλεις αντί για «Υπεύθυνος για τις πωλήσεις ανταλλακτικών αυτοκινήτου», μπορείς να το γράψεις ως «Ενίσχυση του τμήματος πωλήσεων ανταλλακτικών αυτοκινήτου κατά 30% σε διάστημα 12 μηνών, αναπτύσσοντας καλές σχέσεις με τους πελάτες». Όσον αφορά το στήσιμο του βιογραφικού, εάν υποβάλλεις αίτηση για μία νέα δουλειά, σε έναν διαφορετικό κλάδο και δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι, μπορείς να ζητήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη να σε βοηθήσει στο πλασάρισμά σου. Ακόμη, μπορείς να γράψεις στο ChatCPT για ποια δουλειά ενδιαφέρεσαι και να του ζητήσεις να σου γράψει ένα υπόδειγμα.

Επίσης, μπορείς να του δώσεις κάποια από τα βασικά στοιχεία για να σου προσφέρει ένα εξατομικευμένο βιογραφικό με τέτοιο τρόπο, ώστε να σου ταιριάζει σε μεγάλο ποσοστό. Μπορεί να σε βοηθήσει ακόμη στο να κάνεις διορθώσεις για να έχεις ένα άψογο βιογραφικό. Να θυμάσαι, όμως ότι πρέπει να ελέγχεις και εσύ όσα σου γράφει η «ΑΙ», διότι ειδικά στα ελληνικά μπορεί να περιέχει γραμματικά λάθη. Μπορείς επίσης, να ρωτήσεις το ChatGPT με βάση τα προσόντα σου σε ποιους κλάδους θα μπορούσες να εργαστείς. Γράψε την εμπειρία σου, τις ακαδημαϊκές σου γνώσεις και δες τι θα σου προτείνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε βοηθήσει να σκεφτείς και κάτι καινούργιο. Τέλος, μπορείς μετά το βιογραφικό σου να κάνεις ερωτήσεις για το προφίλ σου στο LinkedIn.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved