Μήπως δεν έχεις ρυθμίσει σωστά τον ήχο στο Netflix;

Κοίτα λίγο τις ρυθμίσεις σου. 

Η αγαπημένη ώρα όλων μας είναι όταν το βράδυ καθόμαστε στον καναπέ τρώμε κάτι και βλέπουμε Netflix. Ναι, υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από αυτό μετά από μία ημέρα γεμάτη δουλειά; Κάθεσαι ωραία-ωραία στον καναπέ σου, βάζεις ένα ποτήρι κρασί και κάτι για να φας. Βρίσκεις την ταινία σου και την βάζεις να παίζει και μέχρι εδώ όλα καλά. Στην πορεία όμως συνειδητοποιείς πως κάτι δεν πάει πολύ καλά με τον ήχο και δεν ακούς πολύ καλά τους διαλόγους των ηθοποιών. Όχι, δεν φταίνε τα γηρατειά και σου έχουμε τη λύση.

Γενικά, οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές συνδυάζουν πολλές ηχογραφήσεις, όπως διαλόγους, ηχητικά εφέ, μουσική και πολλά πολλά άλλα. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας όλων αυτών των στοιχείων μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις και είναι εύκολο.

Το Netflix αναζητά AI manager με μισθό 900.000

Λοιπόν, αν δεν έχεις ένα surround sound σύστημα, μπορείς να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις στον ήχο της τηλεόρασής σου, καθώς το Netflix προκαθορίζει τον ήχο του σε surround 5.1, ο οποίος υποβαθμίζεται αν δεν έχεις την αντίστοιχη ρύθμιση στην τηλεόραση. Τι να κάνεις; Βάλε μια ταινία στο Netflix και δες τα στοιχεία της. Αν για παράδειγμα έχεις επιλέξει να το έχεις στα Αγγλικά και δεις να είναι επιλεγμένο το English [Original] 5.1 το αλλάζεις σε English Original. Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά. Γενικά είναι χρήσιμο να ξέρεις πως για το streaming ήχου σε υψηλή ποιότητα απαιτείται μια συσκευή που υποστηρίζει Netflix με υποστήριξη Dolby Atmos ή σύνδεση σε ένα σύστημα ήχου που υποστηρίζει ήχο surround 5.1.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved