Η Samsung με το τελευταίο της #SamsungUnpacked μας συστήνει έναν νέο κόσμο για το gaming

Στη Σεούλ, σε μία πόλη 11.000.000 κατοίκων, η Samsung μας ξενάγησε στην πατρίδα της και μας έδειξε πώς μία νέα γενιά foldable συσκευών (aka Galaxy Z Fold5 & Galaxy Z Flip5) θα κάνουν την καθημερινότητά μας καλύτερη και τη ζωή μας πιο απλή και διασκεδαστική.

Η Σεούλ είναι πολύ κινηματογραφική. Είναι τόσο κινηματογραφική που ενώ είναι απόλυτα σίγουρο πως δεν έχεις ξαναπερπατήσει ποτέ στις λεωφόρους της και δεν έχεις βρεθεί ποτέ ξανά στις υπαίθριες αγορές της, σου φαίνεται απροσδιόριστα οικεία. Σαν κάπου να την έχεις δει, σαν κάπως να την ξέρεις. Θυμίζει σκηνικό sci-fi ταινίας ή αστυνομικής περιπέτειας και δεν είναι τυχαίο που σε αυτήν έχουν γυριστεί σκηνές από films όπως το «Avengers: Age of Ultron», το «The Bourne Legacy», η σειρά με zombie «Kingdom» στο Netflix και φυσικά τα «Παράσιτα» του Bong Joon Ho που σάρωσε στα Oscars του 2020.

sam24

Είναι μία πόλη με τόσο δυνατά vibes που σε παρασύρει στο ρυθμό της και σου απαγορεύει να μείνεις στάσιμος. Μία πόλη με κίνηση όπου οι εξελίξεις διαδέχονται αστραπιαία η μία την άλλη. Μία πόλη που δεν θα μπορούσε παρά να είναι η «πατρίδα» ενός τεχνολογικού κολοσσού σαν τη Samsung και που αυτόν τον Ιούλιο μας προσκάλεσε να τη γνωρίσουμε καλύτερα, να πιάσουμε το beat της και να απολαύσουμε ένα #SamsungUnpacked τόσο μοναδικό όσο αυτή.

Galaxy Unpacked 2023 2

Reveal the magic

«Eίναι οι Stray Kids τόσο καλοί όσο οι BTS;» Ερώτηση που τρεντάρει στο Twitter και που αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κόσμου όταν εμφανίστηκαν οι πρώτοι ως έκπληξη στο κόκκινο χαλί πριν την έναρξη του φετινού Samsung Unpacked, η απάντηση είναι «ναι»! Η K-Pop culture έκανε ηχηρή την παρουσία της στο Coex Exchibition Center στο Gangnam, όπου και πραγματοποιήθηκε το event και οι έφηβοι δεν παραληρούσαν μόνο για το κορεάτικο boy band, αλλά και για την Syndey Sweeney, πρωταγωνίστρια του «Euphoria» που παρευρέθηκε και αυτή.

syndey sweeney

Tα νέα smartphones Galaxy Z Fold5 & Galaxy Z Flip5 με τον καινοτόμο μηχανισμό αναδίπλωσης Flex Hinge για ισορροπημένο σχεδιασμό και τη μοναδική FlexCam για καταπληκτικές φωτογραφίες και video content, ενθουσίασαν το κοινό και εμάς φυσικά που ταξιδέψαμε από την Αθήνα για αυτή τη μοναδική, τεχνολογική -με Hollywood touch- διοργάνωση.

Kαι τα δύο κινητά είναι τρομερά ανθεκτικά. Η κύρια οθόνη είναι εξοπλισμένη με ένα στρώμα διασποράς κραδασμών και μια επανασχεδιασμένη πλάτη που σταθεροποιεί την οθόνη ακόμα περισσότερο. Η νέα ενσωματωμένη μονάδα μεντεσέδων διαθέτει δομή διπλής ράγας, διαχέοντας τις εξωτερικές κρούσεις και σου επιτρέπει να τα ανοιγοκλείνεις συνέχεις χωρίς το παραμικρό άγχος.

sam37

Το Galaxy Z Flip5 είναι υπερβολικά απλό στη χρήση του. Από την οθόνη Flex Window, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες εύκολα και γρήγορα. Με τα Widgets, μπορούν να ενημερώνονται για τον καιρό, να ελέγχουν την music playlist και να ακούνε τα αγαπημένα τους τραγούδια με το Media Controller ή ακόμα και να ενημερώνονται για τα τελευταία νέα από ολόκληρο τον κόσμο, μέσω του widget Google Finance. Οι χρήστες μπορούν να δουν όλα τα Widgets με μία ματιά και να επιλέξουν κάποιο από αυτά, πατώντας την οθόνη για να ενεργοποιηθεί το Multi Widget View. Επιπλέον χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η συσκευή, ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο ιστορικό κλήσεων, να επιστρέψει στις αναπάντητες κλήσεις και να απαντήσει σε μηνύματα όσο βρίσκεται εν κινήσει.

galaxy flip5 hands on lavender li

To Galaxy Z Fold5, από την άλλη, είναι ένας μικρός φορητός υπολογιστής που χωράει στην τσέπη μας. Έρχεται με εξελιγμένο πενάκι (S Pen) και έχει βελτιώσει τα γραφικά του χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, ώστε οι χρήστες να έχουν συναρπαστικές gaming εμπειρίες στη μεγάλη οθόνη του Galaxy smartphone, μέσω δυναμικών παιχνιδιών, αλλά και της λειτουργίας πολλαπλών παιχνιδιών. Το Galaxy Z Fold5 μπορεί να διαχειριστεί με άνεση το πολύωρο gaming, με το προηγμένο σύστημα ψύξης που διαχέει τη θερμότητα πιο έξυπνα για λιγότερες καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να μειώνει την απόδοση της συσκευής.

fold5 flex mode panel 1 li

Είτε ο χρήστης παίζει, είτε βλέπει βίντεο, η οθόνη 14,6 ιντσών του Galaxy Tab S9 προσφέρει μια εμπειρία ψυχαγωγίας που δεν είναι μόνο καθηλωτική, αλλά και φορητή. Το νέο tablet έχει εξασφαλίζει τη βελτιστοποίηση των τόνων σε κάθε σκηνή και καρέ, διαθέτοντας ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων και φωτεινότητας. Η σειρά Galaxy Tab S9 έρχεται και με μεγάλη ισχύ για να μη σε απασχολεί το να «μείνεις από μπαταρία». Κάθε συσκευή είναι εξοπλισμένη με τον ίδιο ταχύτατο επεξεργαστή που διαθέτουν και τα τελευταία smartphones της Samsung. Για πρώτη φορά εφαρμόζεται σε tablet και η τεχνολογία του ατμοθαλάμου, η οποία βοηθά τη λειτουργία του tablet κατά τη διάρκεια πολύωρου gaming. Χάρη στη στενή συνεργασία της εταιρείας με κορυφαίους συνεργάτες από τον κλάδο των παιχνιδιών, οι χρήστες του Galaxy Tab S9 θα μπορούν να βιώσουν βελτιστοποιημένες εμπειρίες gaming σε μεγάλη οθόνη αλλά και μία premium εμπειρία διασκέδασης όπου και αν βρίσκονται.

samsung galaxy tab s9

Τέλος τα Galaxy Watch6 και Galaxy Watch6 Classic παρουσιάστηκαν τελευταία στο #SamsungUnpacked αλλά ξεσήκωναν το κοινό με το κομψό design τους και το «μεγαλύτερο από ποτέ» καντράν τους που δεν θύμιζε σε τίποτα ένα κοινό smartwatch. H σειρά παρέχει ολιστικές προτάσεις ευεξίας, αλλά και ισχυρές επιδόσεις. Τα προϊόντα της έχουν εκλεπτυσμένο και κομψό σχεδιασμό, πιο λεπτή στεφάνη, μεγαλύτερη και πιο ζωντανή οθόνη, αλλά και πιο διαδραστικό user interface. Και τα δύο μοντέλα προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα προσόψεων ρολογιού, ενώ παρέχονται νέες επιλογές για το λουράκι, ώστε να νιώθουμε όχι ότι απλά φοράμε ένα «έξυπνο ρολόι», αλλά ότι κάνουμε fashion statement με την επιλογή του. Αγαπημένο νέο feature ο «Sleep Coach»  που καταγράφει τις συνήθειες ύπνου σου και υπόσχεται να τις βελτιώσει, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής σου. Ποιος είπε ότι η Samsung κατασκεύασε ένα «απλό» smartwatch;

sam9

Bright lights, big City

To Unpacked event ήταν ο πρωταγωνιστής -για να συνεχίσουμε να μιλάμε με κινηματογραφικούς όρους- του ταξιδιού μας αλλά και οι επισκέψεις στην Digital City, την «πόλη της Samsung» με τους 37.000 εργαζόμενους και το πιο σύγχρονο creative C-Lab που έχουμε δει ποτέ και στο Gumi Factory και το εργοστάσιο της εταιρίας, ήταν εξίσου σημαντικές για την «πλοκή» του ταξιδιού μας. Η «Dream City», η παραγωγική μονάδα της Samsung είναι το μέρος όπου κατασκευάζονται οι σειρές S και Z στην Ν. Κορέα και εκεί είδαμε actually όλα τα στάδια της κατασκευής του νέου Galaxy Z Fold5 & Galaxy Z Flip5, μια διαδικασία άρτια και αυτοματοποιημένη από την αρχή μέχρι το τέλος της που διαρκεί μόνο 2 ώρες.

sam11

Yπάρχει ένα μότο πάνω σε έναν καθρέπτη στο Innovative Museum, στην Digital City. Λέει πως «το να αποτύχεις είναι οκ αρκεί να ακολουθείς την καρδιά σου». Περίεργο μήνυμα για την πιο προηγμένη και ισχυρή εταιρία τεχνολογίας. «Ποιος αποδέχεται την αποτυχία;» σκέφτηκα μέσα μου διαβάζοντάς το. Μετά από λίγο κατέληξα: «αυτός που είναι τόσο δυνατός και επιτυχημένος που μόνο να μάθει έχει από αυτήν», η Samsung δηλαδή. Μία εταιρία τόσο πρωτοπόρα και δυναμική που μπορεί να αποδεχθεί τα πάντα και να τα αναπτύξει προς όφελός της. Till the next time…

sam2

Info: Τα Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5 είναι διαθέσιμα για προ-παραγγελία από τις 26 Ιουλίου, ενώ η διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου από το Samsung eshop και το επίσημο δίκτυο συνεργατών της εταιρείας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved