Το Netflix αναζητά AI manager με μισθό 900.000

Το Νetffix προκαλεί αντιδράσεις με τη νέα αγγελία εργασίας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Netflix, να δημοσιεύσει αγγελία αναζητώντας εμπειρογνώμονα τεχνητής νοημοσύνης (AI) κάτι που προκάλεσε ακόμη περισσότερο τους απεργούς ηθοποιούς και σεναριογράφους του Χόλιγουντ.

Για την αγγελία

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά η «ανοιχτή» θέση αφορά την ομάδα του Machine Learning Platform, που έχει τη διαχείριση στον αλγόριθμο του Netflix, όπου ουσιαστικά βοηθά τους χρήστες να επιλέγουν τα νέα προγράμματα. Η δημοφιλής πλατόρμα δίνει έως και 900.000 δολάρια ετησίως για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας.  Η εν λόγω ενέργεια βέβαια είναι το κερασάκι στην τούρτα ,αφού το Netflix αναζητά επίσης άτομα με εμπειρία στη μηχανική μάθηση (ML) και την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι ανησυχίες

Η σταδιακή εδραίωση της τεχνικής νοημοσύνης έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη βιομηχανία του θεάματος. Ειδικότερα, η επικεφαλής του συνδικάτου ηθοποιών Sag-Aftra, Φραν Ντρέσερ, μιλώντας στο περιοδικό Time ανέφερε ότι η επιτυχία κάθε ταινίας ή τηλεοπτικού προγράμματος σήμερα είναι πολύ λιγότερο σημαντική από την εποχή της καλωδιακής τηλεόρασης. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα, που ανέφερε είναι ότι οι αλγόριθμοι «βγάζουν» ακόμα και τον αριθμό των επεισοδίων που πρέπει να έχει μία σειρά, αναλόγως με το πόσοι είναι οι συνδρομητές στην πλατφόρμα. «Αυτό μειώνει τον αριθμό των επεισοδίων ανά σεζόν, σε έξι έως 10, και μειώνει τον αριθμό των σεζόν σε τρεις ή τέσσερις. Δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό» είπε και κατήγγειλε πως το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο «δημιούργησε μυριάδες προβλήματα για όλους».

Η Google λανσάρει τους δικούς της «δημοσιογράφους»

Τεχνητή νοημοσύνη και εργασία

Και αυτή είδηση ακολουθεί μια σειρά από άλλες παρόμοιες που παρουσιάζουν το «κακό» που μπορεί να προκαλέσει η τεχνητή νοημοσύνη στα εργασιακά καθεστώτα. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε γράψει για τη Google και τον βοηθό των δημοσιογράφων που αναπτύσσει, προκαλώντας ανησυχία στους εργαζόμενους του Τύπο. Όπως και να ‘χει είναι σίγουρο πως θα υπάρχουν αλλαγές σχεδόν σε όλα τα εργασιακά περιβάλλοντα. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε πως για τον κάθε εργοδότη ο στόχος είναι η μείωση του εξόδων κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη το προσφέρει απλόχερα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved