Η Google λανσάρει τους δικούς της «δημοσιογράφους»

Σε άλλα νέα η Google σκέφτεται να μας πάρει τη δουλεια

 

Από ότι φαίνεται η Google «βαρέθηκε» τα προβλήματα με τα news aggregators και δοκιμάζει μήπως γράφει από μόνη της άρθρα για να ξεμπερδεύει μια και καλή. Συγκεκριμένα, ο τεχνολογικός κολοσσός δοκιμάζει εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να γράψει άρθρα, σύμφωνα με τους New York Times.

Γιατί η Google θα διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς- Τι να κάνεις

Tο εργαλείο που φέρει το όνομα «Genesis» θα είναι βοήθημα για τους δημοσιογράφους, καθώς θα αυτοματοματοποίησει κάποιες από τις εργασίες τους και έτσι θα ενισχύσει την παραγωγικότητα τους. Θα είναι σε θέση να δίνει πληροφορίες, όπως λεπτομέρειες από γεγονότα της επικαιρότητας και να παραγάγει περιεχόμενο. Το «πείραμα» έρχεται εν μέσω μιας σκληρής αντιπαράθεσης με την καναδική κυβέρνηση σχετικά με τη νομοθεσία που αναγκάζει τις εταιρείες τεχνολογίας να αποζημιώσουν τους εκδότες των οποίων το περιεχόμενο καταλήγει στις πλατφόρμες τους. Μάλιστα, τον περασμένο μήνα η Google ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει links από τα media του Καναδά. Από την πλευρά τους, τα καναδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι οι εταιρείες τεχνολογίας παραμερίζουν τη δουλειά τους και τους κοστίζουν διαφημιστικά έσοδα. 

Το Google Maps ξέρει πού πάρκαρες στο Παγκράτι μετά από τρίωρη αναζήτηση

Όσον αφορά, το «Genesis»,  η Google επιμένει, πως δεν θα έχει καμία επίπτωση στη λειτουργία των δημοσιογράφων. «Είναι απλό, αυτά τα εργαλεία δεν στοχεύουν ούτε μπορούν να αντικαταστήσουν τον ουσιαστικό ρόλο που έχουν οι δημοσιογράφοι στην μετάδοση των ειδήσεων, τη δημιουργία των άρθρων τους και το fact-checking», δήλωσε η Jenn Crider, εκπρόσωπος της Google. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήδη media όπως οι Times, το NPR και το Insider έχουν ενημερώσει τους υπαλλήλους τους ότι θα ήθελαν να εξετάσουν τις δυνατότητες του εργαλείου. Άλλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, όπως το Associated Press, χρησιμοποιούν εδώ και καιρό την τεχνητή νοημοσύνη για θέματα όπως οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved