Πώς το HUAWEI Watch Ultimate επαναπροσδιορίζει την έννοια του καταδυτικού, και όχι μόνο, ρολογιού

Δοκιμάσαμε το κορυφαίο smartwatch της HUAWEI σε πραγματικές συνθήκες χρήσης και αυτό τήρησε στο ακέραιο τις υποσχέσεις του. 

Στο άκουσμα της πρόσκλησης της HUAWEI για δοκιμή του κορυφαίου της smartwatch σε συνθήκες κατάδυσης, η θετική απάντηση είχε δοθεί ήδη πριν καν την ολοκλήρωση της πρότασης. Δεδομένου του soft spot που έχω για τα καταδυτικά ρολόγια, συνήθως ένα τέτοιο βρίσκεται κάθε μέρα στον καρπό μου, ήταν μια ευκαιρία για μένα να διαπιστώσω τη μεγάλη στροφή που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στις καταδύσεις και αυτή δεν περιλαμβάνει τα κλασικά καταδυτικά ρολόγια. 

Αυτό το καλοκαίρι η HUAWEI προσφέρει ένα επαγγελματικό μάθημα κατάδυσης από το πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο κέντρο καταδύσεων “School of Diving” και αυτό το μάθημα είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να κάνουμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Πριν καν φορέσουμε τη στολή και ζωστούμε τις μπουκάλες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό, είχαμε την ευκαιρία να περιεργαστούμε για λίγο το Watch Ultimate

 

ultimate3215

 

Αρχικά να πούμε ότι αποτελεί τη ναυαρχίδα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) των smartwatch της HUAWEI και λειτουργεί σαν μέτρο σύγκρισης για οποιονδήποτε επιθυμεί ένα smartwatch που να τα κάνει όλα. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε ότι πέρα από τις smart λειτουργίες, μπορεί να κάνει και όλα όσα κάνει ένα συμβατικό ρολόι, δηλαδή να λέει την ώρα, να έχει μεγάλη αυτονομία και να χαίρεσαι να το φοράς σαν lifestyle αξεσουάρ. Πριν μπούμε στα ενδότερα των πολλαπλών λειτουργιών του, αξίζει να το δούμε σαν ένα δείγμα premium ωρολογοποίας.

Η κάσα του είναι φτιαγμένη από ένα εξεζητημένο κράμα υγρού μετάλλου με κύριο υλικό το ζιρκόνιο, κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά σε smartwatch και μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να συντούμε μόνο σε ρολόγια φημισμένων οίκων. Μάλιστα για όποιον διαλέξει την έκδοση με μπρασελέ, όπως ο γράφων, η εξωτικότητα στα μέταλλα επεκτείνεται και σε αυτό με το τιτάνιο να δίνει τα ισχυρά και χαμηλής μάζας χαρακτηριστικά του σε ένα κανονικό καταδυτικό ρολόι. Λέμε κανονικό γιατί μπορεί να φτάσει σε καταδυτικό βάθος 100 μέτρων συνεχούς χρήσης 24 ωρών και ταυτόχρονα να λειτουργεί σαν smartwatch με δυνατότητες ήχου, ακόμα μία πρωτιά για το HUAWEI Watch Ultimate

 

ultimate90d

 

Από το HUAWEI Watch Ultimate ξεκίνησε και το θεωρητικό μάθημα πριν την κατάδυση και για όσους ήταν ακόμα δύσπιστοι ως προς τις δυνατότητές του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, την επίδειξη των δυνατοτήτων του μας τις έκανε ο διευθυντής της σχολής Κωνσταντίνος Κούβαρης που επέμενα να το αποκαλεί “computer” καθόλη τη διάρκεια του μαθήματος. Κι αυτό γιατί το Watch Ultimate είναι ένα πραγματικό εργαλείο στον καρπό ενός δύτη με λειτουργίες που για να τις ανακαλύψουμε όλες θα πρέπει να επιστρέψουμε για πολλά ακόμα μαθήματα. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικές, όπως η διατήρηση πλήρους χρονολογίου της βουτιάς με χρόνους, βάθος, απόθεμα οξυγόνου, χρήση αλγορίθμου αποσυμπίεσης Bühlmann για παροχή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο κλπ.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις λειτουργίες του Health App της HUAWEI με μέτρηση οξυγόνου στο αίμα, ηλεκτροκαρδιογράφημα και άλλα πολλά χρήσιμα σε αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και στην καθημερινότητα, το HUAWEI Watch Ultimate είναι πραγματικά ο τρίτος πυλώνας σε μία κατάδυση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, όχι μόνο για το πλήθος των πληροφοριών που παρέχει. Φυσικά, όπως όλα τα HUAWEI smartwatches, το HUAWEI WATCH Ultimate είναι συμβατό με iOS και Android smartphones.

 

Η κατάδυση ξεκινάει με προσαρμογή της αναπνοής κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για όποιον δεν το έχει ξανακάνει χρειάζονται δύο-τρία λεπτά γρήγορης αναπνοής μέσα στο νερό για να πειστεί ότι δεν έχει κάτι να φοβάται, ότι αέρας που αναπνέει είναι κανονικός και δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα. Αντίστοιχα χρειάζεται και μια ολιγόλεπτη περίοδος προσαρμογής για την κίνηση μέσα στο νερό, το φούσκωμα και ξεφούσκωμα του «γιλέκου» αλλά και για την αποσυμπίεση των αυτιών όσο καταδυόμαστε, μέχρι που φτάσαμε στα 6,3 μέτρα όπως έδειξε η απόλυτα ευκρινής οθόνη του HUAWEI Watch Ultimate

H συνεχής παροχή πληροφοριών, και κυρίως η διαβεβαίωση ότι όλα πάνε καλά, έκανε πολύ πιο γρήγορη την προσαρμογή μας στον βυθό, εκμηδένισε το λογικό άγχος του πρωτάρη και τελικά έκανε ακόμα πιο απολαυστική την όλη εμπειρία. Εκεί βρίσκεται και μια αρετή του κορυφαίου αυτού smartwatch που δεν φαίνεται σε καμία λίστα με τεχνικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι μόνο οι πληροφορίες που μπορεί να δώσει σε έναν έμπειρο δύτη, είναι και ο τρόπος που το κάνει σαν ένας δεύτερος εκπαιδευτής για όποιον θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα κάτω από την επιφάνεια του απέραντου γαλάζιου. 

 

ultimate32

 

Αυτή τη εμπιστοσύνη που μας καλλιέργησε στην πρώτη μας υποβρύχια εξερεύνηση της Αθηναϊκής Ριβιέρας μας χαλάρωσε τόσο πολύ που δεν καταλάβαμε πότε πέρασε μισή ώρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κάνοντας όλο και πιο σίγουρες και γεμάτες αυτοπεποίθηση τις κινήσεις μας μέσα στο νερό και σίγουρα μας έφερε πιο κοντά, μεταφορικά και κυριολεκτικά σε ό,τι ζει μέσα σε αυτό, από τα ψάρια μέχρι τα σφουγγάρια. 

 

ultimate90

 

Η φιλικότητα με την οποία γίνεται ένα με τον δύτη, έμπειρο και άπειρο δίνει ξανά το νόημα του ρολογιού-εργαλείου, αυτού που ήταν κάποτε τα κλασικά καταδυτικά ρολόγια πριν γίνουν αξεσουάρ μόδας. Με το βαρύ του βιογραφικό, το HUAWEI Watch Ultimate πατάει πάνω στα χνάρια φημισμένων καταδυτικών ρολογιών εργαλείων και μας συστήνει ξανά το είδος παίζοντας τον ρόλο και του κλασικού ρολογιού. Η κεραμική καταδυτική στεφάνη, η αυτονομία που φτάνει τα δύο εβδομάδες και η γρήγορη φόρτιση σε λιγότερο από μία ώρα σε ένα όμορφο και ποιοτικό πακέτο μπορούν να καταστήσουν το HUAWEI Watch Ultimate ακόμα και σαν μοναδικό ρολόι συνδυάζοντας χωρίς εκπτώσεις ό,τι μέχρι σήμερα θεωρούσαμε ανέφικτο συνδυασμό. 

 

utlimate43



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved