To Threads λέει ότι δεν θα δίνει βάση στην επικαιρότητα και την πολιτική

Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από ένα φίλτρο για την τοξικότητα και τη μάχη των σχολίων.

Τότε ποιο είναι το νόημα ενός SoMe με βάση το κείμενο που θα φιλτράρει όλα τα καυτά θέματα προς συζήτηση; Τον προβληματισμό αυτόν έφερε στην επιφάνεια ο Adam Mosseri, CEO του Instagram που θέλησε μάλλον να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που θέλουν το Threads έναν ακόμα κλώνο του Twitter. Εξηγώντας το σκεπτικό της ρότας που θέλει να πάρει το Threads, ανέφερε ότι στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία της επικοινωνίας σε όλους όσους ήθελαν να επικοινωνήσουν με άτομα που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, αλλά η αρένα του Twitter τους κρατούσε μακριά. 

Tι ακριβώς προσπαθεί να κάνει το Threads;

Ωραία όλα αυτά και θεμιτά, αλλά μοιάζει σαν να μπαίνει πολύ χαμηλά ο πήχης της επιτυχίας για το Threads παρά την εντυπωσιακή ανταπόκριση του κοινού που γνώρισε τις πρώτες ημέρες του λανσαρίσματός του. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμα ομολογία αποτυχίας της μαζικότητας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην σύγχρονη κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα. 

Το Threads επιλέγει να δώσει μια μάχη οπισθοφυλακής με το καλημέρα δίνοντας την εντύπωση ότι στοχεύει σε ένα niche κοινό από επιλογή και αυτό είναι ένα ακόμα πιο δύσκολο στοίχημα από το να προσπαθούσε να γίνει κάτι το μαζικό.

 

 

Η κατάκτηση του niche κοινού είναι το ιερό δισκοπότηρο της ακριβής διαφήμισης και όλοι αναζητούν τρόπο για να μπουν στο feed του. Γιατί είναι προτιμότερο να διαφημίζεις ένα αυτοκίνητο σε 100 petrolheads, παρά σε 10.000 άσχετους. Δεν είναι μόνο το ότι είναι πιο πιθανό να πουλήσεις 10 στους 100 παρά 1 στους 10.000, είναι και το ότι η απήχηση στο ειδικό κοινό γεννάει από μόνο του content μέσα από το context της συζήτησης. Έτσι το προϊόν γίνεται κομμάτι του community και κάπως έτσι προχωράμε σε μια ολοκληρωμένη phygital αγορά με τρόπο που απέτυχε να το κάνει η παράλληλη πραγματικότητα του metaverse.

To στοίχημα όμως είναι διπλό και δεν αφορά μόνο την προσέλκυση ενός κοινού που γυρίζει την πλάτη στα παραδοσιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τον κίνδυνο της αποτυχίας σε αυτό, η πλημμυρίδα νέων χρηστών εγκυμονεί έναν κίνδυνο για το Threads να γίνει ένα ακόμα παράλληλο Twitter που θα φυτοζωεί μέχρι να κλείσει και αυτό μπορεί να φέρει ακόμα πιο γρήγορα το τέλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα γνωρίζουμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved