Πώς μπορεί το ChatGPT να σε βοηθήσει στη δουλειά σου

Θα γίνουν όλα ευκολότερα.

Κεφάλαιο ChatGPT. Ξεκινάμε από τα βασικά, είμαστε ακόμη στην αρχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα αλλάξει πολλά στον εργασιακό μας χώρο, κοινώς θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, ελπιζουμε δηλάδη. Κάπως έτσι σκεφτήκαμε πως θα είχε ένα ενδιαφέρον να δούμε τρόπους που θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε στη δουλειά μας και να γίνουν όλα λίγο πιο απλά. Ας ξεκινήσουμε:

Αντί για Google

Πόσες φορές γκούγκλαρες κάτι στη δουλειά; Με το ChatGPT, αυτό μπορεί να γίνεται όλο και λιγότερο. Αν και το ChatGPT δεν είναι πάντα ακριβές - οι γνώσεις του φτάνουν μόνο στο 2021 - μπορεί να αναλύσει δεδομένα από εκατομμύρια ιστοτόπους για να προσπαθήσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση λαμβάνει. Επιπλέον, όσο περισσότερο χρησιμοποιείται τόσο πιο έξυπνο γίνεται.

Αντί να παρέχει στους χρήστες μια σειρά από συνδέσμους προς αναζήτηση — πολλοί από τους οποίους βρίσκονται ψηλά στη σελίδα λόγω διαφημιστικών δαπανών — το ChatGPT παρέχει στον χρήστη μια γρήγορη απάντηση. Και αν η απάντηση είναι πολύ περίπλοκη, το ChatGPT μπορεί να το εξηγήσει με απλούστερους όρους, αν του το ζητήσεις. Η γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά σου πιο γρήγορη.

Θα άφηνες ένα ρομπότ να σου γράφει όλα τα email σου;

Σε εργασίες και e-mail

Το ChatGPT μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν τη γραφή τους. Μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να γράψουν καλύτερες εργασίες, ενώ αν κάποιος θέλει να γράψει κάποιο e-mail ή συστατική επιστολή μπορεί να του δώσει καλές ιδέες. Άλλοι, ήδη, αναζητούν σε αυτό έμπνευση για τη δημιουργία βιβλίων ή τραγουδιών.

Ανάλυση δεδομένων

Πολύ βασικό: Μπορεί να επεξεργαστεί ένα τεράστιο όγκο δεδομένων σε ελάχιστο χρόνο. Αν είσαι ακαδημαϊκός, δεν χρειάζεται να κάνεις στατιστική ανάλυση με το χέρι. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει όσους προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν δεδομένα για να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει τάσεις στην αγορά και να επισημάνει ποιες επενδύσεις είναι καλύτερο να γίνουν.

Αν θέλετε να σβήσετε κλήση αυτό που χρειάζεστε είναι το ChatGPT

Καλύτερο πρόγραμμα

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που καλούμαστε να κάνουμε μέσα στην ημέρα μας είναι η καλή οργάνωση ενός απαιτητικού προγράμματος εργασίας, το οποίο μπορεί να είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Συγκεκριμένα, οικονομολόγοι διεξήγαγαν μελέτη το 2022 σχετικά με τις δεξιότητες που μπορεί να προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και διαπίστωσαν ότι τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να χειριστούν καλά τον προγραμματισμό και την ιεράρχηση εργασιών — σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και καλύτερα από τους ανθρώπους. Δοκίμασέ το, πού ξέρεις μπορεί να είναι η ατζέντα που έψαχνες.

Aναζήτηση νέας δουλειάς

Ναι, το ChatGPT μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις νέα δουλειά. Αν δεν είσαι ευχαριστημένος με την εργασία σου, το ChatGPT μπορεί να προσφέρει κάποια υποστήριξη σε αυτό. Πολλοί το χρησιμοποιούν για να φτιάξουν τα βιογραφικά τους, καθώς αναζητούν εργασία. Μπορεί ακόμη και να σε βοηθήσει να ζητήσεις αύξηση. Μπορείς να το ρωτήσεις, πώς θα μπορούσες να ανεβάσεις τον μισθό σου. Κάνε μία προσπάθεια, δεν ξέρεις καμιά φορά.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved