Περισσότερο φως και καθαρότερο ήχο φέρνει το line up των συσκευών της Samsung για το 2023

Όταν η Samsung δηλώνει ότι θέλει να μας παρουσιάσει νέες εμπειρίες προβολής, γνωρίζουμε πολύ καλά, πριν καν ξεκινήσει η παρουσίαση, ότι θα δούμε τουλάχιστον μία τηλεόραση σχεδιασμένη και φτιαγμένη για τις ανάγκες μας, όποιες κι αν είναι αυτές. Η φράση «Οθόνες Παντού, Οθόνες για Όλους» με το οποίο ξεκίνησε η παρουσίαση δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά μία πρώτη επεξήγηση για αυτό που θα ακολουθούσε στη συνέχεια.

 

samsungs neoqled8k 0

 

 Αποδεχόμενοι το κάλεσμα της Samsung, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να εξερευνήσουμε όλη τη γκάμα audiovisual για το 2023, να συγκρίνουμε τις τηλεοράσεις μεταξύ τους και να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένα κενό στην αγορά που να μην καλύπτεται από τη Samsung, είτε αυτό αφορά το εύρος τιμής, είτε το εύρος των τεχνολογικών απαιτήσεων.   

Από την υπερπλήρη γκάμα τηλεοράσεων που διαθέτει, η Samsung διάλεξε να μας παρουσιάσει τα 6 πιο αντιπροσοπευτικά μοντέλα της σε μία πολύ επιτυχημένη προσπάθεια να μας βοηθήσει να βρούμε αυτή που ταιριάζει στις ανάγκες μας φέρνοντας αυτές. Μέσα από την παρουσίαση κάθε μίας από τις τηλεοράσεις, αλλά και την επαφή που είχαμε μαζί τους, έγινε ακόμα πιο αντιληπτό ότι πριν διαλέξουμε μία τηλεόραση πρέπει να έχουμε ιεραρχήσει πρώτα τις προτιμήσεις μας, να ξέρουμε τι θέλουμε από αυτή και στη συνέχεια να την επιλέξουμε. 

 

samsung the sero 0

 

Αυτό γιατί μια σύγχρονη τηλεόραση δεν είναι απλά μία οθόνη που προβάλλει το θέαμα ή το video game που έχουμε διαλέξει, αλλά προσφέρει μια συνολική οπτικοακουστική lifestyle εμπειρία, η οποία και γεμίζει τον χώρο στον οποίο βρίσκεται. Δεσπόζουσα θέση στον χώρο της παρουσίασης είχαν οι τηλεοράσεις που δείχνουν την τεχνολογική υπεροχή σε κάθε διαθέσιμη τεχνολογία εικόνας και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις:

  • Neo QLED 8K, που αποτελεί αιχμή στην τεχνολογίας οθόνης με ανάλυση 8Κ, αποτυπώνοντας ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες 
  • Neo QLED 4K με τεχνολογία Quantum Matrix και μινιμαλιστικό σχεδιασμό Infinity One.
  • OLED 4K S95C, που πρωταγωνίστησε στο ειδικό Samsung Gaming corner, με δυναμική ποιότητα εικόνας, που ξεχωρίζει για τα βαθιά επίπεδα μαύρου και  τα ζωντανά χρώματα, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές παιχνιδιού.

 

oled 4k s95c 0

 

Μαζί με αυτές γνωρίσαμε και τις ακόμα πιο lifestyle oriented τηλεοράσεις που δεν θυσιάζουν την αισθητική σε βάρος της λειτουργικόττηας, αλλά δεν κάνουν και εκτπώσεις στις τεχνολογικές τους δυνατότητες. Η εμπειρία μας με αυτές τις τρεις τηλεοράσεις ήταν αυτή ενός high end τεχνολογικού προϊόντος που δεν απευθύνεται μόνο σe όσους κυνηγούν τις τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά θέλουν την τηλεόρασή τους εναρμονισμένη στον τρόπο ζωής τους και στην αισθητική τους. Αυτές οι τηλεοράσεις που μας κάλεσαν να γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες γραμμές τους ήταν οι:

  • The Frame 2023, που ενσωματώνει την Matte Display οθόνη για εμπειρία προβολής χωρίς ανακλάσεις και μια σειρά από δυνατότητες εξατομίκευσης, όπως η αυτόματη περιστρεφόμενη βάση για κάθετη ή οριζόντια προβολή, αλλά και το studio stand για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία τοποθέτησης. 
  • The Serif με τον μοναδικό 360ο σχεδιασμό, τις απεριόριστες δυνατότητες θέασης από κάθε γωνία του χώρου και την αποσπώμενη βάση.
  • The Sero, η πιο mobile-friendly τηλεόραση της Samsung, που διακρίνεται για την προηγμένη καινοτομία κάθετης ή οριζόντιας προβολής, το δυναμικό σχεδιασμό και τη δυνατότητα συνεργασίας με το smartphone του χρήστη.

 

samsung the serif 0

 

Σε ότι αφορά τους προτζέκτορες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην πράξη τον εντυπωσιακό The Premiere 4K μιας και ήταν αυτός που χρησιμοποιηθήκε στην παρουσίαση. Ταυτόχρονα ζήσαμε και live την εμπειρία της θεαματικής, home cinema εμπειρίας υψηλής ευκρίνειας του προβολέα με τεχνολογία τριπλού λέιζερ. Παράλληλα ένα από τα δωμάτια του χώρου ήταν αφιερωμένο στη διασκέδαση, χωρίς όρια, που προσφέρει ο φορητός προτζέκτορας The Freestyle.  H ελαφριά, φορητή συσκευή συνδυάζει τις λειτουργίες τελευταίας τεχνολογίας προβολέα, έξυπνου ηχείου και ambient lighting σε μία μόνο συσκευή, η οποία και ανοίγει νέους ορίζοντες στο τι θεωρούμε οικιακή διασκέδαση και ψυχαγωγία, από ένα πάρτι μέχρι τη διαμονή μας σε ένα σπίτι το οποίο δύναται με αυτόν τον τρόπο να παραμετροποιηθεί και να ξεπεράσει τα στενά όρια των τεσσάρων τοίχων του.   

 

image the premiere 1 0

 

Παίρνοντας σαν αφορμή την παρουσίαση των σημαντικότερων τηλεοράσεων της Samsung και εξερευνώντας ακόμα περισσότερο την γκάμα της μπήκαμε σε μια εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία δεν αναζητούμε γενικά και αόριστα την καλύτερη τηλεόραση, αλλά αυτή που μας ταιριάζει βάζοντας μπροστά την checklist μας με όλα αυτά που θέλουμε τόσο σε επίπεδο εικόνας, όσο και ήχου. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved