H ιστορία με τα μπλε check στο Twitter δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα

Ένα ακόμα χαοτικό κεφάλαιο στην περιπέτεια του Elon Musk με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το’πε και το’κανε τελικά το νέο αφεντικό του Twitter και όποιος θέλει το πολυπόθητο μπλε check δίπλα από το όνομά του, θα πρέπει να δίνει τη συνδρομή των 8 δολαρίων για να συνεχίσει να το απολαμβάνει. Μόνο που δεν έγιναν έτσι ακριβώς τα πράγματα.

Τελικά υπάρχουν ή όχι εξωγήινοι σύμφωνα με τον Elon Musk;

Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν το χαράτσι των 8 δολαρίων, διάσημοι και άσημοι και αυτό όχι τόσο για οικονομικό κόστος, όσο για το γινάτι τους ή γιατί δεν γουστάρουν να τα σκάνε στον Elon Musk για κάτι που μέχρι πρότινος είχαν δωρεάν. Μεταξύ των διάσημων αρνητών συνδρομής είναι ο LeBron James, ο Cristiano Ronaldo και ο Stephen King, δίνοντας το στίγμα ότι δεν είναι τελικά ζήτημα χρημάτων.

 

 

Αυτό ήταν το πρώτο ράπισμα στη νέα στρατηγική που έχει χαράξει για το μέσο ο Musk και εντάξει, μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν μια ζαριά ενός οικονομικού ρίσκου που μπορεί να μην του βγήκε, αλλά στη συνέχεια έγινε πολύ χειρότερο. Το σύστημα που δίνει και αφαιρεί τα μπλε check μαλλον κράσαρε.

 

 

Πολλοί ήταν οι χρήστες οι οποιοι είδαν να διατηρείται στους λογαριασμούς τους ενώ δεν πλήρωσαν ποτέ για αυτό, μεταξύ των οποίων ήταν και ο λογαριασμός του Kobe Bryant που δεν ζει πια. Από την άλλη έχει ανακύψει ένα ζήτημα γραφειοκρατίας για τους οργανισμούς που δεν κατάφεραν να κάνουν εγκαίρως επικαιροποίηση της επαλήθευσης του λογαριασμού τους με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί διάφοροι τρολ λογαριασμοί που διεκδικούν την αυθεντικότητα των υπηρεσιών που παρέχουν, όπως συμβαίνει με τον λογαριασμό της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

 

FuWz GPaEAEI9i2

 

Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα το μέσο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να χαλαρώσει τους κανόνες γύρω από την ελευθερία της έκφρασης χωρίς να ξέρει κανείς αν θα ενισχύσουν τον πλουραλισμό των απόψεων που εκφράζονται στο ήδη πιο ελευθεριακό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ή απλά θα επιταχυνθεί η μετατροπή του σε μια αρένα κακόβουλων τρολ που θα πετάει ο ένας στον άλλον λάσπη στον ανεμιστήρα με τον Elon Musk να κρατάει την πρίζα του. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved