Αναβάθμισε την ασφάλεια του smart home σου με Wi-Fi IP cameras!

Η οικιακή ασφάλεια είναι σημαντική παράμετρο για ζωή χωρίς άγχος. Δεν αφορά μόνο την προστασία της περιουσίας αλλά και το ευ ζην παιδιών και κατοικίδιων. Κάποτε το κόστος και ο κόπος εγκατάστασης καμερών ήταν αποτρεπτικό για οικιακή χρήση. Οι τεχνολογίες για smart home το έχουν αλλάξει και μπορείς εύκολα και οικονομικά να φροντίσεις την ασφάλεια σου.

Η έννοια του smart home σημαίνει ένα αριθμό συσκευών συνδεδεμένων με το διαδίκτυο και ελεγχόμενα από κάποια εφαρμογή σε smart phone ή υπολογιστή. Είναι άμεσο αποτέλεσμα του IoT δηλαδή του Internet of Things που έχει δημιουργήσει μια σειρά από οικιακές συσκευές με συνδεσιμότητα wifi.

Είναι πλέον πολύ απλό να κάνουμε το σπίτι μας smart και να ελέγχουμε από όπου και αν βρισκόμαστε την κατάσταση των συσκευών μας. Πέρα από τις διάφορες ευκολίες και την οικονομία σε ρεύμα οι smart συσκευές μας επιτρέπουν να έχουμε και τον πλήρη έλεγχο της ασφάλειας του σπιτιού μας.

Πέρα από φώτα που μπορούμε να ανάβουμε από απόσταση και ηλεκτρονικές κλειδαριές που επιτρέπουν να ανοίγεις και να κλειδώνεις πόρτες από το κινητό σου βασικό εργαλείο για την ασφάλεια σου είναι οι ip cameras.

Οι δικτυακές κάμερες είναι συνέχεια συνδεμένες περνάνε όλη την πληροφορία από απλό δίκτυο είτε καλωδιακό είτε ασύρματο και έχουν συστήματα ειδοποίησης και καταγραφής. Είναι οικονομικές, εύκολες στην εγκατάσταση και προσφέρουν συχνά και υπηρεσίες cloud για αποθήκευση. Αν ακούγοντας κάμερες το μυαλό σου πάει μόνο σε περιπτώσεις κλοπής δεν βλέπεις όλη την εικόνα. Πρώτα από όλα αν έχεις κατοικίδια είναι ένας τέλειος τρόπος να ξέρεις ότι είναι καλά και επίσης να πετύχεις απίστευτες αστείες σκηνές από την καθημερινότητα τους.

Αντίστοιχα για παιδιά σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο που μπορούν να μένουν λίγο μόνα τους αλλά έχεις το άγχος του γονιού μια ip camera θα σε βοηθήσει όχι μόνο να τσεκάρεις αλλά και να επικοινωνήσεις άμεσα με το παιδί στο σπίτι! Πριν σου προτείνουμε τις καλύτερες wifi cameras, μια βασική συμβουλή. Το wifi έχει περιορισμούς στις ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές αλλά και στις αποστάσεις, μαζί με τις smart συσκευές σου φρόντισε να προσθέσεις τα απαραίτητα wifi extender ή mesh. Πάμε για τρεις εξαιρετικές κάμερες για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

  1. IP Camera Xiaomi Mi Outdoor 1080p Set

Picture3

Μια εξαιρετική πρόταση από την Xiaomi για κάμερα εξωτερικού χώρου με πανεύκολη εγκατάσταση. Η κάμερα είναι παντελώς ασύρματη αφού περιέχει μπαταρία 1700mAh για αυτονομία μπαταρίας έως 90 ημέρες. Το συγκεκριμένο πακέτο είναι σετ, κάμερα και ο απαραίτητος εσωτερικός δέκτης. Στον δέκτη αποθηκεύεται βίντεο τοπικά σε κάρτες μνήμης, USB ή 3 ημέρες σε κυλιόμενο αποθηκευτικό χώρο σε cloud.

Γράφει βίντεο 1080 και έχει πιστοποίηση IP65 για αντοχή κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Σου προσφέρει ευρυγώνιο φακό με γωνία παρακολούθησης 130 μοιρών. Παράλληλα έχει εξαιρετική νυχτερινή λειτουργία. Το μεγάλο διάφραγμα F 2.1 και η τεχνολογία WDR προσφέρουν καθαρές λεπτομερείς εικόνες ακόμη και στο σκοτάδι. Απόσταση νυχτερινής όρασης έως 7 μέτρα. 

Εντός 7 μέτρων ανιχνεύει και ανθρώπινη παρουσία με αλγόριθμους ΑΙ. Σε ειδοποιεί σε αληθινό χρόνο και καταγράφει αυτόματα. Τέλος διαθέτει αντικλεπτική βιδωτή δομή και ενσωματωμένο γυροσκόπιο. Θα σε ειδοποιήσει αν κάποιος προσπαθεί να την απενεργοποιήσει.

  1. TP-Link IP Camera Tapo C500

Picture4

Μια πρόταση από την TP-Link σε πολύ ανταγωνιστική τιμή η C500 είναι μια κάμερα εξωτερικής τοποθέτησης με δυνατότητες κίνησης pan και tilt. Συγκεκριμένα μπορεί να κινηθεί  κατά 360° στον οριζόντιο άξονα και κατά 130° στον κάθετο άξονα.

Την κίνηση μπορείς να την ελέγχεις απευθείας από το κινητό σου ή να ορίσεις προκαθορισμένο πεδίο κίνησης και patrol mode για αυτοματοποιημένη τυχαία κίνηση. Σαν κάμερα εξωτερικού χώρου είναι weatherproof με πιστοποίηση IP65.

Προσφέρει ανίχνευση κίνησης και ανίχνευση ατόμου με χρήση AI. Ποιότητα βίντεο 1080p και νυχτερινή λήψη μέχρι τα 30 μέτρα με χρήση Night Vision με υπέρυθρες 850 nm IR LED. Επιπλέον έχει λειτουργία συναγερμού και αμφίδρομη επικοινωνία με ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο. Πέρα από ειδοποιήσεις στο κινητό σου όταν ανιχνεύει κίνηση μπορείς να ορίσεις προ ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα. Για την αποθήκευση υποστηρίζει κάρτα μνήμης microSD έως 512GB και την υπηρεσία cloud storage Tapo Care.

Τέλος, είναι συμβατή με τους ψηφιακούς βοηθούς Google Assistant και Amazon Alexa. Με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι και η κάμερα TP-Link IP Camera Tapo C210 εσωτερικού χώρου. Βασικές διαφορές είναι ότι υποστηρίζει micro SD μέχρι 256Gb αλλά και ότι καταγράφει βίντεο ανάλυσης Ultra-High Definition (3MP, 2304 x 1296 pixels). Η εφαρμογή της Tapo σου επιτρέπει εύκολη εγκατάσταση και ονοματοδοσία βάση χώρου εγκατάστασης ενώ αποτελεί το κέντρο ελέγχου για όλες σου τις Tapo κάμερες.

  1. IMOU Ασύρματη IP Camera Dome Lite 4MP

Picture5

Από την Imou η τελευταία μας πρόταση, μια κάμερα dome. Με αισθητήρα 4MP προσφέρει ανάλυση QHD. Ταυτόχρονα, έχει τριπλό φακό για να μπορείς να εστιάσεις εκεί που θέλεις. Ο φακός των 2.8mm μπορεί να εντοπίσει στόχους στα 56 μέτρα και με 155 μοίρες εύρος λήψης. Ενώ αυτός των 3.6mm μπορεί να εντοπίσει στόχους στα 80m με 89.5 μοίρες εύρος λήψης. Πέρα από ειδοποιήσεις σε αληθινό χρόνο με αναγνώριση κίνησης παρέχει και smart tracking.

Μπορείς έτσι να ακολουθείς κινούμενα αντικείμενα και ανθρώπους και να τους έχεις πάντα στο κέντρο της λήψης. Τέλος για το streaming σε αληθινό χρόνο αξιοποιεί το νέο πρότυπο H.265 για τέλεια ποιότητα εικόνας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved