Σε 7 χρόνια οι άνθρωποι θα είναι αθάνατοι, σύμφωνα με επιστήμονα της Google

Περίεργα νέα σίγουρα αλλά δεν γίνεται να μην μπούμε στη διαδικασία να το ψάξουμε.

Πόσες και πόσες φορές δεν το έχεις φανταστεί; Η αθανασία είναι ίσως αυτό που ο άνθρωπος αναζητά από την ημέρα που βγήκε από τα σπήλαια. Με τον έναν ή το άλλο τρόπο όλοι αυτό θέλουν, να ζήσουν για πάντα. Ακούγεται τόσο παράξενο, κι όμως ένας γνωστός επιστήμονας της Google βγήκε πρόσφατα και είπε πως η αθανασία είναι πολύ κοντά, τόσο κοντά που μας χωρίζει από αυτήν μόνο μία εφταετία. Είναι τώρα αυτό δυνατόν; Πρέπει να το πιστέψουμε; Μοιάζει σαν όνειρο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, μοιάζει σαν κόμικ, σαν σενάριο. Πάμε όμως να δούμε τι ακριβώς είπε ο επιστήμονας της Google.

Πώς συνδέεται το SkyNet στο Terminator με το ChatGPT;

O Ray Kurzweil Αμερικανός συγγραφέας, επιστήμονας υπολογιστών, εφευρέτης, και μελλοντολόγος, ο οποίος εργάστηκε στην Google, ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι θα πετύχουν την αθανασία μέχρι το 2030. Μίλησε στο κανάλι Adagio του YouTube, τονίζοντας την επέκταση στη γενετική, τη νανοτεχνολογία και τη ρομποτική, η οποία πιστεύει ότι θα οδηγήσει σε «νανορομπότ» που θα αντιστρέφουν την ηλικία. Γιατί όμως εμάς όλο αυτό μας μυρίζει απάτη; Είναι δυνατόν να είναι τόσο εύκολο;

 

 
 

Κι όμως ο κύριος που αναφέραμε πιο πάνω έχει πολύ καλό σερί από προβλέψεις που βγαίνουν αληθινές. Είναι κάτι σαν προφήτης της τεχνολογίας ο άνθρωπος και το έχει αποδείξει στο παρελθόν. Ο Kurzweil, ο οποίος έλαβε το National Medal of Technology το 1999 και εισήχθη στο National Inventors Hall of Fame το 2002, έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό εύστοχων προβλέψεων. Αυτά τα μικροσκοπικά ρομπότ θα έχουν τη δυνατότητα να επιδιορθώνουν τα κατεστραμμένα κύτταρα και τους ιστούς που φθείρονται καθώς το σώμα γερνάει και θα μας προσφέρουν ανοσία σε ασθένειες όπως ο καρκίνος.

 

 
 

Ωραίο ακούγεται, δεν λέμε το αντίθετο, θα γίνει όμως όλο αυτό το τρελό σενάριο μέσα σε μόνο εφτά χρόνια; Εδώ ακόμη έχουμε τρένα που το ένα πέφτει πάνω στο άλλο, σιγά μην έχουμε και νανορομπότ που θα μας γιατρεύουν από τον καρκίνο. Ακούγεται υπερβολικά ουτοπικό μάλλον. Μήπως ο κύριος Kurzweil πρέπει να αρχίσει να γράφει σενάρια για καμιά ταινία και να αφήσει τις προβλέψεις;

Το Google Maps ξέρει πού πάρκαρες στο Παγκράτι μετά από τρίωρη αναζήτηση

Το 1990 προέβλεψε ότι ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα έχανε από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000, και αυτό συνέβη το 1997, όταν ο Deep Blue κέρδισε τον Garry kasparov. Εντάξει, απλά το έχει με τις προβλέψεις λίγο παραπάνω από άλλους, αλλά μην χάσουμε και το μυαλό μας κιόλας. Το 1999, ο Kurzweil έκανε μια άλλη εκπληκτική πρόβλεψη: είπε ότι μέχρι το 2023 ένας φορητός υπολογιστής, αξίας 1.000 δολαρίων, θα έχει την υπολογιστική ισχύ και την ικανότητα αποθήκευσης ενός ανθρώπινου εγκεφάλου. Τώρα, λοιπόν, ο πρώην μηχανικός της Google πιστεύει ότι η τεχνολογία πρόκειται να γίνει τόσο ισχυρή που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν για πάντα, θεωρία που είναι γνωστή ως «τεχνολογική μοναδικότητα».

 

 
 

Ο Kurzweil είχε ισχυριστεί επίσης ότι αυτά τα νανορομπότ θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να τρώνε ό,τι θέλουν, παραμένοντας παράλληλα αδύνατοι και γεμάτοι ενέργεια, ενώ θα μπορούν να συνδέουν τους εγκεφάλους μας με το cloud, δίνοντάς μας πρόσβαση σε απεριόριστες πληροφορίες και εικονική πραγματικότητα.

Εντάξει, ωραία τα λες κύριε Kurzweil, αλλά εμείς κρατάμε μικρό καλάθι. Για να δούμε λοιπόν θα είμαστε αθάνατοι σε 7 χρόνια; Εδώ κάπου ακούγεται ένα υστερικό γέλιο από κάπου στο βάθος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved