Unsplash Αυτό είναι το επάγγελμα που πρόκειται να εξαφανιστεί πρώτο λόγω AI

Η τεχνητή νοημοσύνη χτυπάει πρώτα αυτό το επάγγελμα.

Ναι, μάλλον ήρθε η στιγμή που όλοι μας λίγο πολύ φοβόμασταν, η τεχνητή νοημοσύνη χτύπησε μάλλον έναν κλάδο που δεν περιμέναμε. Αυτή τη φορά η όλη αυτή κατάσταση με το ChatGPT χτύπησε την ίδια την Levi's, την μάρκα jean που ξέρουμε χρόνια τώρα αλλά και που φυσικά εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια. Τι ακριβώς όμως έγινε εκεί στα headquarters της Levi's; Τι θα κάνει η εταιρία που θα αντικαταστήσει έναν πολύ βασικό επάγγελμα που ξέρουμε χρόνια τώρα;

 

 
 

Αν κάνεις μία από αυτές τις δουλειές το ChatGPT δεν σε "ακουμπάει"

Τα μοντέλα θα χάσουν τη δουλειά τους πολύ σύντομα κυρίες και κύριοι, ναι, το AI έχει βάλει πλώρη να κατακτήσει την Levi's και μάλλον σιγά, σιγά ολόκληρη την βιομηχανία της μόδας. Η εταιρία Lalaland ειδικεύεται σε αυτό ακριβώς, δηλαδή στο να φτιάχνει εικονικά μοντέλα με τέλειες αναλογίες, που είναι τόσο ρεαλιστικά έτσι ώστε το μάτι να μην καταλαβαίνει πως πρόκειται για υπολογιστή. Πλέον, θα βλέπουμε διαφήμιση της Levi΄s αλλά τα μοντέλα θα είναι digital. Ίσως να μην ακούγεται τόσο τραγικό από τη μία αλλά σίγουρα πολλοί άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους.

 

 
 

Ο επόμενος σταθμός για το ChatGPT είναι το αυτοκίνητό σου

Οι υπεύθυνοι μοντέλων στη Levi΄s πάντως διαβεβαιώνουν πως ποτέ δεν πρόκειται να αντικατασταθούν πλήρως τα κανονικά μοντέλα στις διαφημίσεις της. Εμείς τώρα βέβαια δεν ξέρουμε αν μπορούμε κάτι τέτοιο να το πιστέψουμε μιας και τα ΑΙ μοντέλα στην τελική είναι πιο φτηνά από τα κανονικά ανθρώπινα. Ποια εταιρία δεν θα το ήθελε αυτό; Κανένα κόστος για τα μοντέλα της, πλήρες κέρδος από τις διαφημίσεις, τέλειες αναλογίες κτλπ.

 

 
 

Τώρα αν αυτό είναι ηθικό μάλλον δεν είμαστε οι κατάλληλοι για να το απαντήσουμε. Έτσι κι αλλιώς πότε η ηθική είχε κάποια σχέση με το χρήμα και το εμπόριο για να έχει και τώρα που το AI έρχεται στο προσκήνιο πιο δυνατά από ποτέ; Δύσκολοι καιροί έρχονται για όλους μας, αρκεί να έχουμε την κατάλληλη νοημοσύνη να χρησιμοποιήσουμε το AI προς όφελος μας.

πηγή



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved