Pexels Αν κάνεις μία από αυτές τις δουλειές το ChatGPT δεν σε "ακουμπάει"

Τα επαγγέλματα που δεν κινδυνεύουν με εξαφάνιση από το διάσημο λογισμικό AI.

Πλέον οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν μπει για τα καλά μέσα στις ζωές μας κι επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε αλλά και που εργαζόμαστε. Πολλά από τα επαγγέλματα που έχουμε μάθει ίσως να εξαφανιστούν στο σύντομο μέλλον. Αυτό έχει αρνητικές αλλά και θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία που ζούμε. Μερικά όμως από τα επαγγέλματα που γνωρίζουμε δεν είναι τόσο εύκολο να εξαφανιστούν μετά την εμφάνιση του ChatGPT. Μπορεί αυτό το λογισμικό να απειλεί πολλούς κλάδους αλλά όμως κάποια επαγγέλματα δεν μπορεί να τα ακουμπήσει ακόμη.

 

 
 

Μήπως τελικά το Chat GPT θα πάρει τις δουλειές μας;

Ποιες είναι όμως οι δουλειές που απειλούνται από το ChatGPT; Και τελικά ποιες είναι εκείνες που δεν απειλούνται καθόλου; Για παράδειγμα το ChatGPT, το viral chatbot της OpenAI, μπορεί να παράγει κείμενο για διάφορους σκοπούς, όπως απαντήσεις σε ερωτήσεις υποστήριξης πελατών ή σε e-mails. Ένα ChatGPT είναι σε θέση να κάνει δουλειά γραμματειακής υποστήριξης αλλά και προγραμματισμού νέου λογισμικού. Τι δεν μπορεί να κάνει όμως ακόμη; Ποια είναι τα επαγγέλματα που δεν απειλούνται;

 

 
 

Στο ChatGPT και οι σχετικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να απειλήσουν ορισμένες θέσεις εργασίας όπως οι προγραμματιστές υπολογιστών, οι αναλυτές δεδομένων και οι δημιουργοί περιεχομένου. Άλλα επαγγέλματα που μπορεί να χαθούν είναι: στελέχη εξυπηρέτησης πελατών, λογιστές, ρεσεψιονίστ, εργάτες υπηρεσιών ταχυμεταφορών, κ.α. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα επαγγέλματα που είναι πιο δύσκολο να αντικατασταθούν από ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης.

 

 
 

Η μία και μοναδική λέξη που δεν πρέπει να στείλεις όταν φλερτάρεις μέσω chat

 

Αυτός ακριβώς ο παράξενος προβληματισμός απασχόλησε επιστήμονες στην Πενσιλβάνια κι έτσι μπήκαν στην διαδικασία έρευνας για να ανακαλύψουν ποια είναι τα επαγγέλματα που δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από το ChatGPT. Σε αυτή την έρευνα συμμετέχει μάλιστα και η ίδια η εταιρία που έχει ανακαλύψει το ChatGPT, δηλαδή η OpenAi.

Δες εδώ τι ακριβώς έδειξε η έρευνα και ποια είναι τα επαγγέλματα που δεν επηρεάζονται από το ChatGPT:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved