Lura Health Πώς το μέλλον της ιατρικής βρίσκεται στα μικροσκοπικά wearables

Πλέον θα έχεις τον γιατρό στα δόντια σου με τη μορφή bluetooth.

Το σάλιο είναι το νέο αίμα των διαγνωστικών για την υγεία. Αλλάζουν τον τομέα της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης με αισθητήρες που παρακολουθούν αβίαστα την υγεία μέσω του σάλιου. Αν αυτό δεν είναι το μέλλον τότε μάλλον δεν έχεις δει πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας στη ζωή σου. Ναι, το μέλλον είναι εδώ. Η αποστολή των επιστημόνων είναι να παρέχουν σε όλους πληροφορίες υγείας με συνεχείς ροές κρίσιμων δεδομένων, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, για την πρόληψη έκτακτων αναγκών υγείας, τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών και την επίτευξη στόχων υγείας.

 

app hand transparency

 

Το σάλιο είναι ένα απίστευτο διαγνωστικό υγρό και χρησιμοποιείται για τον έλεγχο πάνω από 1000 παθήσεων υγείας. Οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου αναφέρονται ακόμη και στο σάλιο ως το νέο αίμα των διαγνωστικών για την υγεία. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος συνεχούς ανάλυσης του σάλιου, καθώς βασίζεται σε εφάπαξ δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση. Έχουμε αναπτύξει τον πρώτο στον κόσμο, φορετό αισθητήρα διάγνωσης σάλιου.

Ο Judge Dredd έγινε πραγματικότητα με την νέα τεχνολογία ρομπότ ChatGPT

 
 

Οι αισθητήρες μας είναι ενσωματωμένοι σε παραδοσιακές ορθοδοντικές συσκευές ταινίες και βραχίονες, φοριούνται στο στόμα συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, μετρούν συνεχώς τους αναλυτές στο σάλιο και παρέχουν ροές δεδομένων υγείας σε πραγματικό χρόνο μέσω Bluetooth Low Energy σε ένα smartphone.

 

 
 

Από το τηλέφωνό τους, οι χρήστες θα μπορούν να ελέγχουν ζωτικής σημασίας διαγνωστικές πληροφορίες και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις υγείας σε πραγματικό χρόνο με προφορτωμένες ιατρικές συμβουλές ή προϊόντα από το γιατρό τους για να διορθώσουν την ανισορροπία της υγείας.

Όταν η τεχνολογία των Star Wars κατάφερε να προβλέψει την εποχή μας

Τα δεδομένα συγχρονίζονται αυτόματα και με ασφάλεια με το EMR του γιατρού (Ηλεκτρονικό Ιατρικό Αρχείο), όπου οι γιατροί μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμα σημάδια ασθένειας, να παρακολουθήσουν την ανταπόκριση στη θεραπεία και να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ανθυγιεινές συνήθειες.

 

 tooth chip

 

Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Μία κατασκευάστρια ιατρικών συσκευών, η Lura Health, χρησιμοποίησε το chip αυτό για να αναπτύξει ένα πραγματικό προϊόν, έναν wearable αισθητήρα ο οποίος τοποθετείται στο δόντι και πραγματοποιεί αναλύσεις σάλιου. Αν αυτό δεν σου ακούγεται τρελό τότε τι να πούμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved