associated press O νέος πονοκέφαλος του Elon Musk ακούει στο όνομα Bluesky

O Jack Dorsey πιστεύει ότι δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία για να φτιάξει το Twitter που πάντα ήθελε.

Λένε πως όλοι οι άνθρωποι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία, αν και τις περισσότερες φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Ο Jack Dorsey από εκεί που είχε φτιάξει το Νο2 κοινωνικό μέσο, κατάφερε να το χάσει μέσα από τα χέρια του αδυνατώντας να το εξελίξει και να το προσαρμόσει στα δεδομένα της νέας εποχής, αλλά κυρίως δεν κατάφερε να το προσαρμόσει στις ανάγκες της Gen Z

Η άνεμος αλλαγής που θέλησε να φέρει ο Elon Musk από όταν ανέλαβε το τιμόνι του Twitter δεν γεμίζει και πολύ τα πανιά του, ενώ άλλα μέσα κερδίζουν σε δημοφιλία, από τον κλώνο του Mastodon, μέχρι άλλες εναλλακτικές. Κάπου εδώ εμφανίζεται, όχι εντελώς ξαφνικά, ο Jack Dorsey, έτοιμος για την έμπρακτη αυτοκριτική του. 

 

 

Το Bluesky είναι πλέον διαθέσιμο σε έκδοση beta στο App Store, αν και εγγραφή μπορεί να κάνει κάποιος μόνο με πρόσκληση για την ώρα. Όσοι δεν έχουν πρόσκληση μπορούν να αφήσουν το email τους στη λίστα αναμονής για να μπουν όταν ανοίξουν οι πύλες του για το ευρύ κοινό.

Ίσως τελικά να μην έχει και τόσο νόημα το τι κάνει ο Elon Musk με το Twitter

Τι νέο φέρνει το Bluesky; Όχι και πολλά πράγματα και μάλλον επίτηδες το κάνει αυτό και όχι γιατί τον έπιασε τεμπελιά τον Dorsey. Εκτός από το γνώριμο χρώμα και ένα πολύ οικείο layout, οι χρήστες θα δουν μέχρι και παρόμοιες εκφράσεις όπως το “What’s up?” στη θέση του “What’s happening”. Μπορεί να μοιάζει με κινέζικη απομίμηση όλο αυτό, αλλά υπάρχουν και μερικές ευχάριστες απλοποιήσεις στην προσθήκη media στα posts κλπ. 

 

 

Σαν project, το Bluesky δεν είναι νέο φρούτο, ο Dorsey το είχε ξεκινήσει το 2019 σαν ένα ένα πιο ανοιχτό Twitter το οποίο από τότε είχε αρχίσει να αποκτά στοιχεία που δεν του αρέσουν. Από το 2021 το Bluesky έχει αυτονομηθεί τελείως και πλέον είναι έτοιμο να ανοίξει τα δικά του φτερά. 

Ο Dorsey συνεχίζει να πιστεύει ότι τα social media πρέπει να είναι ελεύθερα από τον έλεγχο των κυβερνήσεων και των μεγάλων εταιρειών και μόνο οι ίδιοι οι χρήστες να επεμβαίνουν στο δικό τους περιεχόμενο, ειδικά σε ό,τι αφορά την αφαίρεση αυτού. Βέβαια ο Dorsey είχε δηλώσει ότι με δική του απόφαση, και όχι κατόπιν πίεσης, μπαναρίστηκε ο Trump μετά τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.  

Το αν το Bluesky θα καταφέρει να πάρει ένα σοβαρό μερίδιο από την πίτα των social media, είναι ένα ερώτημα ανοιχτό και περιμένει απάντηση. Βέβαια οι οιωνοί είναι μάλλον καλοί με δεδομένη τη συνεχιζόμενη πτώση του Twitter και το όνομα του Dorsey είναι η καλύτερη δωρεάν διαφήμιση για οποιονδήποτε θέλει να επιστρέψει στο παλιό καλό Twitter, οψόμεθα.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved