Μήπως τελικά το Chat GPT θα πάρει τις δουλειές μας;

Πόσο ασφαλές θα είναι το Chat GPT στο γραφείο;

Η νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT έχει άπειρες δυνατότητες πλέον, όλος ο κόσμος μιλάει για τις ικανότητες του συστήματος αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην συγκεκριμένη τεχνολογία. Το τελευταίο πρόβλημα που τέθηκε για το Chat GPT είναι αν όντως θα βοηθήσει σε κάποια δουλειά γραφείου. Αυτή η AI τεχνολογία, μας διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δουλειά του ανθρώπου, κι επίσης είναι σε θέση να κάνει άπειρα λάθη. Σε τι όμως μπορεί να βοηθήσει τελικά; Η εφημερίδα Washington Post μας δίνει πολλές από τις απαντήσεις για τα ερωτήματα αυτά. Πάμε να δούμε τελικά σε τι μας βοηθάει το σύστημα Chat GPT.

«Το ChatGPT είναι ουσιαστικά ένα σύστημα πρόβλεψης κειμένου, παρόμοιο αλλά καλύτερο από εκείνα που είναι ενσωματωμένα στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου στο τηλέφωνό σας», δήλωσε ο Jacob Andreas, επίκουρος καθηγητής στο Εργαστήριο Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT. Η τεχνολογία αυτή μπορεί να προβλέψει ένα κείμενο, που σημαίνει πως παίρνει στοιχεία από πολλά παρόμοια κείμενα και είναι σε θέση να υπολογίσει το ύφος και στο στυλ γραφής, πέρα από το περιεχόμενο.

Ο Judge Dredd έγινε πραγματικότητα με την νέα τεχνολογία ρομπότ ChatGPT

 
 

Μπορεί όμως οι απαντήσεις που δίνει ένα πρόγραμμα AI Chat GPT να φαίνονται σωστές, το περιεχόμενο όμως έχει σοβαρό πρόβλημα ύφους. «Αν κοιτάξετε μερικά από αυτά τα πραγματικά μεγάλα δοκίμια που δημιουργούνται από το ChatGPT, είναι πολύ εύκολο να δείτε σημεία που αντιφάσκουν», είπε. «Όταν του ζητάτε να δημιουργήσει κώδικα, είναι ως επί το πλείστον σωστός, αλλά συχνά υπάρχουν σφάλματα», πρόσθεσε.

 

 
 

Μπορεί όμως ένα τέτοιο σύστημα να αναλάβει τις καθημερινές εργασίες ενός γραφείου; Εδώ είναι το σημαντικό ερώτημα μας. Αρχικά το σύστημα Chat GPt θα είναι σε θέση να απαντήσει σε πολλά mail, αυτό είναι κάτι που είναι σε θέση να φέρει σε πέρας. Μέχρι εκεί καλά. Εκεί που χάνει όμως το σύστημα αυτό είναι στο ότι είναι φλύαρο, επεκτείνεται σε περιοχές συζήτησης που δεν έχουν άμεση σχέση με το θέμα.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved