To Huawei Mate 9 Porsche καταφθάνει με ταχύτητα φωτός

Porsche & Huawei ενώνουν τις δυνάμεις τους για το smartphone που όλοι θ' αγαπήσουμε.

Για τους άνδρες, τα gadgets έχουν τη δική τους σημειολογία. Θες πάντα ότι καλύτερο κυκλοφορεί. Ακόμη και αν είναι πολύ ακριβό. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Ειδικά όταν μιλάμε για μοντέλα εταιρειών όπως η Porsche. Τι μπορεί να συμβεί, όμως, όταν δεις ένα smartphone με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, το οποίο ταυτόχρονα στην πίσω του πλευρά φέρνει το σήμα της Porsche Design, του ειδικού τμήματος σχεδιασμού προϊόντων της διάσημης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας; Πολύ απλά, αρχίζεις να σκέφτεσαι αν υπάρχει περίπτωση να διαθέσεις τα 1395 ευρώ που θα κοστίζει η συγκεκριμένη συσκευή όταν θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες στην ευρωπαϊκή αγορά, γιατί στην Ελλάδα είναι αρκετά δύσκολο να το δούμε.

Κατασκευαστής δεν είναι, φυσικά, η Porsche, αλλά η κινεζική Huawei, ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» παγκοσμίως στην αγορά των ψηφιακών τεχνολογιών. Και για να είμαι ακριβής, η συσκευή για την οποία γίνεται ο λόγος είναι μία ειδική έκδοση του νέου Mate 9, ενός smartphone, το οποίο και στην «απλή» έκδοση του είναι από τα κορυφαία μοντέλα που έχουν ανακοινωθεί τους τελευταίους μήνες.

PD Fingerprint

Τα αποκαλυπτήρια

Το νέο Mate 9 παρουσιάσθηκε στο Μόναχο σε ειδική εκδήλωση της Huawei, οι άνθρωποι της οποίας δείχνουν να έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ. Ή όπως έγραψε ένας Έλληνας συνάδελφος, δείχνουν να έχουν …αποθρασυνθεί. Και ειδικά στην περίπτωση του Porsche Design Mate 9 μάλλον έχει δίκιο, καθώς πρόκειται για ένα πανέμορφο από πλευράς σχεδιασμού smartphone με οθόνη 5,5 ιντσών (2560x1440 pixels) με κυρτές άκρες. Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το σήμα της Porsche Design, ενώ μπροστά τη διαφορά κάνει το πλήκτρο που υπάρχει, το οποίο ανάλογα με την πίεση που του ασκεί ο χρήστης ενεργοποιεί διαφορετικές λειτουργίες του smartphone! Αν προσθέσει κανείς και το ότι η συσκευή έρχεται με 6 GB μνήμη και 256 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, καταλαβαίνει σε κάποιο βαθμό γιατί το κόστος απόκτησης του …εκτοξεύεται. Τα 1395 ευρώ το καθιστούν αυτή τη στιγμή το πιο ακριβό smartphone που έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

huawei

Σε πιο προσιτή τιμή θα είναι διαθέσιμο το «απλό» Huawei Mate 9, το οποίο στην ελληνική αγορά αναμένεται προς το τέλος του 2016. Η τιμή που ανακοινώθηκε στο Μόναχο είναι τα 699 ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι το κόστος όταν θα αρχίσει να πωλείται στα ελληνικά καταστήματος.

 

Οι εκδόσεις και οι βελτιώσεις του

Η απλή έκδοση του Mate 9 έχει μεγαλύτερη οθόνη (5,9 ίντσες), χωρίς όμως κυρτές άκρες και με τα πλήκτρα στα πλάγια, ακολουθώντας τη φιλοσοφία προηγούμενων μοντέλων της συγκεκριμένης σειράς της Huawei. H μνήμη είναι στα 4 GB και ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 64 GB.

Και οι δύο εκδόσεις έχουν πάντως πολλές βελτιώσεις, καθώς η Huawei προσπάθησε να παρουσιάσει ένα smartphone, το οποίο, μεταξύ άλλων, να είναι εξαιρετικά γρήγορα και να μην αδειάζει γρήγορα την μπαταρία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρίτσαρντ Γου, διευθύνων σύμβουλος του τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei. Το Mate 9 έχει έναν νέο οκταπύρηνο επεξεργαστή (Kirin 960) που προσφέρει 18% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του αλλά και 15% χαμηλότερη κατανάλωση στην μπαταρία. Εκεί που έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις είναι στον τομέα των γραφικών, καθώς η συσκευή προσφέρει 180% καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την κάρτα γραφικών, η οποία προσφέρει και 40% μείωση στην κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τον προκάτοχο της.

Mate 9 SIM

Το Mate 9 διαθέτει τη δεύτερη γενιά της διπλής κάμερας που έχουν αναπτύξει από κοινού η Huawei με τη Leica. Η νέα κάμερα έχει αρκετές βελτιώσεις όπως η υψηλότερη ανάλυση στο μονόχρωμα αισθητήρα (20 Mbps) με τον RGB αισθητήρα να παραμένει στα 12 megapixel, αλλά και το υβριδικό zoom και ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας.

Μία από τις σημαντικότερες βελτιώσεις πάντως έχει να κάνει με την ενσωμάτωση ενός ειδικού αλγόριθμου, ο οποίος, σύμφωνα με τη Huawei, αντιλαμβάνεται ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί συχνότερα ο χρήστης και προσαρμόζει ανάλογα τους πόρους της συσκευής (μνήμη, επεξεργαστή, αποθηκευτικός χώρος) ώστε όχι μόνο να βελτιώνονται οι επιδόσεις αλλά επιπλέον να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα οι επιδόσεις ακόμη και μετά από αρκετούς μήνες χρήσης!

PD Charge

Επιπλέον, το νέο Mate 9 υποστηρίζει δίκτυα LTE όπου οι ταχύτητες διακίνησης δεδομένων φθάνουν στα 600 Mbps, όπως και το Daydream VR, την νέα πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας της Google. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία ενός ιδιωτικού χώρου αποθήκευσης δεδομένων ή εφαρμογών, στις οποίες η πρόσβαση χρειάζεται απαραιτήτως το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη.

Τέλος, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4000 mAh και σύμφωνα με τη Huawei προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης της συσκευής για 2 ημέρες: για κανονική χρήση έκανε λόγο για 2,4 ημέρες και για «βαριά» χρήση για 1,7 ημέρα. Επιπλέον, η λειτουργία Super Charge που υπάρχει προσφέρει τη δυνατότητα για φόρτιση από 0% στο 58% σε μόλις 30 λεπτά. Σημειωτέον δε πως το Mate 9 χρησιμοποιεί φορτιστή με χαμηλότερα amber, κάτι που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρχουν εκπλήξεις, όπως είναι κάποια «έκρηξη», όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved