Πώς μία συσκευή που δεν χρειάζεσαι, συστήνει στο μικρό σου το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων;

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποιο είναι το βαθύτερο νόημα της έννοιας, «το πνεύμα των Χριστουγέννων»;

Έχεις αναρωτηθεί πίσω από τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τα φορτωμένα έλατα, τους φουσκωτούς Άγιοι Βασίληδες, τα γιορτινά πακέτα και τα σπιτικά ρεβεγιόν, ποια είναι η ουσία των γιορτών; Κι όμως, η απάντηση έχει δοθεί ήδη σε ένα πολύ παλιό ποίημα του 19ου αιώνα, το οποίο αναφέρει πως το ουσιαστικό νόημα των Χριστουγέννων είναι, «να ξεχάσουμε τον εαυτό μας, να σκεφτόμαστε τους άλλους και πώς θα τους χαρίσουμε τη μεγαλύτερη ευτυχία».

Μάλιστα, αυτή η φράση είναι που μου δίνει κάθε Χριστούγεννα την έμπνευση, να πραγματοποιήσω μερικές καλές πράξεις, έχοντας ως βοηθό την κόρη μου. Μαζί διαλέγουμε τα ρούχα που θα δωρίσουμε σε κάποια οργάνωση, επιλέγουμε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, τα οποία ξέρουμε πως είναι απαραίτητα σε οικογένειες που βιώνουν βιοποριστικές δυσκολίες, σε οικογένειες που ζουν στην ίδια περιοχή με τη δική μας. Κάπως έτσι, ξέρουμε και οι δυο πως προσφέρουμε απλόχερα χαρά σε συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη.

 Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, διότι η μικρή μου με ρώτησε πώς μπορούμε να κάνουμε μία καλή, χριστουγεννιάτικη πράξη, η οποία θα έχει διάρκεια, δηλαδή μία καλή πράξη που θα προσφέρει όλον τον χρόνο χαρά σε μία οικογένεια και όχι μόνο την περίοδο των γιορτών.
Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved