Το «Δεύτερο Σπίτι» σου θυμίζει να κάνεις μία καλή πράξη, όχι μόνο στις γιορτές, αλλά όλον τον χρόνο

Οφείλω να ομολογήσω πως σε ό,τι έχει να κάνει με το χριστουγεννιάτικο gift giving, συνήθως είμαι της τελευταίας στιγμής. Μπορεί να ξέρω σε ποιους θέλω να χαρίσω φέτος τα απαραίτητα δώρα, αλλά τα «τσεκ» στη γιορτινή gift list μου μπαίνουν τις περισσότερες φορές μία ημέρα πριν το ραντεβού με την οικογένεια ή την παρέα.

Για να μην «τρέχω», λοιπόν, την τελευταία στιγμή, φέτος αποφάσισα να δω εγκαίρως το θέμα των δώρων. Και η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα. «Θα πάρω ένα smartwatch στον κολλητό μου», σκέφτηκα… μέχρι που συνειδητοποίησα ότι έχει άλλα δύο. «Να βρω ένα κόσμημα για την κοπέλα μου», είπα, αλλά σύντομα θυμήθηκα ότι έχει τόσα πολλά, που δεν ξέρει πότε να τα φορέσει. 

Αυτές οι σκέψεις όμως, με οδήγησαν σε μία παραδοχή. Ποια ήταν αυτή; Ότι στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Και πως ό,τι και αν προσφέρω στους αγαπημένους μου, σημασία έχει η κίνηση, ότι τους σκέφτηκα και πως είμαι εκεί για εκείνους.

Εκείνους που ίσως χρειάζεται να σκεφτούμε λίγο περισσότερο αυτές τις γιορτές όμως, είναι τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν την άνεση ή την οικονομική δυνατότητα να γιορτάσουν, όπως εμείς. Αυτό δε σημαίνει το να γιορτάζουμε πραγματικά τα Χριστούγεννα, άλλωστε; 

Κάπως έτσι, τα φετινά Χριστούγεννα, αποφάσισα ότι εκτός από μερικά δώρα που θα δώσω σε πολύ αγαπημένα πρόσωπα, θα κάνω και μία καλή πράξη. Και δεν χρειάστηκε να το ψάξω πολύ, για να οδηγηθώ στο πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος!

 

 

Βάλε την «προσφορά» στο γιορτινό σου πρόγραμμα - και θα με θυμηθείς 

Τι είναι το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι» και γιατί αξίζει την προσοχή σου; Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μία καλή πράξη, δωρίζοντας τις συσκευές που δεν χρειαζόμαστε σε οικογένειες που τις έχουν ανάγκη. 

Και αν σκέφτεσαι από τώρα τη διαδικασία, να σε ενημερώσω ότι είναι πολύ απλή και εύκολη, οπότε δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Διότι η Κωτσόβολος έρχεται δωρεάν να παραλάβει τη συσκευή από τον χώρο σου, την ελέγχει, τη φροντίζει και την προσφέρει σε κάποια οικογένεια που τη χρειάζεται, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας) με σκοπό να στηρίξει έμπρακτα πολλές οικογένειες σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, με υψηλούς δείκτες φτώχειας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ, είναι να βρεις τη συσκευή που δεν χρειάζεσαι.

«Ναι, αλλά ποια συσκευή;», θα με ρωτήσεις. Οι συσκευές που μπορείς να χαρίσεις μέσω του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι» της Κωτσόβολος είναι ψυγεία και ψυγειοκαταψύκτες, κουζίνες και πλυντήρια ρούχων. Απλώς, πρέπει να βεβαιωθείς πρώτα ότι η συσκευή σου είναι λειτουργική, ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την απόδοσή της και ότι είναι έως και 10 χρονών -και να θυμάσαι, επίσης, πως το πρόγραμμα καλύπτει τις εξής περιοχές: Αττική, Κόρινθο, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα και Άμφισσα.

Από εκεί και πέρα, θα επικοινωνήσεις με ένα κατάστημα Κωτσόβολος στις παραπάνω περιοχές ή με το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας στο 210 2899999 και θα δηλώσεις το ενδιαφέρον σου. Και αν έχεις αμφιβολίες για το αν η συσκευή που θέλεις να δωρίσεις πληροί τα απαραίτητα κριτήρια, stay cool. Διότι αν δεν είναι κατάλληλη, θα σε ενημερώσει ο οδηγός της Κωτσόβολος, όταν θα έρθει να την παραλάβει -και αν δεν γίνεται να τη δωρίσεις, μπορείς να ζητήσεις να πάει για ανακύκλωση. 

Τόσο απλά θα κάνεις μία καλή πράξη μέσω του προγράμματος «Δεύτερο Σπίτι», ξεκινώντας από τα φετινά Χριστούγεννα. Ωστόσο, τέτοιες καλές πράξεις μπορείς να κάνεις μέσω του προγράμματος, καθόλη τη διάρκεια του έτους. Αυτές οι γιορτές, λοιπόν, θα αποτελέσουν μόνο το ξεκίνημα! 

 

 kots2

 

Μην ξεχνάς πως οι καλές πράξεις επιβραβεύονται πάντα 

Όταν κάνεις μία καλή πράξη, βέβαια, την κάνεις από την καρδιά σου. Και σίγουρα δεν περιμένεις να πάρεις κάτι πίσω. Η αλήθεια είναι όμως πως οι καλές πράξεις, είναι σημαντικό να επιβραβεύονται. Και αυτό φροντίζει να κάνει η Κωτσόβολος για εσένα. 

Διότι, αν αποφασίσεις να δωρίσεις μία συσκευή μέσα από το πρόγραμμα «Δεύτερο Σπίτι», θα λάβεις ως επιβράβευση μία δωροεπιταγή Κωτσόβολος αξίας 30 ευρώ, που μπορείς να εξαργυρώσεις στην επόμενη αγορά σου, αξίας άνω των 99 ευρώ. 

Για εμένα πάντως, η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι το μήνυμα που θα λάβω από την Κωτσόβολος, ότι η συσκευή μου έφτασε στο σπίτι μιας οικογένειας και πως η ζωή της θα γίνει καλύτερη χάρη σε εμένα. 

Κάπως έτσι, λοιπόν, η λειτουργική μου κουζίνα που δεν χρησιμοποιούσα πλέον, καθώς την είχα αντικαταστήσει με μία άλλη νέας τεχνολογίας, πήρε τον δρόμο για ένα δεύτερο σπίτι, τον δρόμο για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή σε μία οικογένεια που την έχει ανάγκη. Και σε ρωτώ το εξής: Τώρα που ξέρεις ότι μπορείς να αλλάξεις τη ζωή μίας οικογένειας προς το καλύτερο, γιατί να μην το κάνεις; Αυτό δεν είναι, άλλωστε, το πραγματικό νόημα και η ουσία των Χριστουγέννων; 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείς να μάθεις κάνοντας κλικ εδώ: Δεύτερο Σπίτι | ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ - kotsovolos.gr



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved