Αν δεις το σπίτι σου στο Google Maps τότε πρέπει να το «θολώσεις»

Η τεχνολογία κρύβει άπειρους κινδύνους που μάλλον δεν τους είχες φανταστεί ποτέ.

Το Street View των Google Maps δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Σίγουρα είναι χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις αλλά όμως εγκυμονεί διάφορους κινδύνους που πιθανόν είναι να μην τους έχει ποτέ σκεφτεί. Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει αλλά μερικά σπίτια στο Street View είναι θολωμένα. Αυτό δεν είναι τυχαίο και δεν είναι λάθος του κώδικα. Συνήθως η Google δεν μπαίνει στην διαδικασία να θολώσει κάποια φωτογραφία της στο Street View αν δεν της ζητηθεί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη. Γιατί όμως κάποιος μπορεί να θέλει να «θολώσει» την φωτογραφία του σπιτιού του; Εδώ είναι η παγίδα.

Γιατί μοιάζει πλέον επικίνδυνο να πηγαίνεις ακόμη και στην τουαλέτα;

Ουσιαστικά όταν το σπίτι σας βρίσκεται στο Street View τότε κάποιος μπορεί να δει αν θέλει ακόμη και μέσα από τα παράθυρα αν τη δεδομένη στιγμή είχατε τις κουρτίνες ανοιχτές. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη πληροφορία για τους απανταχού διαρρήκτες και κακόβουλους εγκληματίες.

 

 
 

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά όπου ολόκληρες σπείρες κλεφτών έχουν αντλήσει πληροφορίες από το Street View. Ένα άλλο όμως που δεν είχες σκεφτεί είναι πως μπορεί επίσης κάποιος να ανακαλύψει πού αφήνουν τα πακέτα και τα δέματα οι οδηγοί διανομής, αφήνοντάς σας ανοιχτό το ενδεχόμενο να σας κλέψουν τα πράγματά σας.

 

 
 

Επίσης οι κακόβουλοι είναι σε θέση μέσω του Street View να ανακαλύψουν τυχόν περάσματα από τον φράκτη σας ή να βρουν κάποια μυστική πόρτα έτσι ώστε να τρυπώσουν μέσα. Ένα άλλο που συνήθως τσεκάρουν οι κλέφτες στο Street View είναι αν το σπίτι σας έχει κάμερες ή άλλα συστήματα ασφαλείας όπως συναγερμός και σκυλιά. Ευτυχώς, για τους συνειδητοποιημένους ως προς την προστασία της ιδιωτικής ζωής πολίτες, είναι σχετικά απλό να κάνετε τη Google να θολώσει το σπίτι σας. Απλά χρειάζεται να της στείλετε ένα email.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved