Sound Science: Η Dyson λανσάρει ακουστικά ακύρωσης θορύβου με καθαρισμό αέρα το 2023
  • Τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου Dyson Zone™ παρέχουν στους χρήστες έως και 50 ώρες ήχου με εξαιρετικά χαμηλή αλλοίωση του ήχου, προηγμένη ακύρωση θορύβου και αξιόπιστη αναπαραγωγή ήχου πλήρους φάσματος.
  • Προηγμένη ακύρωση θορύβου: Μέσα στο προϊόν διατίθενται 11 μικρόφωνα. Το σύστημα ANC χρησιμοποιεί οκτώ από αυτά για να μειώσει τον ήχο της πόλης έως και 38 dB. Αυτά τα μικρόφωνα παρακολουθούν τους γύρω ήχους 384.000 φορές το δευτερόλεπτο.
  • Αξιόπιστος ήχος πλήρους φάσματος: Το Dyson Zone™ υπερβαίνει το ακουστικό για να αναπαράγει συχνότητες από 6Hz-21kHz, εξασφαλίζοντας ότι ακούγεται κάθε νότα ή λέξη.
  • Εξαιρετικά χαμηλή αλλοίωση του ήχου: Το ηχείο και τα ηλεκτρονικά του, το μηχανικό σύστημα, τα υλικά και η ακουστική έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η παραμόρφωση του ήχου. Η έξοδος του ήχου εξισορροπείται περαιτέρω με έξυπνη επεξεργασία σήματος 48.000 φορές το δευτερόλεπτο, η οποία συνδυάζεται με την ακύρωση θορύβου για την εξουδετέρωση της αρμονικής παραμόρφωσης σε μη ακουστά επίπεδα σε όλο το εύρος συχνοτήτων (0,08% @ 94dB @1kHz).

 

dyson

 

  • Επιστημονικά συντονισμένο για να ακούτε περισσότερες λεπτομέρειες: Μια μοναδική ρύθμιση EQ βελτιστοποιεί την καμπύλη συχνοτήτων για καθαρό ήχο σε όλο το ακουστικό εύρος συχνοτήτων.
  • Φιλτράρισμα υψηλής απόδοσης για την αντιμετώπιση της ρύπανσης εν κινήσει: Μια αποσπώμενη προσωπίδα προβάλλει καθαρό αέρα στη μύτη και το στόμα του χρήστη. Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα συλλαμβάνουν το 99% της ρύπανσης από σωματίδια μεγέθους μόλις 0,1 microns, ενώ τα φίλτρα άνθρακα K-Carbon, εμπλουτισμένα με κάλιο, στοχεύουν τα επικρατούντα όξινα αέρια που συνδέονται περισσότερο με τη ρύπανση της πόλης.
  • Καθηλωτική ακρόαση, σχεδιασμένη για άνεση: Μέσω δοκιμών σε διαφορετικά μεγέθη κεφαλής και γεωμετρίες, τα ακουστικά επιτυγχάνουν την ίδια καθηλωτική ακουστική εμπειρία για όλους.
  • Τηλεφωνία: Η τεχνολογία διαμόρφωσης δέσμης διπλού μικροφώνου και η τεχνολογία καταστολής θορύβου επιτρέπουν φωνητικές κλήσεις, εγγραφή φωνής και φωνητικό έλεγχο.

Σήμερα, η Dyson ανακοίνωσε τις πλήρεις προδιαγραφές των ακουστικών Dyson Zone™, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τον Ιανουάριο στην Κίνα και τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ε.Ε., το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη. Τα ακουστικά Dyson Zone™ προσφέρουν μια καθαρή, καθηλωτική εμπειρία ακρόασης και καθαρισμού του αέρα εν κινήσει, όταν το χρειάζεστε. Έπειτα από έξι χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, τα ακουστικά προσφέρουν έως και 50 ώρες εξαιρετικά χαμηλής παραμόρφωσης ήχου, προηγμένη ακύρωση θορύβου και πιστή αναπαραγωγή ήχου πλήρους φάσματος. Το Dyson Zone™ συλλαμβάνει επίσης το 99% της σωματιδιακής ρύπανσης σε μέγεθος 0,1 μικρομέτρων, ενώ τα φίλτρα άνθρακα K-Carbon, εμπλουτισμένα με κάλιο, στοχεύουν τα επικρατούντα όξινα αέρια που συνδέονται περισσότερο με τη ρύπανση των πόλεων, συμπεριλαμβανομένων των NO2 και SO2. 

 

Το πρόβλημα της αστικής ρύπανσης

Περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει τους 7 στους 10 μέχρι το 20503. Όσο αυξάνεται ο αστικός πληθυσμός τόσο αυξάνονται και οι σχετικές υποδομές, δηλαδή οι μεταφορές, οι κατασκευές και η κυκλοφορία οι οποίες επηρεάζουν το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, μολύνοντας τον αέρα και προκαλώντας θόρυβο.

 

dyson1

 

  • Υπολογίζεται ότι το 90% των χρηστών των μέσων μαζικής μεταφοράς της Νέας Υόρκης εκτίθενται σε επίπεδα που υπερβαίνουν το όριο ντεσιμπέλ4. Στην ΕΕ, η ηχορύπανση επηρεάζει 1 στους 5 πολίτες.
  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί επίσης παγκόσμιο πρόβλημα. Εκτιμάται ότι το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε περιοχές που υπερβαίνουν τα ασφαλή επίπεδα ρύπανσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
  • Στην Ευρώπη, τη Δυτική Ασία και την Αφρική, η κύρια πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης σύμφωνα με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών είναι η σκόνη που μεταφέρεται από τον άνεμο.

Τη λύση δίνει το Dyson Zone™

Τα ακουστικά Dyson Zone™ έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν τον θόρυβο της πόλης και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Με προηγμένες μπαταρίες και φόρτιση USB-C, τα ακουστικά προσφέρουν 50 ώρες λειτουργίας μόνο για τον ήχο ή 4 ώρες συνδυασμένου χρόνου λειτουργίας καθαρισμού και ήχου, φορτίζοντας στο 100% σε 3 ώρες.

Τα ακουστικά καθαρισμού αέρα Dyson Zone™ είναι αποτέλεσμα της 30ετούς τεχνογνωσίας της Dyson στις τεχνολογίες ροής αέρα, φιλτραρίσματος και κινητήρων και της βαθιάς κατανόησης της ποιότητας του αέρα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Οι συμπιεστές σε κάθε ακουστικό αντλούν αέρα μέσω των φίλτρων διπλής στρώσης και προβάλλουν δύο ρεύματα καθαρισμένου αέρα στη μύτη και το στόμα του χρήστη, που διοχετεύονται μέσω της αποσπώμενης προσωπίδας χωρίς επαφή. Τα ηλεκτροστατικά φίλτρα συλλαμβάνουν το 99% της σωματιδιακής ρύπανσης σε μέγεθος 0,1 μικρομέτρων, ενώ τα φίλτρα άνθρακα K-Carbon, εμπλουτισμένα με κάλιο, στοχεύουν τα επικρατούντα όξινα αέρια που συνδέονται περισσότερο με τη ρύπανση των πόλεων, συμπεριλαμβανομένων των NO2 και SO2.

Το προϊόν έχει επίσης σχεδιαστεί για να παρέχει υψηλής ποιότητας, καθηλωτικό ήχο με εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση και ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων για σαφήνεια στα μπάσα, τα μεσαία και τα υψηλά. Το Dyson Zone™ ενσωματώνει ένα επιπλέον μικρόφωνο το οποίο δίνει πρόσβαση σε τηλεφωνικές κλήσεις, ηχογράφηση φωνής και φωνητικό έλεγχο. Ακόμη, συνδυάζεται με το μικρόφωνο feed forward ANC για να παρέχει διπλή διαμόρφωση δέσμης μικροφώνου. Η διαμόρφωση δέσμης δημιουργεί μεγαλύτερη σαφήνεια στη μετάδοση φωνής συνδυάζοντας τα σήματα από κάθε μικρόφωνο με τρόπο που επιτρέπει στο σύστημα να απορρίπτει το θόρυβο από πίσω και στα πλάγια του χρήστη.

 

Προσέγγιση της Dyson στη μηχανική του ήχου

Τα ακουστικά Dyson Zone προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία ακρόασης. Οι μηχανικοί της Dyson επέλεξαν να ακολουθήσουν μια πιο επιστημονική προσέγγιση, καθοδηγούμενοι από την έρευνα ήχου και επικυρώνοντας τους στόχους προδιαγραφών που προέκυψαν με εκτεταμένες δοκιμές από χρήστες.

  • Σχεδιασμένο για εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση ήχου: Το ηχείο, το μηχανικό σύστημα, τα υλικά και η ακουστική έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για την ελαχιστοποίηση της παραμόρφωσης του ήχου. Η έξοδος του ήχου εξισορροπείται περαιτέρω με έξυπνη επεξεργασία σήματος 48.000 φορές το δευτερόλεπτο, η οποία συνδυάζεται με την ακύρωση θορύβου για την εξουδετέρωση της αρμονικής παραμόρφωσης σε μη ακουστά επίπεδα σε ολόκληρο το εύρος συχνοτήτων (0,08% @ 94 dB @1 kHz).
  • Προηγμένη ακύρωση θορύβου: Το προϊόν διαθέτει 11 μικρόφωνα. Το σύστημα Dyson Zone ANC χρησιμοποιεί οκτώ μικρόφωνα τα οποία παρακολουθούν τον περιβάλλοντα θόρυβο 384.000 φορές το δευτερόλεπτο. Το Dyson Zone προσφέρει έως και 38 dB ακύρωσης θορύβου από τα 20 Hz έως τα 20 kHz.
  • Αξιόπιστος ήχος πλήρους φάσματος: Το Dyson Zone υπερβαίνει το ακουστικό για να αναπαράγει συχνότητες από 6 Hz - 21 kHz, εξασφαλίζοντας ότι ακούγεται κάθε νότα ή λέξη. Είναι πιο δύσκολο για την αναπαραγωγή ήχου να είναι ακριβής στα άκρα του εύρους συχνοτήτων του ηχείου, οπότε υπερβαίνοντας την ανθρώπινη ακοή, το Dyson Zone επιτυγχάνει μεγαλύτερη σαφήνεια σε όλο το ακουστικό τμήμα. Ένα τόσο ευρύ φάσμα συχνοτήτων οφείλεται στη μηχανική του συστήματος ηλεκτροακουστικής μηχανικής και στα βασικά εξαρτήματα. Στην καρδιά του ηχητικού συστήματος βρίσκονται οδηγοί ηχείων νεοδυμίου 40 mm, 16 ohm.
  • Επιστημονικά συντονισμένα για να ακούτε περισσότερες λεπτομέρειες: Με γνώμονα τις επιστημονικές μετρήσεις και επικυρωμένες από ευρείες δοκιμές χρηστών, οι μηχανικοί της Dyson προσδιόρισαν την προδιαγραφή που παρέχει τη μεγαλύτερη σαφήνεια και λεπτομέρεια σε όλο το φάσμα του ήχου. Η Dyson δημιούργησε μια μοναδική ρύθμιση EQ που βελτιστοποιεί την καμπύλη συχνοτήτων για καθαρό ήχο σε όλο το ακουστικό φάσμα συχνοτήτων, για να προσφέρει μια εμπειρία ήχου υψηλής πιστότητας.
  • Καθηλωτική ακρόαση με απόλυτη άνεση: Καθώς το μέγεθος κάθε κεφαλής μπορεί να διαφέρει, το προϊόν προσαρμόζεται σε κάθε κεφάλι κατάλληλα χάρη στην αποσπώμενη προσωπίδα και την δυνατότητα σύσφιξης της ζώνης της κεφαλής προσφέροντας έτσι απόλυτη άνεση και μέγιστη απόδοση του ήχου. Για τον ίδιο λόγο τα μαξιλάρια αυτιών είναι πιο επίπεδα και σχηματίζουν γωνία ώστε να ευθυγραμμίζονται με το αυτί για βέλτιστη άνεση.

 

Φιλτράρισμα υψηλού επιπέδου σε πραγματικές συνθήκες

Κατά μέσο όρο 190 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ταξιδεύουν με το μετρό με αποτέλεσμα οι επιβάτες να εκτίθενται σε ένα μείγμα ρύπων όπως τα αιωρούμενα σωματίδια (PM2.5 & PM10), τα οποία σε ορισμένες πόλεις μπορεί να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στο επίπεδο του δρόμου.

 

dysonboy

 

Η επαφή με την ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων είναι αναπόφευκτη, καθώς την συναντάτε καθημερινά είτε κατά τη μετακίνηση στη δουλειά, είτε για το ταξίδι στο εξωτερικό, είτε για τη διάσχιση της πόλης στην οποία ζείτε. Το σύστημα φιλτραρίσματος και ο μηχανισμός παροχής αέρα των ακουστικών Dyson Zone™ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση των παραπάνω. Οι συμπιεστές που διαθέτουν έχουν σχεδιαστεί με ακρίβεια και περιστρέφονται με έως και 9.750 στροφές ανά λεπτό. Με αυτό τον τρόπο τραβούν αέρα μέσα από τα φίλτρα διπλής στρώσης. Τα αρνητικά φορτισμένα μέσα ηλεκτροστατικού φίλτρου συλλαμβάνουν εξαιρετικά λεπτά σωματίδια, όπως αλλεργιογόνα, και σωματίδια από πηγές όπως η σκόνη των φρένων, οι βιομηχανικές καύσεις και οι κατασκευές, με απόδοση 99% για σωματίδια μεγέθους 0,1 μικρομέτρων. Αυτά τα σωματίδια απασχολούν περισσότερο τους φορείς υγείας και οι επενδύσεις στην έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην υγεία συνεχίζονται. Ένα δεύτερο στρώμα, το K-Carbon, είναι ένα στρώμα άνθρακα εμπλουτισμένο με κάλιο, το οποίο συλλαμβάνει ειδικά τους αέριους ρύπους της πόλης, όπως τα NO2, SO2 και O3, καθώς και τις δυσάρεστες οσμές της πόλης, όπως οι καπνοί από οικοδομές, τα λύματα ή ο αέρας στα συστήματα του μετρό, για παράδειγμα. Τα φίλτρα διαρκούν έως και 12 μήνες, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση.

 

Ανίχνευση, συνδεσιμότητα & ανάπτυξη εφαρμογών

Το ΝΟ2 είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους αέριους ρύπους στις πόλεις. Μαζί με άλλα όξινα αέρια όπως το SO2, τα φίλτρα άνθρακα εμπλουτισμένα με κάλιο μέσα στο Dyson Zone™ στοχεύουν ειδικά σε αυτά τα όξινα αέρια για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αέρα της πόλης. Ένας ενσωματωμένος αισθητήρας παρακολουθεί τον αέρα για τα επίπεδα NO2, παρακολουθώντας τα ζωντανά μέσω της εφαρμογής MyDyson™, μαζί με τα επίπεδα περιβαλλοντικού θορύβου σε πραγματικό χρόνο. Όπως και οι οικιακοί καθαριστές της Dyson, το Dyson Zone™ παρέχει χρήσιμες και κατανοητές πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον του χρήστη και ενημερώνει για πιο υγιεινές συνήθειες. Ένας ενσωματωμένος μηχανισμός παρακολουθεί τη δραστηριότητα του χρήστη, προσαρμόζοντας κατάλληλα τη ροή του καθαρισμένου αέρα όταν βρίσκεται σε αυτόματη λειτουργία με συνδεδεμένη την προσωπίδα. Η ανίχνευση κεφαλής εισάγει το προϊόν σε κατάσταση αναμονής όταν δεν φοριέται και η βύθιση της αποσπώμενης προσωπίδας ενεργοποιεί τη λειτουργία συνομιλίας, διακόπτοντας τον καθαρισμό και τη μουσική παύση, βελτιστοποιώντας έξυπνα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Η εφαρμογή MyDyson™ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του Dyson Zone™, την προσαρμογή της ταχύτητας ροής αέρα και της λειτουργίας ακύρωσης θορύβου, καθώς και για την προσαρμογή της ισοστάθμισης ήχου σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις, επιλέγοντας μία από τις τρεις λειτουργίες: Dyson EQ (βελτιωμένη), Bass Boost (μπάσα) και Neutral (πιο επίπεδη καμπύλη απόκρισης). Στην εφαρμογή MyDyson™ μπορείτε να επιλέξετε τον περιορισμό της φωτεινότητας σύμφωνα με τις οδηγίες σχετικά με την ακουστική υγεία.

Τα ακουστικά καθαρισμού αέρα Dyson Zone™ έχουν σχεδιαστεί από ομάδες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και την Κίνα, με ιδιαίτερη έμφαση στο λογισμικό, στις εγκαταστάσεις μας στη Νοτιοανατολική Ασία. Η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της εφαρμογής ήταν ένα κρίσιμο έργο για να παρέχονται έξυπνες, ουσιαστικές λειτουργίες παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης.

Όπως συμβαίνει με όλα τα μηχανήματα της Dyson, τα ακουστικά ακύρωσης θορύβου Dyson Zone™ με καθαρισμό αέρα έχουν δοκιμαστεί ακόμα και: σε θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, σε δοκιμές πτώσης, σε δοκιμές φθοράς υλικών και υφασμάτων, σε δοκιμές ανθεκτικότητας κουμπιών και πολλά άλλα. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί δοκιμών μας στο Κέντρο Ανάπτυξης της Dyson στη Μαλαισία είναι αναπόσπαστο μέρος του συγκεκριμένου έργου. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η γεωγραφική περιοχή καθώς έχουν γίνει δοκιμές σε περιοχές με θερμότερα κλίματα και υψηλότερη υγρασία. Τέλος, δοκιμές χρηστών έχουν διεξαχθεί στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved