Έρευνα δείχνει ότι το Twitter παθαίνει αυτό που όλοι φοβόντουσαν

Η άνοδος στον αριθμό των χρηστών του Mastodon δείχνει ένα κύμα εξόδου που θα μεγαλώσει.

Από την ώρα που ο Elon Musk πήρε τα ηνία του Twitter, το μεγαλύτερό του στοίχημα, ισάξιο με την οικονομική του εξυγίανση, ήταν το πώς θα δουλέψει το μοντέλο της ελευθερίας του λόγου που είχε οραματιστεί. Πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να δοκιμάσουν τα όρια του ίδιου του Musk, με πιο κραυγαλέα περίπτωση αυτή του Kanye West.

Με τον Kanye West μάθαμε τα όρια του Musk, αλλά τα όρια πολλών χρηστών του Twitter είναι αρκετά πιο μαζεμένα. Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να αλληλεπιδρούν ανάμεσα σε ένα πολύ τοξικό περιβάλλον και έτσι αναζητούν ψηφιακή στέγη σε άλλα μέσα. Ο αριθμός των χρηστών σε μέσα όπως το Mastodon, αλλά και το Post News ή το Hive Social, ανέβηκε αισθητά, αλλά αυτό δεν ποσοτικοποιήθηκε άμεσα σε σχέση με κάποια φυγή από το Twitter. 

 

 

Σύμφωνα με μία έρευνα του Insider, η άνοδος από μόνη της δεν είναι τόσο ενδιτική, όσο αυτοί που βάζουν στις πληροφορίες του λογαριασμού τους στο Twitter ότι πλέον θα μπορούν να τους βρουν σε άλλα μέσα. Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει το Twitter δεν είναι αυτοί που θα κλείσουν τους λογαριασμούς τους, αλλά αυτοί που θα τους αφήσουν σαν φαντάσματα.

Επειδή το Twitter δίνει την επιλογή στους χρήστες να πάρουν το username κάποιου λογαριασμού που έκλεισε, πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να κρατήσουν τον λογαριασμό φάντασμα ώστε να επιστρέψουν κάποια στιγμή κάποτε ή απλά να εμποδίσουν κάποιον να τους υποδύεται στο Twitter. O αριθμός όσων έβαλαν αυτό το disclaimer στο προφίλ τους από τα τέλη Οκτώβρη, μέχρι τα τέλη Νοέμβρη, μπορεί να μην φτάνει την αύξηση του 1,5 εκ χρηστών του Mastodon που εμφανίζει κάθε μήνα, αλλά δείχνει μια βουβή έξοδο που βρίσκεται στα σκαριά.

 

 

Ένας άλλος στόχος του Elon Musk ήταν να «καθαρίσει» το Twitter από τα bots και τους ψεύτικους λογαριασμούς. Ωστόσο αυτό που μοιάζει να καταφέρνει μέχρι τώρα σε επίπεδο accounts, είναι μια στρατιά πραγματικών, αλλά ανενεργών λογαριασμών που υπονομεύουν πολύ περισσότερο τη βιωσιμότητα του Twitter από ότι τα trolls.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved