Associated Press Σύμφωνα με την NASA η Σελήνη μπορεί να εξελιχθεί σε νέα μας κατοικία

Μετά την εκτόξευση του Orion τουλάχιστον ξέρουμε ότι μπορούμε να την επισκεφτούμε.

Για όσους είναι φαν της Marvel, θυμούνται καλά πως υπάρχει ένας λαός γήινης μορφής στη Σελήνη που λέγονται Inhumans. Σαφώς και όλοι μας θα θέλαμε να ζήσουμε έστω και για λίγο στο φεγγάρι αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο. Ή μήπως όχι τελικά;

 

 

Ένα αξιωματούχος της NASA έκανε κάποιες δηλώσεις που μας κάνουν λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον. Είπε πως πολύ σύντομα θα είναι δυνατόν οι άνθρωποι να ζουν στην Σελήνη. Και μάλιστα είπε πως αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, περίπου μετά από μία δεκαετία. Οι πρώτοι που θα κατοικήσουν εκεί, όπως είπε ο Howard Hu επικεφαλής της αποστολής Orion, θα είναι οι ίδιοι οι αστροναύτες. Έτσι θα χρειαστεί να κατασκευαστούν ειδικά διαμορφωμένα οικήματα για τις αποστολές. Η αποστολή Artemis είναι το πρώτο βήμα της ανθρωπότητας να κατοικήσει στην Σελήνη αλλά και να εξερευνήσει περισσότερο το αχανές διάστημα γύρω από τη Γη.

Ο ίδιος ο Hu δήλωσε σχετικά: «Νομίζω ότι αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για τη NASA, αλλά είναι επίσης μια ιστορική ημέρα για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν τις ανθρώπινες διαστημικές πτήσεις και την εξερεύνηση του βαθέως διαστήματος. Θέλω να πω, επιστρέφουμε στη Σελήνη, εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο πρόγραμμα και αυτό είναι το όχημα που θα μεταφέρει τους ανθρώπους που θα πατήσουν ξανά στη Σελήνη».

 

 
 

Το σκάφος Orion είναι ό,τι πιο σύγχρονο κι εξοπλισμένο έχει φτιάξει μέχρι σήμερα η NASA. Η μεγαλύτερη απόσταση που θα βρεθεί το Orion από τη Γη θα είναι τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με 432.108 χιλιόμετρα διαστήματος να χωρίζουν εμάς από το διαστημόπλοιο. Η δοκιμή του Orion στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και ο σκοπός ήταν το σκάφος να περάσει κοντά από την επιφάνεια της Σελήνης. Ο επόμενος στόχος της NASA είναι να στείλει ξανά ανθρώπους στο φεγγάρι, αλλά όχι απλά να πατήσουν αλλά και να μείνουν, κατασκευάζοντας ειδικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved