Getty O Steve Jobs είπε την εταιρία του Apple για έναν πολύ παράξενο λόγο

Προσπάθησε να σκεφτεί κάτι καλύτερο αλλά (ευτυχώς) δεν τα κατάφερε.

Εκτός κι αν ζούσες σε κάποια σπηλιά τα τελευταία τριάντα χρόνια, τότε σίγουρα ξέρεις για ποια Apple μιλάμε εδώ. Ο ιδρυτής της Steve Jobs όταν ήταν να ονομάσει την ανερχόμενη εταιρία του πίσω στην δεκαετία του 1970 δεν είχε όμως τελικά και πολύ έμπνευση. Δυσκολεύτηκε αρκετά ο άνθρωπος, άλλωστε η ειδικότητα του ήταν στον κώδικά και όχι στο να βρίσκει ονόματα. Ο Steve Jobs προσπάθησε πολύ και τελικά κατέληξε στο Apple για έναν πολύ παράξενο λόγο. Κοίτα να δεις όμως που καμιά φορά οι πιο μεγάλες επιτυχίες έχουν και τα πιο απλά ονόματα. Τότε ο Steve θεωρούσε αυτό το όνομα λίγο ανέμπνευστο. Κι όμως ήταν μοιραίο να το κρατήσει και να γίνει παγκόσμια επιτυχία. Η Apple ήταν και είναι η εταιρία που έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο της τεχνολογίας και πολλές από τις επιτυχίες της οφείλονται στο πολύ μινιμαλιστικό της στυλ, ένα από αυτά τα μίνιμαλ στοιχεία είναι και το όνομα της.

 

 
 

Η Microsoft βρήκε τρόπο να διατηρήσει τα αρχεία μας για χιλιάδες χρόνια

Με τα iPhone, τα MacBook, τα iPod και τα iPad η Apple έριξε από το θρόνο την Microsoft. Υπάρχουν όμως πολλές εικασίες για το πως κατέληξαν να ονομάζουν την εταιρία Apple. Μία από αυτές τις φήμες λέει πως ήθελαν να τιμήσουν την θρυλική δισκογραφική εταιρία των Beatles με το ίδιο όνομα. Μάλιστα η δισκογραφική εταιρία έκανε μήνυση στην Apple για αντιγραφή του ονόματος το 1989. Μία άλλη φήμη λέει πως απλά ήθελαν να ξεφύγουν εντελώς από όλα τα τεχνολογικά ονόματα της εποχής όπως ήταν η IBM, η Μicrοsoft και άλλες. Κι όμως καμία από αυτές τις θεωρίες δεν είναι ο αληθινός λόγος της επιλογής του ονόματος.

 

 
 

Μία άλλη αστεία κάπως θεωρία λέει πως απλά ήθελαν να είναι πιο μπροστά στον τηλεφωνικό κατάλογο από την Atari, αν και αυτό ακούγεται αρκετά φτηνό για να πούμε την αλήθεια. Κι αυτή η θεωρία όμως δεν στέκει. Ο ίδιος ο Jobs είπε την πραγματική αιτία της επιλογής του ονόματος στον βιογράφο του Walter Isaacson: Εκείνη την περίοδο ο Jobs βρισκόταν σε αυστηρή δίαιτα με φρούτα κι έτσι αποφάσισε να πει την εταιρία Apple μιας και του φαινόταν ένα καλό όνομα που δεν ήταν ούτε επιθετικό αλλά έβγαζε ταυτόχρονα και μία σιγουριά. Ο συνεργάτης του Jobs όμως, Steve Wozniac, ξέρει και μία άλλη ιστορία. Εκείνο τον καιρό ο Jobs πήγαινε διακοπές στο Όρεγκον σε ένα μέρος όπου ο ίδιος ονόμαζε Apple Orchard. Έτσι πρότεινε αυτό το όνομα στον Wozniac. Στην αρχή το είχαν σαν εφεδρικό αλλά στην πορεία είδαν πως δεν έβρισκαν καλύτερο και πως όντως ταίριαζε με την εταιρία και το σκεπτικό τους. Έτσι σήμερα έχουμε μία από τις πιο διάσημες εταιρίες εκεί έξω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved