Assosiated Press O Elon Musk έχει βάλει σκοπό να καταργήσει το Αirplane Μode

Ετοιμάζει το Starlink να μπει σε κάθε αεροπλάνο του κόσμου.

Όλοι γνωρίζουμε πως μέσα στο αεροπλάνο το ξεχνάμε το ίντερνετ, έτσι είναι από πάντα. Βιβλίο, μπαρμπούτι στην τουαλέτα, ύπνος, καμιά ταινία, ηρεμιστικά, αλκοόλ. Έτσι περνάει η ώρα στην πτήση. Άντε και λίγο κουβέντα με καμία αεροσυνοδό αν σε παίρνει. Τι άλλο να κάνει κανείς μέσα στο αεροπλάνο από τη στιγμή που δεν παίζει ούτε σταγόνα wifi; Τώρα όμως το κακό παιδί του ίντερνετ, αυτός ο κόλαφος του Twitter, ο ένας και μοναδικός Elon Musk θέλει να πάρει το πνευματικό του παιδί, το Starlink, και να το βάλει σε όλα τα αεροπλάνα. Κάποιος όμως πιο ενημερωμένος θα πει, «ρε μαν, αφού ήδη το έχει βάλει σε κάποιες εταιρίες, τι μας λες;». Τώρα ο Musk θέλει να το κάνει ακόμη πιο τούμπανο, ακόμη πιο γρήγορο και χωρίς διακοπές και προβλήματα.

 

 
 

Σε περίπτωση που έχετε δοκιμάσει τις υπηρεσίες internet των αεροπλάνων σε κάποια μεγάλη πτήση, σίγουρα γνωρίζετε ότι η περιήγηση δεν είναι και η πιο ευχάριστη, με αργές ταχύτητες και συχνές αποσυνδέσεις. Το πρόβλημα αυτό φιλοδοξεί τώρα να λύσει η SpaceX, η πασίγνωστη εταιρία αεροδιαστημικής τεχνολογίας του Elon Musk. Θέλει να μπει μέσα στο αεροπλάνο και να το κάνει ναό του ίντερνετ. Ο Musk είναι φιλόδοξος και μυρίζεται που έχει χρήμα η φάση. Ποιες είναι όμως οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος του;

 

 
 

Η SpaceX αποκάλυψε τώρα τις πρώτες επίσημες λεπτομέρειες για τη χρήση του Starlink σε πτήσεις. Συγκεκριμένα, το δορυφορικό internet της εταιρίας υπόσχεται ταχύτητες έως και 350 Mbps εντός του αεροπλάνου και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Η μόνη προϋπόθεση για το Starlink Aviation -όπως θα ονομάζεται- είναι το σκάφος να είναι εξοπλισμένο με τα ειδικά Aero Terminals και αυτά να έχουν ανεμπόδιστη θέα του ουρανού. Πλέον το Low Earth Orbit δίκτυο δορυφόρων της SpaceX είναι τέτοιας κλίμακας που προσφέρει internet σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά πρόσβαση εντός της καμπίνας, ακόμη και όταν το σκάφος είναι πάνω από θάλασσα ή δυσπρόσιτα μέρη.

 

 

Για να δούμε όμως, πολλά ακούγονται για τις προθέσεις του Musk, πρέπει όμως πάντα με αυτόν τον τύπο να κρατάμε μικρό καλάθι μιας και ποτέ δεν ξέρεις τελικά τι θα γίνει. Μετά το φιάσκο με το Twitter η αλήθεια είναι πως έχει χάσει κάπως την εμπιστοσύνη μας. Απλά κάνει τη φασούλα στα social. Από την άλλη λέμε πως τώρα ίσως επειδή είναι χοντρή μπίζνα αυτό με τα αεροπλάνα, ίσως τελικά να είναι και αλήθεια.

Ο Elon Musk δήλωσε σχετικά με το θέμα:

Το Internet στα αεροπλάνα θα είναι το ίδιο σα να είχατε πρόσβαση στο Internet στο σπίτι σας!

Δοκιμάσαμε μέχρι και να κάνουμε βιντεοκλήση σε ένα αεροπλάνο στον αέρα χρησιμοποιώντας το Starlink, προς ένα άλλο, πολύ μακρινό αεροπλάνο, επίσης στον αέρα, που ήταν εξοπλισμένο με Starlink. Λειτούργησε τέλεια χωρίς καθυστέρηση.

Εμείς είπαμε κρατάμε μικρό καλάθι, θυμάστε τι είχε γίνει με το cybertruck; Οπότε χαλαρά. Μην εκπλαγείτε αν το Starlink δεν φορτώνει ούτε σελίδα εν πτήση.

Η SpaceX θα αρχίσει με τη διάθεση του Starlink Aviation για ιδιωτικά jets, ενώ προσεχώς σκοπεύει να συνεργαστεί και με αεροπορικές εταιρίες για την ενσωμάτωσή του σε εμπορικές πτήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι με ιδιωτικά jets θα πρέπει να πληρώσουν μια προκαταβολή $5,000 για να μπουν σε σειρά προτεραιότητας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved