Ο ιδρυτής του Telegram μας προειδοποιεί για το WhatsApp

Υπάρχουν έντονοι φόβοι για hackers.

O ιδρυτής του Telegram έχει βάσιμες υποψίες πως αν hackers καταφέρουν να σπάσουν το τοίχος προστασίας του WhatsApp θα είναι σε θέση να χειρίζονται τα τηλέφωνα μας. Ο Pavel Durov προειδοποιεί τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός όταν χρησιμοποιεί το WhatsApp, που ως γνωστόν ανήκει στην Meta. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς τα γνωρίζει όλα αυτά ο Durov, σίγουρα όμως δεν πρόκειται για επιχειρηματικό κόλπο ή προβοκάτσια. Ο ίδιος υποστηρίζει πως είναι πολύ εύκολο κάποιος hacker να μπει στο τηλέφωνο σου απλώς στέλνοντας σου ένα βίντεο ή ξεκινώντας ένα video call.

 

Οι Metallica βγάζουν και limited πούρα για τους μερακλήδες οπαδούς τους

O Durov πιστεύει πως η ασφάλεια του WhatsApp χάνει σε πολλά σημεία, ακόμη κι αν ο χρήστης κάνει update το λογισμικό στην καινούρια έκδοση του. Μπορεί να είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του κόσμου, ο πιο προσεκτικός, αν όμως έχεις το WhatsApp στο τηλέφωνο σου τότε κινδυνεύεις να στο χακάρουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιεί τον κόσμο ο Durov, το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Υποστηρίζει πως κάθε χρόνο μία νέα απειλή υπάρχει στο λογισμικό του WhatApp αλλά η ίδια η εταιρία δεν κάνει και πολλά γι’ αυτό.

 

 
 

Ο Durov, που από πολλούς θεωρείται κάτι σαν τον Zuckerberg της Ρωσίας, λέει πως όλα αυτά δεν τα λέει για να γυρίσει ο κόσμος στο Telegram μιας και τα νούμερα των χρηστών διαφέρουν τραγικά. Το WhatsApp έχει 2 δις χρήστες ενώ το Telegram μόλις 700 εκατομμύρια. Οπότε αν χρησιμοποιείς κι εσύ το WhatsApp πρέπει να έχεις το νου σου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved