Σπουδές Πληροφορικής: Πώς θα αποκτήσεις προβάδισμα σε έναν ανταγωνιστικό και εξελισσόμενο κλάδο

Τα τελευταία χρόνια, τα επαγγέλματα που αφορούν στην επιστήμη της Πληροφορικής, είναι αυτά που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απορρόφηση, την πιο μεγάλη ζήτηση και τις υψηλότερες απολαβές. Με τη ζωή να κινείται σε δύο κόσμους, τον πραγματικό και τον ψηφιακό, οι επαγγελματίες της πληροφορικής είναι απαραίτητοι για κάθε επιχείρηση, αλλά και για όλους εμάς, που θέλουμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, χωρίς να χρειάζεται να κατανοούμε πλήρως το δυσνόητο, τεχνικό κομμάτι.

Η απόφαση κάποιου να απασχοληθεί στον κλάδο της Πληροφορικής, λοιπόν, δεν είναι απλώς μία επιλογή σπουδών, αλλά μία σοβαρή δέσμευση. Διότι για να μπορέσει ένας επαγγελματίας της Πληροφορικής να συμβαδίσει μακροπρόθεσμα με τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η επιστήμη του, θα πρέπει να θέσει από νωρίς γερές βάσεις. Δηλαδή, να επιλέξει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που θα τον προετοιμάζει σήμερα για τις επαγγελματικές προκλήσεις, τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον.

Με λίγα λόγια, αν βρίσκεσαι σε διαδικασία αναζήτησης ενός προγράμματος σπουδών που θα σου προσφέρει ένα δυνατό ξεκίνημα ή ένα σημαντικό προβάδισμα στον κλάδο της Πληροφορικής, να ξέρεις πως τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα του IST College, αποτελούν ιδανικές επιλογές για μία σπουδαία σταδιοδρομία με διεθνείς προοπτικές. Συνέχισε απλώς να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα! 

Ένα προπτυχιακό πρόγραμμα που θα σου προσφέρει το κατάλληλο υπόβαθρο

Εφόσον αποφάσισες πως θα ακολουθήσεις επαγγελματικά την αγάπη σου για την Πληροφορική, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως τα πρώτα χρόνια των σπουδών σου θα είναι και τα πιο πολύτιμα. Διότι ο τρόπος προσέγγισης του πανεπιστημίου που θα επιλέξεις, είναι αυτός που θα σε παρακινήσει να καλλιεργήσεις αυτήν την αγάπη, να αποκτήσεις το κατάλληλο υπόβαθρο για να εξελιχθείς από… χομπίστα σε έναν καταρτισμένο και περιζήτητο επαγγελματία. Και το σημείο εκκίνησης για να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι είναι το σύγχρονο, προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, BSc Computer Science, του IST College.

Πρόκειται για ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών που θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τεχνικές δυνατότητες, δεξιότητες σχετικές με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διαχείριση των υπολογιστικών συστημάτων, ενώ συγχρόνως θα σε εξοικειώσει με σύγχρονα εργαλεία και τεχνικές αναλύσεων κάθε συστήματος, αλλά και με πρακτικές εκτίμησης των δόκιμων πρακτικών κατά τη διαχείριση ανάπτυξης ενός λογισμικού. Ωστόσο, πέρα από την τεχνογνωσία, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών είναι προσαρμοσμένο ώστε να εμβαθύνει στις επιπτώσεις που έχουν τα πληροφοριακά συστήματα στους οργανισμούς, καθώς και στην ποικιλία και τη διαφοροποίηση των επιχειρηματικών πληροφοριακών συστημάτων και τον τρόπο χρήσης τους. Με αυτόν τον τρόπο, ανεξάρτητα από την ειδικότητά σου, εσύ θα μαθαίνεις να σκέφτεσαι και να λειτουργείς επιχειρηματικά!

 

Untitled2

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Πληροφορική που θα «απογειώσει» το βιογραφικό σου

Αν δραστηριοποιείσαι ήδη στον τομέα της Πληροφορικής, σίγουρα αισθάνεσαι έντονα τον ανταγωνισμό που επικρατεί στον κλάδο, καθώς και την ανάγκη να ξεσκονίζεις τακτικά τις γνώσεις που διαθέτεις πάνω στο αντικείμενό σου. Πιθανότατα, μάλιστα, βρίσκεσαι ήδη σε αναζήτηση του επόμενου βήματος που θα σου προσφέρει περισσότερες προοπτικές ανέλιξης και θα σου δώσει πιο πολλές -και καλύτερες- επαγγελματικές ευκαιρίες. 

Αυτό το βήμα μπορείς πλέον να πραγματοποιήσεις, λοιπόν, μέσα από το ευέλικτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Computing, το οποίο δημιουργήθηκε από το IST College σε συνεργασία με το Wrexham Glyndwr University, δηλαδή το βρετανικό Πανεπιστήμιο που κατέχει τη «Νο1» θέση στην ικανοποίηση των φοιτητών της Αγγλίας και της Ουαλίας. Να αναφέρουμε απλώς ότι το MSc Computing διαρκεί ένα έτος, ενώ σου προσφέρει τα συμπληρωματικά εφόδια και τις εξειδικευμένες γνώσεις που χρειάζεσαι σε αυτό το μεταίχμιο της καριέρας σου, ώστε να εξελιχθείς μελλοντικά σε έναν κορυφαίο επαγγελματία της Πληροφορικής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα που επικρατούν στην αγορά εργασίας. 

Μέσα από έναν συνδυασμό θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, μέσα από case studies, σεμινάρια on-the-job training, συνεργασίες με καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και εργαστήρια σε πλήρως εξοπλισμένους χώρους, καθώς και χάρη στην καθοδήγηση ενός άριστου εκπαιδευτικού προσωπικού, όχι μόνο θα αναβαθμίσεις το βιογραφικό σου, αλλά θα διαμορφώσεις και ένα ισχυρό networking στον κλάδο της Πληροφορικής.

 

Untitled3

 

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα κομμάτι μιας μεγάλης παράδοσης που διατηρεί το IST College στις σπουδές της Πληροφορικής από το 1996, όταν τόλμησε να δημιουργήσει το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών-Πληροφορικής στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το 85% των αποφοίτων του έχει καταφέρει να απασχολείται στο αντικείμενο των σπουδών του, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν δημιουργήσει μερικές από τις πιο επιτυχημένες startups. Μάλιστα, πλέον, δίνει σε όλους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα σπουδών που έχει δημιουργήσει, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία σε προγραμματισμένα τμήματα που πραγματοποιούν μαθήματα στις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής πλατφόρμας που διαθέτει και τα on demand μαθήματα.     

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς τις εγκαταστάσεις του IST College – Independent Studies of Science and Technology στη διεύθυνση Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 68 στην Αθήνα, να καλέσεις στο 210-4822222, να στείλεις email στο info@ist.edu.gr, καθώς και να επισκεφθείς την ιστοσελίδα του IST College – Independent Studies of Science and Technology, το Facebook, το Instagram, το LinkedIn και το YouTube



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved