To NGL είναι η νέα εμμονή στα social media που υπόσχεται να μας κάνει λίγο πιο ευθείς

Φοβάσαι να πεις ανομολόγητα πράγματα που θα έλεγες με βοήθεια της ανωνυμίας; Το NGL είναι για αυτές τις άβολες αλήθειες.

Πόσες φορές εκεί που πας να μπλέξεις σε μια συνομιλία στο Instagram ή το Facebook δεν εύχεσαι να γυρνούσε λίγα χρόνια πίσω ο χρόνος, τότε που το ίντερνετ ήταν εντελώς ανώνυμο; Υπήρχε μια άλλη είδους αθωότητα και αυτοπεποίθηση στις εποχές των ανώνυμων chat rooms, αν και πολύ γρήγορα με την εκρηκτική άνοδο των social media, το τρολάρισμα και το bullying έκανε την ανωνυμία στην επικοινωνία μειονέκτημα και στόχο προς εξαφάνιση των περισσότερων εφαρμογών. 

Φυσικά τα ψεύτικα προφίλ υπάρχουν ακόμα, μέχρι να πέσουν και να αναστηθούν πάλι, αλλά και πάλι δεν είναι το ίδιο. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι ανεπιθύμητη για τον συνομιλητή η ανωνυμία του άλλου και είναι λεπτά τα όρια των καλών τρόπων. Ίσως μια πρόσκληση για ανώνυμη επικοινωνία να λύνει το πρόβλημα και μάλλον αυτό κάνει το νέο κόλλημα στα social media με τη μορφή του NGL.

 

 

To Not Gonna Lie είναι ένα app που συνδέεται με το instagram και καλείς τους ακολούθους σου να σου κάνουν μια ερώτηση ή να σου πουν κάτι ανώνυμα. Απλά κατεβάζεις το app και κάνεις copy/paste το link σε story και περιμένεις την Αποκάλυψη. 

Ήδη το έχουν κατεβάσει 8 εκατομμύρια χρήστες και έχουν προκαλέσει την τύχη τους με τον κυριότερο όγκο των μηνυμάτων να αφορούν ανομολόγητους έρωτες προς το πρόσωπο αυτού που δέχεται τις ερωτήσεις, αλλά δεν λείπουν και περιστατικά bullying. Υπάρχει και μια συνδρομητική εκδοχή του NGL που δίνει μερικά τυράκια για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την αποστολή ενός μηνύματος, αλλά μετά από αντιδράσεις των χρηστών τα hints έχουν περιοριστεί στον τύπο του κινητού και την τοποθεσία του αποστολέα, που μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. 

 

 

Το κατά πόσο θα ξεφύγει η κατάσταση και από ψηφιακός ορός της αλήθειας να μετατραπεί σε εργαλείο διασποράς κακοποιητικού λόγου και συκοφαντιών χωρίς συνέπειες είναι κάτι που θα φανεί στους επόμενους μήνες αφού είναι άγνωστο το αν έχει φίλτρα και δικλείδες ασφαλείας. Εμείς από την πλευρά μας θα προτείναμε την όσο το δυνατόν πιο αθώα χρήση του, αυτή της επίφοβης ερωτικής εξομολόγησης ρίχνοντας άδεια και περιμένοντας μισογεμάτα. Με ελάχιστα hints για το ποιοι μπορεί να είμαστε ίσως δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα ενδιαφέρον chat που μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ωραίο με την αποκάλυψη της ταυτότητάς μας. Αν όχι επιστρέφουμε στη λήθη της ανωνυμίας και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Τι λες, θα το δοκιμάσεις;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved